„Megos“ plėtra: pasirašyta beveik 34 mln. eurų sutartis | Diena.lt

„MEGOS“ PLĖTRA: PASIRAŠYTA BEVEIK 34 MLN. EURŲ SUTARTIS

  • 6

„Panevėžio statybos trestas“ ir investicinė nekilnojamojo turto bendrovė „Baltic Shopping Centers“ pasirašė generalinės rangos sutartį dėl prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ išplėtimo darbų. Sutarties vertė – 33,7 mln. eurų. 

Po plėtros „Megos“ plotas sieks 102 tūkst. kvadratinių metrų. Darbus numatoma baigti iki 2016 metų lapkričio.

„Panevėžio statybos trestas“ įgyvendins projektavimo paslaugų bendrovės „Viltekta“ parengtą techninį projektą. Objekto statybos darbų techninę priežiūrą vykdys inžinerinių paslaugų bendrovė „Baltic Engineers“. Bendras statinio plotas sudarys 54 tūkst. kvadratinių metrų.

Pagal projektą, „Megoje“ bus suformuota papildoma prekybos alėja, kurios dėka lankytojų srautas prekybos centre galės patogiau judėti ratu, išplėstos erdvės antrajame prekybos centro aukšte bei pastatyta daugiaaukštė automobilių parkavimo aikštelė. Išsiplėtusiose „Megos“ erdvėse įsikurs 70 naujų parduotuvių, paslaugų ir pramogų operatorių, šalia prekybos centro bus suformuotos žaliosios zonos: parkeliai su vaikų žaidimų aikštelėmis, amfiteatru bei lauko prekybos vietomis. Modernumu ir harmonija išsiskiriančią „Megos“ plėtros architektūrinę koncepciją sukūrė Nacionalinės premijos laureatas architektas Rolandas Palekas. 

Bendrovės „Baltic RED“, valdančios prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė sako, kad įgyvendinus projektą, „Megos“ plotas padidės daugiau nei 40 procentų – iki 102 tūkst. kvadratinių metrų, nuomininkų skaičius išaugs iki 200.

„Megos“ valdytojai teigia, kad plėtros metu prekybos centras ir jame įsikūrusios parduotuvės veiks įprastai. „Pasirašydami sutartį su rangovais, ypatingą dėmesį skyrėme statybų darbų eigai, kuri turi organiškai prisitaikyti prie veikiančio prekybos ir laisvalaikio centro veiklos. Siekiame, kad mūsų pirkėjai jaustųsi patogiai ir statybų darbai netrikdytų įprastų mūsų lankytojų apsipirkimo įpročių“, – sako R. Vyšniauskienė.

Investicinė bendrovė „Baltic Shopping Centers“, valdanti beveik 200 mln. eurų komercinio nekilnojamojo turto porfelį, kartu su projektą finansuojančiu banku „Swedbank“ į „Megos“ plėtros projektą investuos 47 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vajė vajė

Kaip gerai, kad tik greičiau pastatytų,. jau taip nėr kur apsipirkt kaune. Galėtų verčiau uždaryt Tado Ivanausko muziejų, kad tik greičiau pastatytų. Ir turėtų architektas nepamiršt suprojektuot kokius šešis šviesoforus- vairuotuojų patogumui, juk irgi aktualu. Kaip ana, Aleksote, prie Diedukų, ir Maximos kioskų- kažkoks nesusipratimas- ten trūksta dar bent trijų šviesoforų. Arba Raudondvario plento šiukšlyne įsikūrusiam "apmulkinom- tegul vežasi"- irgi retokai šviesoforai, reiktų dar kokio kiosko, ir šviesoforo.

Rebeka

Tai tu besmegeni tai tikras besmegenis, kojs tau skirtumas ka pirks zmones ir kiek stoves eilei, svarbu tu nepirksi nes turbut iperki tik brangius rubus. Turbut pats pirmas stovesi eilei prie HM atidarymo :)

Besmegenis

Viduje bus ne tik akvariumas su rykliais, bet ir narvas su liūtais. Viskas tam, kad privilioti pirkėją. Be to atsidarys tarptautinė skarmalų parduotuvė "H&M" pardavinėjanti sintetinį šlamštą, pasiūtą Bangladeše. Galėsite prieš mėnesį užsiimti eilę prie durų kaip tai darė kaimo besmegeniai Vilniuje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS