Netektis Lietuvos teisėsaugoje: mirė prokuroras V. Kakoškinas | Diena.lt

NETEKTIS LIETUVOS TEISĖSAUGOJE: MIRĖ PROKURORAS V. KAKOŠKINAS

  • 11

Gegužės 24 d. Lietuvos teisėsaugos bendruomenė neteko tikro profesionalo, aistra darbui ir gyvenimui spinduliuojančio kolegos, patikimo draugo ir bendražygio Vladimiro Kakoškino.

V. Kakoškinas mus paliko sulaukęs 68-erių metų. Šio profesionalo darbai ir pasiekimai verti laikmečio geriausiųjų.

Vadovaudamas pavaldiems prokurorams ir organizuodamas rezonansinių, organizuotų ir korupcinio pobūdžio nusikaltimų tyrimus, buvęs Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas taikė ilgametę patirtį ir turimas žinias.

V. Kakoškinas gimė ir užaugo Kaune, bet jo šaknys – Pskove. 1943 m. iš Pskovo šeima buvo išvežta į Alytaus koncentracijos stovyklą. A. Kakoškino tėvas buvo paliktas Pskove pogrindiniam darbui. Per vienas vokiečių gaudynes buvo sučiuptas ir pasmerktas sušaudyti. Į kalėjimą buvo suvaryta ir visa jų šeima.

Tėvui pavyko perbėgti iš mirtininkų kameros į kalėjimą. Šeima susitiko. Koncentracijos stovykloje mirė vyriausias brolis, kurio vardu ir buvo pavadintas 1950 metais gimęs jauniausiasis sūnus Vladimiras.

Planai studijuoti Karo mokykloje nesusiklostė, tad V.Kakoškinas stojo į Vilniaus universiteto Filologijos fakultetą ir jau po savaitės persivedė į Teisės skyrių. Teisėsaugos barikadose stojo būdamas 23-ejų.

V.Kakoškinas tarnybą paliko 2015 metų gegužės 6 dieną eidamas vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas. Tąkart prokuroras kalbėjosi su „Kauno diena“.

Ištrauka iš publikacijos: V. Kakoškinas – vienas iš prokurorų, kuris, regis, visada dirbo prokuratūroje. Savo darbo teisėsaugoje pradžią jis skaičiuoja nuo 1970 m. Pavadintas prokuroru mandagiai pataiso.

"Aš visą gyvenimą dirbau tardytoju. Net ir tada, kai pradėjau dirbti prokuroru, vadovavau tardymo priežiūrai. Iki šiol buvau atsakingas už tardymo kontrolę ir organizavimą. 17 metų pradirbau tardytoju, paskui miesto ir apygardos prokuroro pavaduotoju", – sutrumpintai darbo stažą išdėstė V.Kakoškinas.

Sudėtingiausios rezonansinės bylos, sunkiausios akistatos buvo V.Kakoškino žinioje. Garsiausi Kauno mafijos atstovai suklusdavo išgirdę šią pavardę. V.Kakoškinas pravėrė spintos savo kabinete duris. Tvarkingai sudėta eilė segtuvų.

"1993 m., kai buvo sukurti Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriai, Kaune buvo užregistruotos 33 nusikalstamos grupuotės. Čia nuo tų laikų segtuvai su grupuočių narių nuotraukomis, anketiniais duomenimis, biografijomis. Iš anuomet klestėjusių 33 grupuočių, šiandien nebėra nė vienos", – šyptelėjo A.Kakoškinas.

Visą straipsnį skaitykite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Nieko nesupratau

Tai jis kas buvo? Rusas, vokietis ar žydas? Nes jei šeima išvežta į Alytaus koncentracijos stovyklą, o A. Kakoškino tėvas buvo paliktas Pskove pogrindiniam darbui? Per vienas vokiečių gaudynes buvo sučiuptas ir pasmerktas sušaudyti?

Anonimas

pagrindinis veikėjas užgniaužęs garsiąją numizmatikos bylą tuometiniame Kauno valstybiniame istorijos muziejuje...vienas iš ginklų kolekcionierių...

Viktorui

kodėl metų nesugeba suskaičiuoti? Gimęs 1950 metais. Tai ir yra 68.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS