Pyktį kelia įsisenėjusi problema: esame pasmerkti gyventi tokiame sąvartyne? | Diena.lt

PYKTĮ KELIA ĮSISENĖJUSI PROBLEMA: ESAME PASMERKTI GYVENTI TOKIAME SĄVARTYNE?

Kauniečiai jau priprato prie to, kad rūšiuodami atliekas, atskirai gali atiduoti popierių, stiklą ir net tekstilę. Tačiau pastaruoju metu gyventojams užkliuvo prie tekstilės konteinerių vis besimėtantys drabužiai. Pastabesni teigia, kad ši bėda – jau įsisenėjusi.

„Labai prašome pagvildenti šią nuolat egzistuojančią šalia mūsų problematiką, kuri jau įgriso iki gyvo kaulo. Nejaugi mes jau pasmerkti gyventi nuolat augančiame sąvartyne?“ – klausė skaitytojas Ramūnas ir atsiuntė nuotraukų, kuriose fiksuojami vaizdai iš Baltų prospekto bei Baltijos g. Šilainiuose.

Jis kalbėjo apie vietas, kuriose stovi bendrovės „Dėvėdra“ konteineriai, skirti surinkti dėvėtus drabužius ir kitokią tekstilę. „Realiai, tai jau virto mažaisiais sąvartynais, kurie dar labiau bjauroja ir taip skurdžią šiandieninio Kauno mikrorajonų aplinką. Gal atėjo metas patobulinti konteinerius taip, kad iš jų būtų neįmanoma ištraukti suneštų ir sukrautų audinių ir siuvinių atliekų? O jei neįmanoma be tokių vaizdų surinkti siuvinių atliekas, tai gal ir neverta iš viso rinkti?“ – klausė vyras.

„Kauno dienos“ skaitytojo Ramūno nuotr.

Bendrovės „Dėvėdra“ atstovė Renata Olchova teigė, kad problema yra ne konteineriai, o gyventojų požiūris ir nenoras tvarkingai gyventi.

„Taip, tai labai dažna situacija. Toks mentalitetas: ištraukia, apžiūri, tai, kas domina, pasiima, o kas ne, meta ant žemės. Atgal sudėti nesivargina“, – sakė R.Olchova, pridūrusi, kad tekstilės konteineriai retai kada būna perpildyti, o taip atsitikus apie tai visuomet galima pranešti ant konteinerių užrašytais telefono numeriais. „Pranešti prašome ir tuomet, kai pamatote aplink primėtytų tekstilės gaminių. Juos taip pat surenkame, nors jie būna nuo lietaus sušlapę ir jau nelabai tinkami“, – aiškino atstovė. Pasitaiko, kad į tokiu konteinerius primetama ir buitinių ar net statybinių atliekų.

Realiai, tai jau virto mažaisiais sąvartynais, kurie dar labiau bjauroja ir taip skurdžią šiandieninio Kauno mikrorajonų aplinką.

Ji akcentavo, kad tekstilės surinkimas gyventojams yra nemokamas. Tokių atliekų tvarkymas neįtraukiamas į komunalinius mokesčius. „Už šią paslaugą neimame pinigų ir iš valstybės“, – kalbėjo R.Olchova.

Ji pripažino, kad buvo periodas, kai dėl personalo trūkumo konteineriai buvo aptarnaujami rečiau, tačiau dabar tai išspręsta ir aplink konteinerius bandoma aktyviau įvesti tvarką.

„Prašome sąmoningumo nešiukšlinti, nekrauti atliekų aplink konteinerius. Pastebėję netvarką neikite abejingi, informuokite, atvyksime ir sutvarkysime“, –dėstė atstovė.

Kaune iš viso yra 157 tokie konteineriai.

GALERIJA

  • Pyktį kelia įsisenėjusi problema: esame pasmerkti gyventi tokiame sąvartyne?
  • Pyktį kelia įsisenėjusi problema: esame pasmerkti gyventi tokiame sąvartyne?
  • Pyktį kelia įsisenėjusi problema: esame pasmerkti gyventi tokiame sąvartyne?
"Kauno dienos" skaitytojo Ramūno nuotr.
Gairės: atliekos, šiukšlės, konteineriai, tekstilė, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Vila

Tegul Devedros atstovai nerasineja nesamoniu. Tos ju talpos tokios mazos ir dar tas lovys uzima daug vietos, kad per pusdieni buna pilnas ,todel ir metosi skudurai ant saligatvio. Ir nereikia cia lia lia,kad zmones kalti. Pastatykite daug didesnes talpas,kad buvu galima tvarkingai sumesti ta tekstile ir bus kklausimas issprestas. O tai kada beeitum, ar pirmadieni ar penktadieni, talpa visada pilna, o skudurai plaikstosi aplinkui. Savivaldybe turetu nubausti Devedra, nes del jos kaltes aplinkui amzinas siukslynas.

v

mano manymu reikia daryti taip kaip amerikoje sudeda i maisiukus ir i konteineri kur auksciau, ant konteinerio sono pakabina pora ir viskas aisku, kad viduj yra rubai ir niekam jokiu problemu, kam reikia tas susirenka, kas netinka lieka viduj ir nereikia cia jokiu specialiu konteineriu, rusiuotoju ir viso kito velnio ir savartyno kieme. kas nori tas randa yra skalbenkes mieste lengva issiplauti, na jei lietus tai lietus na ir kas vistiek kas diena yra ismetinejima ir netik rubai, visokia mediena baldai, elektronika, net tenka pamatyt kudikiu vezimukus ir t.t. Geriau mesti lauk negu pavirst kaupiku kaip per tv

taip

Jovalą patys žmonės ir padaro....Tiesa tik ta, kad dažniau turi vešti šiukšles...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS