„Metų kaunietė 2018“: Kaunas gali didžiuotis kandidačių 20-uku | Diena.lt

„METŲ KAUNIETĖ 2018“: KAUNAS GALI DIDŽIUOTIS KANDIDAČIŲ 20-UKU

  • 14

Moterys, kurios savo darbais puošia ir garsina Kauną, vertos pagarbos ir dėmesio. Šiandien trumpai pristatysime 20 ypatingų merginų ir moterų.

Jas atrinkome iš gausaus projektui "Metų kaunietė 2018" miestiečių pasiūlyto sąrašo. Netrukus su jomis supažindinsime išsamiau ir jau dabar kviečiame šias kandidates palaikyti antrajame projekto etape. Iki vasario 12 d. dešimt dalyvių, sulaukusių didžiausio jūsų palaikymo, pateks į kitą projekto etapą.

01 AGNĖ ŠELEIKAITĖ – plaukikė, pernai tapusi Jaunimo vasaros olimpinių žaidynių čempione, rodanti puikų pavyzdį jauniems žmonėms ir kviečianti visus gyventi aktyviai ir judriai.

02 AGNĖ ŠERKŠNIENĖ – lengvaatletė, pernai pagerinusi septynis Lietuvos bėgimo rekordus, savo pergalėmis uždeganti ir kitų sričių žmones aktyviai siekti savo tikslo.

03 AISTĖ VIRKETĖ – pernai įkūrusi pirmą ir kol kas vienintelį Lietuvoje augalų gyvybės langelį bei besirūpinanti augalais, tapusiais nereikalingais.

 

04 DAIVA ČEPAUSKAITĖ – poetė, dramaturgė, aktorė, pernai už savo pirmą eilėraščių knygą "Baisiai gražūs eilėraščiai" apdovanota Jotvingių premija. Ši jos knyga pristatyta "Metų knygos" rinkimams. Anksčiau geriausia nacionalinės dramaturgijos autorė yra pelniusi Auksinį scenos kryžių, yra paskelbta Tolerancijos žmogumi.

 

05 DAIVA ČEPULIENĖ – gydytoja, mamologė, krūtų onkochirurgė, medicinos mokslų daktarė. Pacienčių labai vertinama už dėmesingumą, atidumą, žmogišką atjautą, pagalbą bet kuriuo metu, konsultuoja, operuoja ir gydo tūkstančius visos Lietuvos moterų.

06 DIANA RĖKLAITIENĖ – Lietuvos sporto universiteto rektorė, pirmoji moteris, tapusi šalies aukštosios mokyklos vadove.

07 Sesuo GABRIELĖ AUŠRA VASILIAUSKAITĖ – sesuo benediktinė, teologijos mokslų daktarė, dėstytoja, besirūpinanti miestui ir jo istorijai svarbių Šv.Mikalojaus (benediktinių) bažnyčios ir viso benediktinių vienuolyno ansamblio restauracija, vienuolyno archyvu, dalyvauja socialiniuose projektuose.

08 GIEDRĖ MIKAITIENĖ – Pažaislio festivalio direktorė, besirūpinanti, kad tęstųsi tradicija kasmet trims mėnesiams kauniečius, aplinkinių rajonų gyventojus ir svečius įtraukti į įspūdingų muzikos renginių maratoną.

09 INGA MIKŠTAITĖ – daugkartinė kiokušin karatė Europos čempionė, pati tebeskinanti laurus tarptautinėse varžybose,  kartu randanti laiko mokytojauti bei treniruoti darželinukus ir moksleivius.

10 JURGITA SALINIENĖ – septynių vaikų mama, kartu su vyru įkūrusi katalikišką pažinčių svetainę, Lietuvoje veikiančią jau ketverius metus. Aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, veda mokymus šeimoms.

11 JUSTINA GERVYTĖ – studentė, būsimoji odontologė, pilietiškumo pavyzdys. Rudenį atgaivino gatvėje klinikinės mirties ištiktą moterį.

12 LAURA LUKENSKIENĖ – mokslų daktarė, Kauno miesto muziejaus muziejininkė, sutartinių  giedotojų grupės „Kadujo“ ir folkloro ansamblio „Saulėlio“ vadovė, gieda senąsias lietuviškas sutartines, pristato jas Lietuvoje ir užsienyje, muzikuojančių šeimų šventės ir lietuviškų šokių vakarų muziejuje iniciatorė.  

13 LILIJA VANAGIENĖ – kaunietė, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė, daug prisidėjusi, kad Kaunas atsirado pasaulinio lygio dailiojo čiuožimo varžybų žemėlapyje, kad pernai "Žalgirio" arenoje pirmą kartą Lietuvoje buvo surengtas pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo "Grand Prix" etapas.

14 LINA PREIŠEGALAVIČIENĖ – labai aktyvi Kauno modernizmo tyrinėtoja, architektė, edukatorė, menotyros mokslų daktarė, mokslinių monografijų apie Lietuvos tarpukario architektūrą ir dizainą autorė. 2018 m. Kultūros paveldo departamento įvertinta už indėlį tyrinėjant, saugant ir puoselėjant kultūros paveldą.

15 ODETA PETRĖNIENĖ – aktyvi Lietuvos šaulių sąjungos Kauno Vytauto Didžiojo 2-osios rinktinės narė, savanoriauja Kauno greitosios medicinos pagalbos stotyje, Petrašiūnų parapijos vaikų dienos centre, daug dirba ugdant jaunimo pilietiškumą.

16 OLIVIJA GUSTIENĖ – profesorė, gydytoja kardiologė, gydanti širdies ir kraujagyslių ligomis sergančius žmones, iš mirties nagų išplėšusi ne vieną pacientą ištikus širdies infarktui ir padedanti pastariesiems grįžti į visavertį gyvenimą.

17 RAMUNĖ BANIULIENĖ – Palemono gimnazijos direktorė, biologijos mokytoja, ilgametė folkloro ansamblio "Bitula" viena iš vadovų, labai aktyviai burianti Palemono bendruomenę.

18 RŪTA STEPANOVAITĖ – Kauno menininkų namų direktorė, netradiciniais sprendimais, edukaciniais renginiais atkakliai žadinanti ir miesto menininkus, ir visus kauniečius, daug prisidedanti prie to, kad Kaunas vis dažniau įtraukiamas į tarptautinius kultūrinius maršrutus.

19 VIKTORIJA STREIČA – teatro, televizijos ir kino aktorė bei režisierė, režisūros aukštumas šturmavusi Kaune pastatydama išskirtinio pasisekimo sulaukusį miuziklą "Džekilas ir Haidas". Ji režisavo ir Lietuvos tūkstantmečio Dainų šventės Dainų dieną, vykusią Kaune. 

20 VITA LIAUDANSKAITĖ-VAITKEVIČIENĖ – dirigentė, vargonininkė, pedagogė, sakralinės muzikos specialistė, giesmių  ir dainų autorė, renginių organizatorė, Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos ir šv.Cecilijos chorų vadovė, Marijos radijo muzikos redaktorė. Ji buvo  muzikos meno vadovė ir  vyriausia dirigentė per popiežiaus Pranciškaus aukotas šv.Mišias Kauno Santakoje.

 

Balsuodami už pasirinktą kandidatę ar kandidates atkreipkite dėmesį, kad kiekviename projekto etape balsavimas ir balsų skaičiavimas pradedamas iš naujo.

BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite specialų kuponą ir siųskite jį adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas; arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis. Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio. SMS kaina – 1 euras. SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Jolanta

Už Giedrę Mikaitienę. Kauno kultūrai tai atradimas.

Janina

Esam be galo dėkingi gydytojai Gustienei daug prisidėjusiai prie vyro gyvybės išgelbėjimo.. Jos veikla tikrai neapibrėžta tik mediko pareigom, ji gera organizatorė ir šaunus žmogus.

...

Reikia krabą kaip moterį apdovanot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS