Londone maiše paliktą kūdikį išgelbėjusi kauniečių šeima: didvyriais nesijaučiame | Diena.lt

LONDONE MAIŠE PALIKTĄ KŪDIKĮ IŠGELBĖJUSI KAUNIEČIŲ ŠEIMA: DIDVYRIAIS NESIJAUČIAME

Apie šį paskutinę sausio dieną nutikusį įvykį rašo tokie didieji žiniasklaidos grandai kaip BBC. Tačiau jau 14 metų Londone gyvenantys kauniečiai, iš mirties nagų išplėšę maiše paliktą vos prieš pusvalandį gimusį kūdikį, kuklinasi: „Tiesiog džiaugiamės išgelbėję gyvybę“.

Sausio 31-osios vakaro įvykius Londone jau daug metų gyvenantis kaunietis Ovidijus Žvaliauskas „Kauno dienai“ sutiko papasakoti iškart. Tačiau tikrai ne todėl, jog siektų būti liaupsinamas, bet kad paskatintų kitus niekad nepraeiti pro šalį ištikus tokiam ar panašiam nutikimui. Daugeliu atvejų kiekviena minutė gali tapti lemtinga.

Iš pirmųjų vyro žodžių tapo aišku – pašnekovas tikrai kuklus. Tačiau kiek paragintas ėmė berti pasakojimą nuo pradžių.

Tokioje temperatūroje pabuvęs vaikelis galėjo mirtinai sušalti. Tiesiog džiaugiamės, kad galėjome išgelbėti gyvybę.

„Buvo apie 22 val. vakaro. Mama Rima su šuniuku Skautu išėjo pasivaikščioti į rytų Londone, East Hame, netoli mūsų namų esantį parką. Tuomet eidama pro tą vietą, kur buvo pirkinių krepšyje paliktas vaikelis, ji išgirdo verksmą. Kažką ten esant iškart užuodė ir augintinis. Tačiau mama bijojo patikrinti, kas krepšio viduje, todėl paskambino man“, – prisimena kaunietis.

Ovidijus pasakoja, kad nieko nelaukdamas nubėgo į parką ir puolė prie netoli suoliuko palikto krepšio. Tuoj pat čia atbėgo ir jaunesnioji kauniečio sesuo Akvilė. Pamatę maišo turinį jie apstulbo.

„Lauke buvo minusinė temperatūra, snyguriavo. Kai pamačiau, kad viduje vaikelis, pagalvojau, jog jis netikras. Jis buvo lengvai apšerkšnijęs. Tačiau kai jis pradėjo verkti, supratau, jog turiu skubiai skambinti tarnyboms“, – sunkiai suvokiamą motinos poelgį detalizuoja vyras.

Tiek Londono policija, tiek medikai į parką atvažiavo vos per kelias minutes. Ovidijaus žodžiais kalbant, jiems atvykus paaiškėjo, kad tai – mergytė, kuri gimė tik prieš pusvalandį. Laimė, mažylės gyvybę išgelbėti pavyko – ji buvo rasta laiku ir skubiai išgabenta į ligoninę. Šiuo metu jos būklė stabili.

„Mums sakė, kad šioje situacijoje buvo labai svarbus laikas, nes ilgiau tokioje temperatūroje pabuvęs vaikelis galėjo mirtinai sušalti. Tiesiog džiaugiamės, kad galėjome išgelbėti gyvybę“, – didvyriais savęs nevadina mūsų tautiečiai.

Paklausus, gal jau žinoma, kas vaikelį paliko likimo valiai, pašnekovas tikina, kad kol kas vyksta tyrimas.

Žada grįžti

Vis gi pokalbį su Ovidijumi baigėme kiek smagesne gaida. Jau daug metų Londone gyvenantis vyras žada čia ilgai neužsibūti.

„Grįšime, juk gimtinė yra gimtinė. Esame grynakraujai kauniečiai ir savo miestą labai mylime. Visur gerai, bet namuose geriausia“, – žada pašnekovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Roma

Ko čia neišgelbėti,augint gi nereikės.

Anonimas

Ačiū mielieji jūs ką padarėte savo garbingu poelgio iš gelbėjote tik atėjusi į šį pasaulį mažą vaikutį .Te laimina jūsų dienas Dievas

Nijole

Saunuoliai,pagarba Seimai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS