LSMU ir LSU „jungtuvių“ darbo grupė aptarė bendrus universiteto kūrimo planus | Diena.lt

LSMU IR LSU „JUNGTUVIŲ“ DARBO GRUPĖ APTARĖ BENDRUS UNIVERSITETO KŪRIMO PLANUS

Baigiantis sausiui, jau įvyko du pasitarimai darbo grupės, kurios tikslas - parengti Seimo nutarimu Kaune jungiamų Lietuvos sveikatos mokslų bei Lietuvos sporto universitetų reorganizavimo planą ir sąlygas.

Darbo grupė pritarė Universiteto, susidedančio iš trijų lygiateisių akademijų, struktūrai, - tad, kaip ELTA anksčiau skelbė, Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) greta Medicinos bei Veterinarijos akademijos veiks nauja - Sporto - akademija.

Pritarta ir Universiteto valdymo modeliui, taip pat - atstovavimo Universiteto senate bei taryboje, kurie bus sudaryti vadovaujantis naujo Universiteto statuto nuostatomis, proporcijoms, pritarta ir daliai kitų su dviejų aukštųjų mokyklų pradėtu reorganizavimu susijusių planų.

Darbo grupę sudaro šie universitetų atstovai: doc. Aurelijus Kazys Zuoza (LSU), prof. Sigitas Kamandulis (LSU), prof. Saulius Šukys (LSU), Akvilė Katkovaitė (LSU studentų atstovė), Danielė Bučinskaitė (LSMU studentų atstovė), doc. Genuvaitė Civinskienė (LSMU), prof. Mindaugas Malakauskas (LSMU), prof. Daiva Rastenytė (LSMU), dr. Kęstutis Stašaitis (LSMU ligoninė Kauno klinikos).

ELTA primena, kad Lietuvos sporto universiteto bendruomenė viešai reiškė nepritarimą dar prieš Seimo posėdį, kuriame buvo priimtas sprendimas, nulėmęs šios aukštosios mokyklos prijungimą prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto. Tuo tarpu Lietuvos sveikatos mokslų universitetas jau buvo parengęs 2017-2020 metų LSMU dalyvavimo reorganizacijoje principų, pagrindinių nuostatų ir pasirengimo reorganizacijai žingsnių planą, bet į jo pristatymą bei svarstymą LSU atstovai, kad ir buvo ne kartą kviečiami, neatvyko.

Prof. Remigijus Žaliūnas (LSMU rektorius) apgailestavo, kad abiejų aukštųjų mokyklų pasirengimo reorganizacijai etapus, nuostatas ir principus teko rengti pasitelkus vien LSMU akademinės bendruomenės pajėgas. Pasak jo, Lietuvos sporto universitetui iš esmės yra siūlomos pariteto sąlygos. LSU prijungus prie LSMU, Universiteto valdymo organuose bus užtikrinamas visavertis atstovavimas Sporto akademijai. Akademijos statusas taip pat leis išsaugoti LSU istorines tradicijas, vertybes, garbės vardus bei regalijas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

palyginkim

kiek santykinai bedarbių parengia KKI ir kiek KMI (senais pavadinimais), ir bus viskas aišku.Koks konkursas stojant į vieną, koks - į kitą universitetą? Dabar sporto universitetas vaizduojasi esąs Katalonija, o o į kitą žiūri kaip į"laisvę gniaužiančią" Ispaniją? Vieni svaigsta dėl autonomijos ir įsivaizduoja, kad niekas kitas, tik jie vieni gali nuspręsti, kaip mokesčių mokėtojų pinigus išleisti, kiti bando ieškoti sutarimo, kad perspektyvoje nei vieniems, nei kitiems nebūtų blogiau. Suprantu laikinąją rektorę, jei viskas vyks taip, kaip aukščiau nuspręsta, jai perspektyvos tapti pastoviąja rektore - ribotos, bet jei geriau pasistengs, gal kas nors karjeroje ir nušvis...

melagiai

LSMU skleidžia netiesą, posedis vyko tik vienas, o ir tas nutrauktas LSMU atstovu prasymu, tai apie kalba LSMU rektorius jam vienam tik ir suprantama..

nuostabu

Gal studentai galėtų mokytis, o ne universitetų jungimo planui diriguoti? Šimtmečius buvo taip:) Taip smagu pakišti studentėlius, o už nugaros patenkintiems prunkšti. "Kurlianskiniai" dirba:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS