Ministrė Paryžiuje tarsis dėl Kauno architektūros galimybių patekti į UNESCO sąrašą | Diena.lt

MINISTRĖ PARYŽIUJE TARSIS DĖL KAUNO ARCHITEKTŪROS GALIMYBIŲ PATEKTI Į UNESCO SĄRAŠĄ

  • 3

Paryžiuje viešinti kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ketvirtadienį susitiks su UNESCO pasaulio paveldo centro direktore Mechtild Rossler (Mečild Rosler).

Per susitikimą bus aptartos UNESCO ekspertinės pagalbos galimybės ir Kauno modernizmo architektūros įtraukimas į Pasaulio paveldo sąrašą, pranešė Kultūros ministerija.

Lietuva siekia, kad Kauno tarpukario modernioji architektūra būtų įtraukta į Paveldo sąrašą, šių metų sausį ji įrašytą į preliminarųjį paveldo sąrašą (angl. tentative list). Tai pirmas žingsnis Kaunui patekti į Pasaulio paveldo sąrašą.

Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įrašomi išskirtinę visuotinęs vertę turintys kultūros ir gamtos paveldo objektai ir vietovės.

Taip pat planuojama kalbėti apie UNESCO patariamąją misiją, kuri vyks Vilniuje lapkričio 21-22 dienomis dėl Misionierių ansamblio Vilniuje.

Vilniaus istoriniame centre, UNESCO saugomoje teritorijoje, statomas gyvenamųjų namų kompleksas „Misionierių sodas“. Dalis paveldosaugininkų ir vietos bendruomenė laikosi pozicijos, kad daugiabučio statybos žaloja Vilniaus istorinio centro vaizdą.

L. Ruokytė-Jonsson Paryžiuje dar planuoja susitikti Orsė muziejaus administracijos vadovybe aptarti bendrą Baltijos šalių parodą „Baltijos šalių simbolizmo dailė“, skirtą valstybių šimtmečiui paminėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kai

nauja architektūra apgailėtina, tai belieka girtis senąja.

ALGIS

Visą Lietuvą reikia pristatyti , tada remontuoti nebus leidžiama ir greitai išnyks šis vardas ,KO IR SIEKIA EUROPOS SĄJUNGA

Ttt

Užtenka jau Neringoje turim UNESCO . Kiek suprantu nuo to tik daugiau problemų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS