Mišrių kovos menų čempionę sužavėjo jaunuolių nuoširdumas | Diena.lt

MIŠRIŲ KOVOS MENŲ ČEMPIONĘ SUŽAVĖJO JAUNUOLIŲ NUOŠIRDUMAS

Viena perspektyviausių Lietuvos kovotojų Ernesta Kareckaitė įpratusi prie nuožmių mūšių ringe. Tačiau neseniai 24-erių kaunietė priėmė ne mažiau atsakingą iššūkį – kovos menų pagrindų jį mokė negalią turinčius vaikus.

Ypatinga misija

Šis balandis – ramesnis sezono metas, bet pasaulio mišrių kovos menų (MMA) čempionei E. Kareckaitei veiklos netrūksta. Kaunietė ne tik kasdien lieja prakaitą sporto salėje, bet ir treniruoja jaunųjų sportininkų grupes „Fighters Land“ klube.

Pastarosiomis dienomis jai teko dar viena maloni misija – savo patirtimi pasidalyti su ypatingais svečiais. Nevyriausybinės organizacijos VšĮ „SocActiva“ iniciatyva tituluotos sportininkės treniruotėje apsilankė būrys vaikų ir jaunuolių, turinčių negalią.

Per pratybas Ernesta svečius pamokė sveiko gyvenimo būdo ir mankštos pagrindų, pasidalijo kovos menų paslaptimis.

Padės ir ateityje

„Kai sulaukiau pasiūlymo pasportuoti su neįgaliaisiais, iškart sutikau. Supratau, kad tai ypatinga užduotis, todėl šiam susitikimui kruopščiai ruošiausi.

Parinkau veiklą, kuri būtų lavinanti fiziškai, bet ne per sunki. Drauge tai turėjo būti dinamiški, nenuobodūs pratimai, nes šiems paaugliams gana sudėtinga ilgai išlaikyti dėmesį. Galiu drąsiai pasakyti, kad treniruotė ir nuoširdus mūsų pabendravimas puikiai pavyko. Esu patenkinta įgijusi naujos patirties ir tikrai ateityje mielai tai pakartosiu“, – pasakojo E. Kareckaitė.

Kad idėja apsilankyti pas čempionę buvo teisinga, liudijo ir jaunuolių šypsenos po pratybų. Jie ne tik padirbėjo fiziškai, išmoko naujų pratimų, bet ir pasisėmė įkvėpimo kasdieniams iššūkiams.

Esu patenkinta įgijusi naujos patirties ir tikrai ateityje mielai tai pakartosiu.

 

Ruošiasi kovoms

E. Kareckaitė jau rikiuoja artėjančių varžybų kalendorių. Artimiausias startas jos laukia balandžio pabaigoje Alytuje vyksiančiame „Bushido SWAT 88“ turnyre.

Dalyvauti šiose varžybose užsiregistravo Lietuvos kovos menų gerbėjams puikiai pažįstami atletai Mantas Rimdeika, Mantas Rimša, Deividas Žamba, Linas Pocevičius. Lietuviams iššūkį mes užsienio meistrai iš Lenkijos, Latvijos ir kitų šalių.

Pastarąjį sykį E. Kareckaitė į ringą žengė kovo mėnesį „KOK’110 Mega Series 2023“ turnyre Vilniuje. Sostinėje lietuvės kumščių kietumu įsitikino viena perspektyviausių Lenkijos kovotojų Ilona Wojda – Europos WAK-1F ir daugkartinė I.F.M.A. Lenkijos muaitai čempionė.

Ernesta šiemet Paryžiuje pasiekė skambiausią karjeros pergalę – apsijuosė prestižinės „Hexagone MMA“ organizacijos pasaulio čempionės diržą. Kaunietė svorio kategorijoje iki 56,7 kg po atkaklios penkių raundų akistatos nugalėjo 39-erių prancūzę Laetitią Blot, kuriai tai buvo pirmas karjeros MMA pralaimėjimas.

GALERIJA

  • Mišrių kovos menų čempionę sužavėjo jaunuolių nuoširdumas
„SocActiva“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Laura

Tikri gyvenimo čempionai šie jaunuoliai! Daug kam reiktų pasimokyti iš jų gyvenimo pamokų!

Anonimas

Kokiais niekais užsiiminėja tos dykinejančios kvaišos....totalus išsigimimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS