Naujametinio bėgimo organizatoriai: Kaunas ne tik tvarkosi, bet ir sportuoja | Diena.lt

NAUJAMETINIO BĖGIMO ORGANIZATORIAI: KAUNAS NE TIK TVARKOSI, BET IR SPORTUOJA

  • 3

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro komanda ne vienus metus skatina visus miesto gyventojus aktyviai leisti laisvalaikį, dalyvauti įvairiuose jų organizuojamuose sporto ir kultūros renginiuose.

Sporto centro vadovas Giedrius Bielskus pastebi, kad šie metai sporto renginių gausa pasiekė piką: "Noriu pasidžiaugti, kad Kaunas ne tik tvarkosi, bet ir sportuoja".

– Kokius renginius organizuojate miestiečiams?

– Norime, kad S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras būtų atviras visiems kauniečiams ir miesto svečiams. Keletą metų organizuojame nemokamų mankštų projektą "Judėk sveikai". Į stadioną šiltuoju, į sporto halę – šaltuoju metų periodu susirenka funkcinių treniruočių dalyviai. Visus metus vyksta bėgimo, zumbos, jogalates, pilvo preso ir nugaros stiprinimo treniruotės, organizuojame ir senjorams skirtus užsiėmimus.

Didelį dėmesį skiriame ir vaikų fiziniam aktyvumui skatinti. Organizuojame tiek tarptautinius, tiek Lietuvos vaikų futbolo turnyrus. Šią vasarą jau trečią kartą organizavome 6–12 metų vaikams skirtą stovyklą "5 sporto dienos", kurios pagrindinis tikslas – supažindinti vaikus su sveikos gyvensenos pagrindais, įvairiomis sporto šakomis. Noriu pabrėžti, kad poreikis organizuoti sportinius renginius vaikams auga, todėl kitais metais dar didesnį dėmėsį skirsime vaikų fiziniam aktyvumui per įvairias sporto šakas.

Du kartus per metus: žiemą ir vasarą organizuojame šimtus dalyvių pritraukiantį "Sporto iššūkį" – treniruočių dieną, kurios metu mėgėjai, atletai ar tiesiog besidomintieji sveikatingumo treniruotėmis gali išbandyti net septynias treniruotes su geriausiais Lietuvos treneriais.

Jau tradicinis Ąžuolyno bėgimas suburia tūkstančius bėgikų aktyviai ir sportiškai praleisti laisvalaikį.

– Krepšinis – mėgstamiausia lietuvių sporto šaka, ar Sporto halėje vyksta ir kitų sporto šakų treniruotės, varžybos, ar nejaučiate ištuštėjimo?

Sveikas ir aktyvus laisvalaikio praleidimas – geriausias būdas su draugais užbaigti senuosius metus, būtent tokią galimybę suteikiame miestiečiams.

– Ištuštėjimo tikrai nėra. Priešingai, išaugo ne su krepšiniu susijusių renginių skaičius. Juos esu linkęs skirstyti į oficialias, profesionalų varžybas ir visiems miestiečiams skirtus renginius, kur jie gali būti ne stebėtojais, o dalyviais.

Šiemet vyko Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybos ir Lietuvos universitetų studentų čempionatas. Po jų į stadioną ir halę rinkosi Pasaulio lietuvių žaidynių dalyviai. Kiek vėliau čia varžėsi ir Tarptautinių vaikų žaidynių dalyviai. Į jas atvyko dalyviai iš 88 skirtingų pasaulio miestų. Tai buvo smagus iššūkis visai komandai. S.Dariaus ir S.Girėno centre nuolat vyksta futbolo, rankinio, tinklinio, regbio ir kitų sporto šakų treniruotės ir varžybos. Į visus šiuos renginius kauniečiai kviečiami atvykti ir palaikyti sportininkų, pažiūrėti geriausių atletų.

– Atrodo, kad didelių čempionatų stadione ir halėje šiemet netrūko. Kokie didžiausi iššūkiai kilo organizuojant šiuos renginius?

– Vienas pagrindinių mūsų darbų yra rūpintis stadiono ir halės paruošimu varžyboms ir įvairiems renginiams, vis dėlto ypač daug teko padirbėti prie Tarptautinių vaikų žaidynių. S.Dariaus ir S.Girėno stadiono komanda prisidėjo prie visų renginio organizavimo etapų ir klausimų. Nuo dalyvių apgyvendinimo iki viešinimo. Galiu tik pasidžiaugti, kad su suburta komanda pavyko be didesnių sunkumų viską suorganizuoti. Sulaukėme puikių atsiliepimų. Turime didelių ambicijų ir 2018-iesiems, o mūsų noras imtis vis drąsesnių projektų tik auga.

– S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro organizuojamas Ąžuolyno bėgimas pirmą kartą vyks žiemą. Kaip kilo ši idėja?

– Gruodžio 30 d. vyksiantis "Naujametinis Ąžuolyno bėgimas" ne tik vainikuos šio centro organizuojamus renginius, tačiau ir suteiks progą įgyvendinti dar metų pradžioje sau duotą pažadą – šiais metais pradėti sportuoti. Manau, sveikas ir aktyvus laisvalaikio praleidimas – geriausias būdas su draugais užbaigti senuosius metus, būtent tokią galimybę suteikiame miestiečiams.

Renginio dalyvių laukia keturios skirtingo ilgio trasos: nuotaikingas ir šventinis 800 m "Kauno diena", 3 km "Hiatus" ir 6 km "Hummel" bėgimai. Mažiausiems renginio dalyviams bus skirtas 100 m Nykštukų "Viči" bėgimas, leidžiantis vaikams pasinerti į šventišką ir aktyvų laisvalaikį.

Gražiausių metų švenčių proga "Naujametinio Ąžuolyno bėgimo" dalyvių lauks renginio rėmėjų paruoštos dovanos, o geriausiai bėgime pasirodžiusieji sulauks išskirtinių prizų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

"Kas nesportuos, tas nuo laiptų nukris!".

suvalkas

tas issilaizes kazlu jaunikaitis visuosuose objektyvyose...toli eis apsiseilejas jau dabar

Taigi...

O kodėl pirmose gretose nesimato Matijošaičio?Juk tik jam esant meru Kaune pradėta sportuoti.Ne tik tvarkytis.Iki šiol visi kauniečiai buvo apsileidę,o apie sportą ką ir bekalbėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS