Neeilinė istorija Kauno rajone: medikai gimdymą priėmė gimdyvės namuose | Diena.lt

NEEILINĖ ISTORIJA KAUNO RAJONE: MEDIKAI GIMDYMĄ PRIĖMĖ GIMDYVĖS NAMUOSE

  • 13

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis (GMPS) dalijasi neeiliniu tapusio iškvietimo įspūdžiais. Į atokią pakaunės gyvenvietę nuvykusiai komandai teko gimdyvės namuose priimti į pasaulį ateinančią naują gyvybę.

„Adrenalinas, įtampa ir džiugus pasisveikinimas su pasauliu! – rašoma Kauno rajono GMPS feisbuko paskyroje – Mūsų komanda – Anatolijus ir Tomas – džiaugiasi prisidėję prie naujos gyvybės atėjimo į šį pasaulį ir dalinasi įspūdžiais.

Pagimdė per septynias minutes

„Šilta rugpjūčio popietė. Gauname kvietimą pas 28 metų nėščią moterį. Su švyturėliais skubame į atokią Kauno rajono gyvenvietę. Atvykus pas pacientę paaiškėjo, kad prasidėjo sąrėmiai (kas 2-3 minutes). Prieš valandą nutekėjo vandenys. Nėštumas – 37 savaitės. Gimdymo terminas – 2018 m. rugsėjo viduryje. Apžiūros metu nustatyta, kad vaisiaus galvutė jau nusileidusi į mažąjį dubenį. Supratome – laiko nebeturime – jau gimdome namuose!“, – įvykį detalizuoja vyrai.

Padėjome naujagimį motinai ant pilvo. Ji labai džiaugėsi, buvo daug gražių emocijų...

Pasak jų, pasirodžius galvutei pastebėta, kad ji pamėlusi, o aplink kaklą apsivyniojusi virkštelė. Anatolijus ir Tomas nuogąstavo, kad naujagimis gali uždusti.

„Viskas vyko žaibiškai. Per 7 minutes moteris pagimdė vyriškos lyties naujagimį. Išvalėme jam kvėpavimo takus ir nusausinome kūnelį. Naujagimis pradėjo rėkti. Apsidžiaugėme!“, – pirmąsias mažylio gyvenimo minutes prisimena jie.

Anatolijus ir Tomas pasakoja, kad toliau procesas vyko sklandžiai: buvo atlikta naujagimio apžiūrą, vertinimas, jam duota deguonies. Medikai teigia, kad praėjus 5 min. naujagimio kūno spalva tapo rožinė. Nustojus pulsuoti virkštelei, naujagimis buvo atskirtas nuo mamos.

„Padėjome naujagimį motinai ant pilvo. Ji labai džiaugėsi, buvo daug gražių emocijų... Tuo metu į pagalbą atvyko dar viena GMP komanda, kuri pasirūpino naujagimiu. Mes toliau laukėme, kol užgims placenta. Prieš tai atlikome visas reikalingas injekcijas ir procedūras. Po kelių minučių užgimė placenta. Gimdyvė su naujagimiu buvo saugiai nuvežta į Kauno klinikų Akušerinio priėmimo skyrių“, – pasakojimą baigia greitosios pagalbos atstovai.

GALERIJA

  • Neeilinė istorija Kauno rajone: medikai gimdymą priėmė gimdyvės namuose
  • Neeilinė istorija Kauno rajone: medikai gimdymą priėmė gimdyvės namuose
Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Vyrukai šaunuoliai nepasimetė,tokiems nuoširdžiausias ačiū.

Stasė.

Didelė pagarba ir nuoširdus ačiū greitosios pagalbos vyrams.

TO TO

Gimdymo terminas visada turi teisę svyruoti 2 savaičių paklaidos ribose,t.y.normos ribose.Tai reikia turėt omeny gimdyvei bet kuriai visada.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS