KTU alum­nai skatina ei­ti po­ky­čių ir pa­žan­gos ke­liu | Diena.lt

KTU ALUM­NAI SKATINA EI­TI PO­KY­ČIŲ IR PA­ŽAN­GOS KE­LIU

  • 3

Dau­giau kaip penkerius me­tus gy­vuo­jan­čios Kau­no tech­no­lo­gi­jos uni­ver­si­te­to (KTU) alum­nų aso­cia­ci­jos, šian­dien jungiančius daugiau kaip 1 tūkst. na­rių, pre­zi­den­tas ir „Lie­tu­vos ener­gi­jos“ ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Da­lius Mi­siū­nas džiau­gia­si, jog pir­mai­siais me­tais nuo­lat skam­bė­jęs klau­si­mas „Kas man iš to?“, da­bar tarp alum­nų skam­ba vis re­čiau.

Jo tei­gi­mu, KTU ab­sol­ven­tai vis daž­niau pa­tys ro­do iniciaty­vą pri­si­jung­ti prie aso­cia­ci­jos ir jo­je veik­ti.

„Vis­kas pra­si­de­da nuo šiek tiek ki­to­kių klau­si­mų: ką tu jauti sa­vo al­ma ma­ter, ar di­džiuo­jie­si bū­da­mas jos absolven­tu. Žmo­gus, bai­gęs Har­var­dą, tur­būt mie­lai ir ant kak­tos už­si­ra­šy­tų, kad yra jo ab­sol­ven­tas“, – pu­siau juokais, pu­siau rim­tai kal­bė­jo D. Mi­siū­nas (nuotr.).

Jo tei­gi­mu, vie­na da­lis alum­nų jau­čia stip­rų pasididžiavimą, ki­ta į vi­sa tai žiū­ri la­bai neut­ra­liai: „Mū­sų tiks­las – šį pa­si­di­džia­vi­mą išug­dy­ti ar­ba su­stip­rin­ti, lei­džiant ab­sol­ven­tams sugrįž­ti, dar kar­tą pri­si­lies­ti prie uni­ver­si­te­to.

Nors Lie­tu­vo­je or­ga­ni­zuo­ta alum­nų veik­la dar tik žen­gia pir­muo­sius žings­nius, nė­ra nu­si­sto­vė­ju­sio to­kios veik­los stan­dar­to, D. Mi­siū­no įsi­ti­ki­ni­mu, ak­ty­viau­siesiems tai at­ve­ria ga­li­my­bes jį su­kur­ti, tap­ti ly­de­riais.

Vyks­tant re­for­mai, vie­ni­ja­si

Aso­cia­ci­jos pre­zi­den­tas at­krei­pia dė­me­sį, kad neuž­ten­ka ži­no­ji­mo, jog bai­gei aukš­tą­ją mo­kyk­lą. La­bai svar­bu ir tai, kad ga­li pri­si­dė­ti prie jos for­ma­vi­mo net ir po stu­di­jų bai­gi­mo.

KTU Se­na­to pir­mi­nin­kas, ak­ty­viai ry­šius su alum­nais pa­lai­kan­tis Ry­tis Krušinskas pa­žy­mi, kad šian­dien uni­ver­si­te­tui kaip nie­ka­da svar­bus ab­sol­ven­tų bal­sas ir ak­ty­vus įsi­trau­ki­mas į vyks­tan­čius po­ky­čių pro­ce­sus.

„Pas­ta­rai­siais me­tais KTU ei­na su­dė­tin­gu, ta­čiau dau­ge­lio alum­nų pa­lai­ko­mu po­ky­čių ke­liu. Tarp­tau­tiš­ku­mas, tarp­dis­cip­li­niš­ku­mas ir ry­šys su vers­lu iš gra­žių žo­džių tam­pa uni­ver­si­te­to kas­die­ny­be, o KTU ly­de­ria­vi­mas aukš­to­jo moks­lo per­tvar­kos pro­ce­suo­se Lie­tu­vo­je iš­si­kel­tus tiks­lus da­ro dar reikš­min­ges­nius ir rei­ka­lau­jan­čius bend­ro su­si­tel­ki­mo“, – kal­bė­jo R. Kru­šins­kas.

Jis taip pat KTU ab­sol­ven­tas, pa­ste­bi, kad uni­ver­si­te­to ry­šys su alum­nais pastarai­siais me­tais vis la­biau tvir­tė­ja: „Jų in­dė­lis stu­di­jų pro­ce­se, da­li­nan­tis patir­ti­mi ir ži­nio­mis, ini­ci­juo­jant ir įgy­ven­di­nant bend­rus su vers­lu moks­li­nių tyrimų ir plėt­ros pro­jek­tus, pa­ta­ria­ma­sis vaid­muo val­dant uni­ver­si­te­tą, da­ro­si vis ryš­kes­nis. To­kiu bū­du yra for­muo­ja­ma abi­pu­sę pri­dė­ti­nę ver­tę ku­rian­ti tra­di­ci­ja.“

Jų in­dė­lis stu­di­jų pro­ce­se, da­li­nan­tis patir­ti­mi ir ži­nio­mis, ini­ci­juo­jant ir įgy­ven­di­nant bend­rus su vers­lu moks­li­nių tyrimų ir plėt­ros pro­jek­tus, pa­ta­ria­ma­sis vaid­muo val­dant uni­ver­si­te­tą, da­ro­si vis ryš­kes­nis.

Jau­čia emo­ci­nį įsi­pa­rei­go­ji­mą

D. Mi­siū­nas, bai­gian­tis ant­rą­ją ka­den­ci­ją KTU alum­nų aso­cia­ci­jo­je, pa­žy­mi, kad per ket­ve­rius me­tus di­de­lis dė­me­sys bu­vo ski­ria­mas ver­tės ir mo­ty­va­ci­jos, alum­nams pri­si­jun­giant ir vei­kiant aso­cia­ci­jo­je, iš­gry­ni­ni­mui. Pa­sak jo, pagrindine ver­te KTU ab­sol­ven­tams vis dar iš­lie­ka emo­ci­nis įsi­pa­rei­go­ji­mas ir so­cia­li­nė at­sa­ko­my­bė.

„Ket­ve­ri me­tai pra­bė­go la­bai grei­tai. Džiau­giuo­si, kad pa­vy­ko su­bur­ti ne­ma­žai KTU alum­nų, re­gist­ruo­tų aso­cia­ci­jos na­rių ir su­stip­rin­ti bend­ra­dar­bia­vi­mą su uni­ver­si­te­tu – ta­po­me in­teg­ruo­ta jo da­li­mi“, – sa­kė D. Mi­siū­nas.

KTU alum­nai įtrau­kia­mi į įvai­rių stu­di­jų pro­gra­mų ko­mi­te­tus, pri­si­de­da prie jų vys­ty­mo, da­ly­vau­ja di­džiuo­siuo­se uni­ver­si­te­to ren­gi­niuo­se ir šven­tė­se, o da­lis su­grįž­ta kaip dės­ty­to­jai.

Kvie­čia at­vyk­ti į „Sug­rįž­tu­ves“

KTU alum­nų veik­la įsi­bė­gė­jo ir šian­dien aso­cia­ci­ja jau tu­ri sa­vo vei­dą, pre­kės ženk­lą, vyk­do tęs­ti­nes veik­las ir džiau­gia­si ke­le­tu sa­vi­tų, kas­met pa­si­kar­to­jan­čių tra­di­ci­jų. Vie­nas ži­no­miau­sių uni­ver­si­te­to ab­sol­ven­tų D. Mi­siū­nas ti­ki­si, kad birže­lio 3 d., šeš­ta­die­nį, pir­mą kar­tą aso­cia­ci­jos or­ga­ni­zuo­ja­mas alum­nų „Sugrįž­tu­vių“ (angl. Ho­me­co­ming) ren­gi­nys ga­lė­tų tap­ti vie­na iš to­kių tra­di­ci­jų. Šie ren­gi­niai ypač po­pu­lia­rūs JAV.

KTU „Sug­rįž­tu­vė­se“, skir­to­se ne tik re­gist­ruo­tiems na­riams, bet vi­siems universi­te­to ab­sol­ven­tams, ku­rių skai­čius vir­ši­ja 144 tūkst., taip pat vyks visuotinis alum­nų su­si­rin­ki­mas, bus ren­ka­ma nau­jo­ji val­dy­ba ir aso­cia­ci­jos prezi­den­tas.

Bir­že­lio 3 d. ren­gi­ny­je uni­ver­si­te­to ab­sol­ven­tai kvie­čia­mi ap­lan­ky­ti sa­vo fakultetus ir pa­ma­ty­ti, kaip šie pa­si­kei­tė – ko­kias la­bo­ra­to­ri­jas, mu­zie­jus įkū­rė, bei da­ly­vau­ti KTU „San­ta­kos“ slė­ny­je vyk­sian­čio­se eks­kur­si­jo­se po ten įsikūrusias la­bo­ra­to­ri­jas. „Sug­rįž­tu­vės“ – ga­li­my­bė su­si­tik­ti su sa­vo my­li­mais dės­ty­to­jais, de­ka­nais, pa­bend­rau­ti su bu­vu­siais kur­so drau­gais, pa­si­da­ly­ti prisimi­ni­mais.

Alum­nų tink­las tam­pa glo­ba­lus

Dvi ka­den­ci­jas or­ga­ni­za­ci­jai va­do­va­vęs ir šim­tus alum­nų bend­rai veik­lai sujungęs D. Mi­siū­nas ti­ki­na, kad ir ne­bū­da­mas aso­cia­ci­jos pre­zi­den­tu iš­liks la­bai ak­ty­viu KTU alum­nu.

Nau­ja­jam va­do­vui D. Mi­siū­nas tu­ri du pa­lin­kė­ji­mus: pir­ma, plės­ti ak­ty­viai veikian­čių alum­nų ra­tą, ant­ra, ieš­ko­ti bū­dų, kaip ak­ty­vin­ti alum­nų veik­lą regionuo­se.

„Šian­dien KTU alum­nų tink­las ple­čia­si ir tam­pa glo­ba­lus: uni­ver­si­te­tą bai­gę absol­ven­tai yra pa­skli­dę ne tik po vi­są Lie­tu­vą, bet ir už­sie­nio vals­ty­bes. Pavyzdžiui, su­skai­čiuo­ta, kad Suo­mi­jos Aal­to uni­ver­si­te­to alum­nai yra iš­si­bars­tę po 80 pa­sau­lio ša­lių“, – pa­žy­mė­jo D. Mi­siū­nas.

In­fog­ra­fi­ką galite rasti čia. Daugiau informacijos apie renginį: info@ktualumni.lt.

GALERIJA

  • KTU alum­nai skatina ei­ti po­ky­čių ir pa­žan­gos ke­liu
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na

''Alumnai''-naujas ''debilizmo'' lygis ???

Anonimas

Galbūt ir ne iš karto pasidaro aišku, kad tokios organizacijos suformuotos tik tam, kad prisidėtų prie viešųjų ryšių kampanijos ir padėtų kelti UAB KTU akcijų kainą, kitais žodžiais tariant jaunimui pūstų miglą apie labai aukštą KTU lygį, kuris krenta ne dienomis, o valandomis. Bendros aukštojo mokslo sistemos problemos yra puikiai išsakytos prof. Krupavičiaus, prof. Jokubaičio, prof. Samalavičiaus, prof. Radžvilo, prof. Liekio ir kt. Tos nuomonės yra visiškai priešingos, toms kurioms atstovauja šiuo metu ŠMM, MOSTA, KTU, VU, LSMU. Tokie veikėjai kaip prof. Baršauskas puikiai supranta tokių organizacijų kaip KTU alumnai įtaigą jaunimui ir akcijų kainoms ypač kai organizacijos vadovas yra aukštas pareigas einantis alumnas. Įdomu ar ponas alumnų prezidentas išklausė kitas nuomones dėl universitetų pertvarkos ar tik moka pataikauti garsiai rėkiantiems rektoriams?

Nepūskit PR miglos

Būdamas ne pirmos kartos KPI/KTU alumnų atstovu, išrinktas visuotiniame didelio skaičiaus alumnų susirinkime į valdybą, tiesiog apgailestauju, kaip begėdiškai tuos žmones, kurie prieš keletą metą susibūrė į KTU alumnų draugiją, naujasis rektorius PB & Co "perrūšiavo" be jokių skrupulų ir elementariausių procedūrų (liko tik "dūrų")... Iš apačios (grassroots) neliko nieko. Liko "iš viršaus" sudėstyti gvazdikėliai - PRui skirti "Lietuvos energijos" prezidentai ir pan. Jie dalyvauja ir "aukštojo mokslo pseudo-reformų komisijose bei tarybose" (dar pamanykit, į jų "įžvalgas" nelabai kas nori įsiklausyti - o ką strategiškai svarbaus siūlote, šiltai sėdintys ponuliai?) O dabar PRui skirti a la KTU "sugrįžtuvių" renginiai... Į kur sugrįžti, kai beveik viskas sugriauta ar sunaikinta po "reformų" lozungais? Sakysit, senstelėję pir-pir-dalai? Pažiūrėkit, kas žolę realiai tręšia? Kaip manai, Petriuk?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS