Ministras prakalbo, kuria linkme krypsta Centrinio pašto likimas | Diena.lt

MINISTRAS PRAKALBO, KURIA LINKME KRYPSTA CENTRINIO PAŠTO LIKIMAS

Vyriausybė ieškos sprendimo, kad Kauno centrinio pašto pastatas liktų valstybės rankose, Eltai sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

„Esame sutarę su premjeru, ir Vyriausybė dabar pasakius, jog bus ieškoma sprendimo, kad šis pastatas liktų valstybės rankose. Apie Kauno (centrinio pašto, – ELTA) pastato pardavimą dabar nekalbama, ieškome variantų, kaip galima būtų tą pastatą iš Lietuvos pašto paimti. Be abejo, reikia numatyti ir kompensacinį mechanizmą, nes tas sandoris turi būti skaidrus. Tai daugiau yra technikos klausimai, kurie dabar sprendžiami“, – Eltai komentavo R. Masiulis.

Kauno centrinio pašto rūmai yra svarbus Lietuvos laikinosios sostinės laikotarpio reprezentacinis statinys, tačiau rūmų būklė kasmet prastėja. Šiuo metu Lietuvos paštas naudoja mažesnę dalį patalpų.

Ieškome variantų, kaip galima būtų tą pastatą iš Lietuvos pašto paimti.

Anksčiau R. Masiulis yra sakęs, kad reikėtų svarstyti galimybę pastatą parduoti, nes Lietuvos paštas neturi lėšų objektui remontuoti.

„Ši pozicija yra ne iš gero gyvenimo. Jeigu paštas būtų turtingas, kur darbuotojai, paštininkai gautų rinkos atlyginimus kaip privačiose kompanijose ir liktų dar pinigų pasirūpinti atstatyti, renovuoti tas erdves, išpuošti tai, be abejo, tą ir turėtų daryti. Bet kai yra sprendžiami pirmo, gyvybinio būtinumo klausimai, kaip pakelti algas vargingiausiems, tai yra situacija iš vargo“, – sakė R. Masiulis.

Kauno centrinį paštą užliejo vanduo

Vilmanto Raupelio nuotr.

Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė yra sakiusi, kad paveldosaugos reikalavimai keliami aštuoniems Lietuvos pašto turimiems objektams: dviem paštams Vilniuje, dar dviem Klaipėdoje, pastatui Biržuose, Tauragėje, Šiauliuose ir minėtam Kaune. 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Xxx

Dar viena Maxima ar Lidl atidarykit-gi centre dar nera....o gal viesbuti :) nes tik tiek ir tesugebama....

Susirūpinusi kaunietė

O kodel nugriove kino teatrą "Taika"( o viduje buvo daug vertingų daiktų rankų darbo , kur jie dingo) kodėl sunaikino Konrado kavinę, kodel sunaikino senovinę vaistinę prie Muzikinio teatro. Nebeliko senosios Laisvės alėjos auros. Tai ką, nebeliks ir Centrinio pašto?

Vakarius

Iš kur paštas bus turtingas ? Pencijų "išnešiojimo" paslauga atiduodama privačioms kompanijoms !?!?! Adiduodama garantuotos pajamos. Kodel ? Kad nuskurdinti, po to privatizuoti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS