Laisvės alėjos granitas išbandomas ekstremaliais būdais (vaizdo įrašas) | Diena.lt

LAISVĖS ALĖJOS GRANITAS IŠBANDOMAS EKSTREMALIAIS BŪDAIS (VAIZDO ĮRAŠAS)

Kauno miesto savivaldybė pasidalijo vaizdo įrašu, kaip išbandomos naujos Laisvės alėjos granito plokštės. Į šiuo metu rekonstruojamą Laisvės alėjos dalį granito danga turėtų būti pradedama vežti dar šiais metais.

Granito bandymai

Pavasarį didžioji dalis Laisvės alėjos tapo milžiniška statybų aikštele. Jau beveik neliko senųjų plytelių, vietomis pakeistos komunikacijos ir žemė paruošta naujų granito plokščių klojimo darbams. Rekonstrukcijos darbus atliekantys rangovai „Kauno tiltai“ yra minėję, jog pirmoji granito plokščių siunta iš Kinijos Kauną pasieks dar šį gruodį. Nuo orų priklausys, kada plokštes pradės kloti.

Kol kas savivaldybei priklausanti bendrovė „Laboratorinių bandymų centras“ tikrina naujojo granito pavyzdžius ir plokštes išbando net ir ekstremaliais būdais. Kauno miesto savivaldybė pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip laboratorijoje tikrinamas plokštės lankstumas, atsparumas krituliams bei įvairiems svoriams. Siekiama patikrinti ir atsparumą šalčiui, todėl plokštės net 200 kartų atšildomos ir atšaldomos.

„Būsimo Laisvės alėjos grindinio granitas patiria ekstremalius išbandymus „Laboratorinių bandymų centre“. Čia jis gniuždomas, lankstomas, bandomas vandeniu ir šalčiu. Kad ne vieną dešimtmetį atlaikytų permainingą klimatą, milijonus žingsnių ir dar daugybę kitų išmėginimų, kurie laukia populiariausios Kauno alėjos grindinio“, – rašoma savivaldybės feisbuko puslapyje.

Darbų sūkurys

„Kauno diena“ primena, kad Laisvės alėjos atkarpose tarp I.Kanto ir Maironio bei S.Daukanto ir A.Mickevičiaus gatvių (II ir IV etapai) baigiami įrengti gatvės pagrindai, montuojami lietaus surinkimo latakai bei atliekami medžių įrėminimo darbai.

„Atsižvelgiant į dirbti tinkamas oro sąlygas, šiose atkarpose dar šiemet planuojama pradėti ir granito dangos klojimo darbus. Granito plokštės Lietuvą iš Kinijos turėtų pasiekti gruodį“, – kiek ankščiau pasakojo Laisvės alėjos rekonstrukciją vykdančios AB „Kauno tiltai“ Gatvių tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė.

Ji tikino, kad lygiagrečiai vyksta ir senosios dangos ardymo darbai, jie įpusėjo Laisvės alėjoje tarp Vilniaus ir I.Kanto gatvių (I etapas), šioje atkarpoje jau įrengti lietaus nuotekų tinklai, baigiami rekonstruoti vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklai.

„Netrukus bus pradėtas Laisvės alėjos rekonstravimo III etapas tarp Maironio ir S.Daukanto gatvės. Šioje atkarpoje iš pradžių bus ardoma buvusi danga, įrengiami lietaus nuotekų surinkimo latakai, rekonstruojamos požeminės komunikacijos, atliekama pastatų pamatų hidroizoliacija, montuojamos medžius įrėminančios konstrukcijos, įrengiami gatvės pagrindai. Laisvės alėjos pabaigoje esanti sankryža su Senamiesčiu bus rekonstruojama jau kitais metais“, – kalbėjo J.Varkalienė.

Jos teigimu, Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbai vyksta sklandžiai, tačiau darbus šiek tiek buvo pristabdę netikėtai aptikti radiniai – senųjų monetų lobis bei akmeninis grindinys, taip pat per rekonstrukciją rasti vandentiekio tinklų neatitikimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

kinietiškas šlamštas.. Galima tiesiai į sąvartyną vežti.

Saulius

Nuo tų rombinių plytelių palei soborą,net akis raibsta. O tų smailių kampų,pilna nulūžusių. Kol vieną galą išklos ,kitą jau reiks remontuot. Tai KAS dabar kaltas???? O kiek dar (be plytelių) visokio NAUJO broko mieste...oi oi. Įdomu, KAS dabar dėl to kaltas????

ALGIS

Tie ALE bandymai , tai tik bandymas nuraminti žmones , o naudos jokios , PIRMA KLOJA - PASKUI BANDO , GLUŠAI .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS