Kurias vietas Kaune šią savaitę geriau aplenkti? | Diena.lt

KURIAS VIETAS KAUNE ŠIĄ SAVAITĘ GERIAU APLENKTI?

  • 9

Įsibėgėjant vasarai Kaunas nelėtina tempo. Pranešame, kur šią savaitę vykdomi tvarkymo darbai.

Šią savaitę Kaunas tvarkosi:

• Švenčionių gatvėje sutvirtinus kelio pagrindus, artėjama prie kito žingsnio – asfaltavimo. Vilijampolėje, atliekant Brastos gatvės kapitalinį remontą, tęsiami ardymo ir bortelių įrengimo darbai.

• Kelininkai baigė asfaltuoti Kėdainių ir Josvainių bei M. Sederavičiaus gatves. Automobilių stovėjimo aikštelėje Jonavos gatvėje liko sutvarkyti šaligatvio zoną. Kone identiška situacija ir Utenos gatvėje – išasfaltavus ir paženklinus važiuojamąją dalį, šaligatviai pritaikomi neįgaliesiems ir dviratininkams. Šiuos darbus numatyta užbaigti dar šią savaitę.

• Gera žinia mėgstantiems dviračiu pasivažinėti Kleboniškio miške. Bus perasfaltuotas ir apšviestas 1,2 km ilgio dviračių takas vedantis nuo viaduko per Islandijos plentą iki miesto ribos.

• Savanorių prospekte vyksta intensyvūs frezavimo darbai, dėl milžiniško gatvės ploto, kelininkams teks gerokai pavargti kol tinkamai pasiruoš pačios didžiausios Kauno gatvės asfaltavimui.

• Aleksote, tiesiant Veiverių gatvės pėsčiųjų ir dviračių taką, atkarpoje nuo Kreivosios iki Europos gatvių sankryžos įrenginėjamas žvyro pagrindo sluoksnis, statomi vejos ir gatvės bortai, o atkarpoje nuo Seniavos plento iki Šeštokų gatvės klojami vamzdžiai ir klojami apšvietimo atramų pamatai.

• Šilainiuose, tiesiamas Baltų prospekto pėsčiųjų – dviračių takas. Čia tvarkomi vejos plotai, klojamos plytelės. Darbai vyksta atkarpomis, tad kauniečiai jau gali matyti kardinalius pokyčius šalia turbožiedinės sankirtos.

• Partizanų gatvėje didžioji dalis dviračių tako jau išasfaltuota, kelininkai lygiagrečiai įrenginėja ir kitoje gatvės pusėje einantį šaligatvį. Tuo pačiu vyksta Partizanų ir Birželio 23-osios, Kovo 11-osios ir Pramonės gatvių šviesoforinių sankryžų rekonstrukcija.

• Santarvės parko teritorijoje klojami lietaus nuotekų tinklai, čia parko tvarkymo darbai tik prasideda. Tuo tarpu kitame miesto gale – Draugystės parke, jau ryškėja būsimų pėsčiųjų takų kontūrai.

• Aukštieji Šančiai dar vienas karštas taškas, kur į pabaigą juda Prancūzų ir Verkių gatvių rekonstrukcija. Šiuo metu baigiamas formuoti naujas žiedas Prancūzų ir Breslaujos gatvių sankirtoje, toliau darbuojamasi šaligatvių plotuose.

• A. Šapokos gatvėje tiesiamas lietaus nuotekų tinklas, visiškai užbaigti darbus kelininkai privalės iki spalio mėnesio pabaigos. Rekonstrukcijos metu bus išasfaltuota beveik 900 metrų gatvės važiuojamosios dalies, ji bus įrėminta borteliais. Iš abiejų gatvės kraštų drieksis nauji šaligatviai su LED šviestuvais.

• Aleksote darbininkai toliau pluša iš esmės atnaujindami Aleksote apžvalgos aikštelę ir Marvelės upės slėnį.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Reda

Kada bus pradėta tvarkyti Vaišvydavos kelia, kada bus nutiesti šaligatviai pėstiesiems ir dviračių takai? Verkiant reikia, kad būtų užtikrintas visų saugumas.

Kauko

Laiptai nejuda nors tu ka. Iskniso ir stovi smelio kruvos. Dar ir sulini atidenge perejoje vaikams ir senukams pasiskandinti. Kauno dienai aisku neidomu, babkes gi byra is edinyj kaunas savisvaldybes piariniu straipsniu uzsakymu. Sitam straipsny laiptai ney nepamineti. Nes dirba tik du darbininkai is Gargzdu jau 3 menesius. Kastuvais, o technika salia del grozio rudija. Baigs sake pris rinkimus, kova. Pirmyn i Prezidentus, Vsevlodia!

JOnas

Gyvename kaip apkasuose jau daugiau kaip pusę metų...Jeigu nors vienas ansketsnis meras būtų tokią betvarkę sukėlęs mieste, visi laikarščiai apie tai rašytų ir piktintųsi. Dabar viskas gerai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS