Mūsų naujienų portalai stabdo komentavimo galimybę | Diena.lt

MŪSŲ NAUJIENŲ PORTALAI STABDO KOMENTAVIMO GALIMYBĘ

  • 0

Portaluose kauno.diena.lt , klaipeda.diena.lt ir diena.lt stabdoma naujienų apie padėtį Ukrainoje komentavimo galimybė. Toks sprendimas priimtas dėl itin padidėjusio nusikalstamą Kremliaus politiką palaikančių propagandinių komentarų aktyvumo.

Mūsų portalai skelbė ne vieną hibridinio karo ekspertų interviu apie jų taikomus metodus formuojant viešąją nuomonę. Viena iš hibridiniame kare naudojamų destabilizacijos fazių  yra viešosios nuomonės ir politinės pozicijos formavimas Vakarų šalyse. Pasaulio bendruomenės akyse šalis agresorė (šiuo atveju Rusija) turi įteisinti veiksmus šalies agresijos aukos (šiuo atveju Ukrainos) atžvilgiu ir neutralizuoti tarptautinius kolektyvinio saugumo mechanizmus.

Komentatoriai, kurių tekstai svyruoja ant įstatymų ribos, už dyką ir be atskiros instrukcijos šitaip nesistengia.

Esama situacija ir kai kurių komentatorių retorika leidžia juos vadinti, kaip Ispanijos pilietiniame kare įvardino generolas Emilijus Mola, „vietine 5-ąja kolona, smūgiuojančia iš užnugario, keliančia sumaištį ir organizuojančia diversijas“. 

„Komentatoriai, kurių tekstai svyruoja ant įstatymų ribos, už dyką ir be atskiros instrukcijos šitaip nesistengia. Ir taip, dažniausiai už to šmėkšo vietinės 5-osios kolonos šešėlis. Arba Kremliaus. Arba Minsko.  Ar – jų visų iškart“, – anksčiau dienraščiui „Kauno diena“ patvirtino priešiškos propagandos ir hibridinės agresijos priemonių tyrinėtoja dr. Eugenija Vaitkevičiūte-Peet.

Gairės: portalai, komentavimo galimybė, išjungiama galimybė komentuoti, propaganda, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS