A. Nesteckis savivaldai atiduotų metų neskaičiuoja | Diena.lt

A. NESTECKIS SAVIVALDAI ATIDUOTŲ METŲ NESKAIČIUOJA

Spalio 10 d. Lietuvoje nuo 2007-ųjų minima Vietos savivaldos diena. Tai ne tik savivaldybių tarnautojų profesinė, bet ir visų žmonių šventė, nes visi gyvename tam tikroje savivaldoje. Kauno rajonui ši diena – itin džiugi: iš spalio 6 d. Lietuvos savivaldybių asociacijos Vilniuje surengtų iškilmių Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis grįžo su „Auksinės krivūlės“ Riterio apdovanojimu.

Sau nuopelnų neprisiima

„Nelabai tikėjausi šios nominacijos, kai meras informavo, kad pateikė mano kandidatūrą. Daugumos savivaldybių merai mane pažįsta ir žino, kad bendruose renginiuose ar posėdžiuose nesėdžiu tik dėl to, kad atsėdėčiau tą laiką, teikiu pastabas ar siūlau idėjas, matyt, jie ir atkreipė į tai dėmesį. Džiaugiuosi, kad merai priėmė sprendimą mane įvertinti. Vis dėlto, mano nuomone, vienas svarbiausių dalykų yra dirbti komandoje ir tik komandos bendras sutarimas, bendros idėjos vainikuojami sėkme ir leidžia gerinti gyvenimo sąlygas Kauno rajone“, – „Kauno dieną“ patikino vicemeras.

Paklaustas, kiek metų atidavė savivaldai, „Auksinės krivūlės“ Riteris šyptelėjęs prisipažino kol kas neskaičiavęs. „Žinau tiksliai, kiek metų gyvenu Kauno rajone, – netrukus bus 50“, – sakė A. Nesteckis.

Visi laikotarpiai įsimintini

Pasak pašnekovo, visi laikotarpiai savivaldoje jam yra savaip įdomūs ir įsimintini. „Vis dėlto bene įdomiausias laikotarpis buvo šalyje atkūrus nepriklausomybę. Visiškai kitaip viskas buvo organizuojama, kitokia buvo ir savivaldybės struktūra: valdyba ir taryba“, – prisiminė vicemeras.

A. Nesteckis patikslino, kad administracijoje dirbo palyginti nedaug: 2011–2012 m. buvo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius, 2012 m. – direktoriaus pavaduotojas, 2017–2019 m. – Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Kaip tarybos nario, jo stažas išties įspūdingas – nuo 1990 m. su keliomis pertraukėlėmis. Nuo 2019 m. A. Nesteckis – Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas (nuo šių metų pareigybė – vicemeras). „Manyčiau, kad būnant tarybos nariu ir priimti svarbiausi sprendimai. Tai ir biudžetų formavimas, ir strategijos: matymas, kokia linkme eiti“, – vardijo pašnekovas.

Esu šiek tiek užsispyręs ir neturiu kantrybės. Viską noriu padaryti greitai, turiu sau vis priminti, kad niekas greitai nesidaro.

Iš sudėtingesnių situacijų taryboje pašnekovas prisiminė koalicijų formavimus, bendrų sprendimų priėmimą. „Juk ne visuomet buvo vieninga dauguma, dirbo ir koalicinės tarybos, tuomet priimti bendrus sprendimus buvo gana sudėtinga, viskas priklausė nuo bendro sutarimo, bendro darbo ir bendros atsakomybės už priimtus sprendimus. Manau, kad mums pavykdavo rasti kompromisą, susitarti, dėl to Kauno rajonas tik laimėjo“, – neabejojo A. Nesteckis.

Pašnekovas patikino, kad sudėtingiau būti administracijos direktoriumi nei vicemeru. „Administracijos direktoriui tenka įgyvendinti tarybos sprendimus, dirbti su didesniu kolektyvu, atsakyti už jį. Ir dokumentų srautas gerokai didesnis. Dirbdamas administracijos direktoriumi patenki į rutiną, kurioje tenka priimti ir populiarių, ir nepopuliarių sprendimų“, – neslėpė A. Nesteckis.

Tušti pažadai – tabu

Dvi kadencijas A. Nesteckis Kauno rajono interesus gynė ir atstovavo šio krašto žmonėms Seime. Paklaustas, kas lėmė rinkėjų simpatijas, patikino: „Niekada nedalijau pažadų, jei jausdavau, kad jų nepavyks įgyvendinti, o jei pažadėdavau – pažadą ištesėdavau. Visada norėjau pagerinti sąlygas Kauno rajono gyventojams, konsultuoti tais klausimais, kurie jiems aktualūs“, – tvirtino nominantas.

Vicemeras patikino nesivaikęs ir populiarumo, niekada nevengęs sakyti teisybės dėl kai kurių sprendimų. „Nors žmonės galbūt ir nebuvo dėl to patenkinti, tačiau akcentuodavau, kad privalu laikytis šalies įstatymų ir Vyriausybės nutarimų“, – sakė A. Nesteckis.

Iš darbų ir projektų, kurių įgyvendinimu teko rūpintis, vicemeras neišskyrė nė vieno: tai ir keliai, ir vandentvarkos projektai, nes jie žmonėms – svarbiausi. Jis akcentavo: ypač daug teko ir tenka dirbti su Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Siekis – pavyti plėtrą

Kokie A. Nesteckio ir Kauno rajono savivaldybės komandos siekiai ir ateities planai?

„Pakaunėje labai intensyviai vyksta gyvenamųjų namų statyba, norisi, kad šią plėtrą pasivytume ir plėtodami infrastruktūrą: kelius ir gatves, vandentvarką, kad gyventojams kiltų kuo mažiau nepatogumų. Tai  vienas iš pagrindinių tikslų, ir jis labai svarbus“, – pabrėžė pašnekovas.

Komanda, su kuria jis dirba ne vienus metus, kolegą vertina taip: reiklus, principingas, atsakingas. Paklaustas, kaip jis pats save apibūdintų, A. Nesteckis šypsojosi: „Esu šiek tiek užsispyręs ir neturiu kantrybės. Viską noriu padaryti greitai, turiu sau vis priminti, kad niekas greitai nesidaro.“


Komentaras

Valerijus Makūnas, Kauno rajono meras

Nelengva rasti kitą žmogų, kuris būtų sukaupęs tokios patirties valstybės tarnyboje kaip A. Nesteckis. Dvi kadencijos Seime, Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas, Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių administracijos direktorius, vicemeras, ilgametis Kauno rajono savivaldybės tarybos narys.

Galiu patikinti, kad mūsų komandoje tai nepamainomas žmogus: patikimas, principingas, reiklus sau ir kitiems. Gerai išmanantis teisės aktus, daug prisidėjęs tobulinant savivaldos modelį. Puikiai bendraujantis su žemdirbiais, verslo bendruomene. Tikras savivaldos riteris!


Auksiniai įvertinimai

2006 m. Kauno rajono savivaldybei atiteko šviesiausios šalies savivaldybės „Auksinė krivūlė“.

2008 m. Kauno rajono savivaldybė pripažinta rūpestingiausia Lietuvoje.

2013 m. įteikta „Auksinė krivūlė“ už plėtojamus ryšius su užsienyje gyvenančiais tautiečiais.

Tuomečiam mero pirmajam pavaduotojui Petrui Mikelioniui už ypatingus nuopelnus savivaldai suteiktas „Auksinės krivūlės“ Riterio titulas.

2015 m. Kauno rajono savivaldybei įteikta „Auksinė krivūlė“ už sparčiausią verslo plėtrą.

2016 m. „Auksinės krivūlės“ Riterio titulas skirtas merui Valerijui Makūnui – naujovėmis pasižyminčiam lyderiui, vienam labiausiai patyrusių Lietuvos merų.

2017 m. Kauno rajono savivaldybė įvertinta už investicijų pritraukimą ir verslo plėtrą.

2018 m. Kauno rajono savivaldybei įteikta „Auksinė krivūlė“ už pasiekimus kultūros srityje.

2022 m. „Auksinė krivūlė“ pelnyta už piliečių žaliųjų iniciatyvų įgyvendinimą.

2023 m. „Auksinės krivūlės“ Riterio titulas skirtas vicemerui Antanui Nesteckiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik nuomonė ir klausimas

Ar buvo komunistų partijos narys ??

Joris

Kito darbo dirbti nemoka,o tik vadovauti.Pradėjo nuo vadovavimo kolūkio melžėjoms taip ir pirmyn iki grabo.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS