Net dvi Kauno ligoninės ieško vadovų | Diena.lt

NET DVI KAUNO LIGONINĖS IEŠKO VADOVŲ

Pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė Kauno klinikinės ligoninės ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (LSMUL) Kauno klinikų vadovų konkursus.

Atranka Kauno klinikų vadovo pareigoms eiti skelbiama baigiantis prof. Renaldo Jurkevičiaus penkerių metų kadencijai. Tuo tarpu Kauno klinikinės ligoninės - iš pareigų atšaukus gydymo įstaigos vadovą Gediminą Abeciūną.

ELTA primena, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir ligoninės dalininkai tokį sprendimą priėmė, įvertinę padarytus pažeidimus, kurie pripažinti šiurkščiais.

Pasak SAM, audito metu nustatyta, kad G. Abeciūnas, būdamas vadovu, galėjo neefektyviai panaudoti įstaigos lėšas sudarydamas viešųjų pirkimų pardavimo sutartis, įdarbindamas darbuotojus. Po ministerijos atlikto audito, kuriuo buvo paskaičiuotas įstaigai padarytos žalos dydis, pradėtas darbo pareigų pažeidimo tyrimas. Nustatyta, kad žala gali siekti 175 tūkst. eurų.

Pretendentai į ligoninių vadovų pareigas turi atitikti nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, todėl po konkurso bus kreipiamasi į STT ir prašoma patikrinti kandidatų biografijas.

Taip pat jie turi turėti biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), mokslo laipsnį, pedagoginį vardą bei 5 metų vadovaujamo darbo sveikatos priežiūros ir (arba) socialinių paslaugų, ir (arba) universitetinių studijų ir mokslo srityse patirtį. Pasibaigus dokumentų priėmimo terminui, kvalifikacinius reikalavimus atitikę asmenys bus kviečiami į pokalbį žodžiu, kurio metu taip pat jie pristatys savo, kaip įstaigos vadovo, strateginės veiklos gaires.

SMU ir SAM sieks, kad šioms ligoninėms vadovautų tik aukščiausius skaidrumo ir kompetencijos reikalavimus atitinkantys asmenys, galintys užtikrinti skaidrų ir sėkmingą įstaigos valdymą bei pacientų interesus gauti aukščiausios kokybės sveikatos priežiūros paslaugas.

GALERIJA

  • Net dvi Kauno ligoninės ieško vadovų
  • LSMUL Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Optimistas

Ligoninių vadovus kaip vystyklus reikia keisti kuo dažniau ir dėl tos pačios priežasties. Nemanau, kad Veryga sakys,kad reikia žmogaus iš kitur, kaip Santaros ligoninėje .Pabučiuos rankelę, kuri maitina. Keičia tuos, kurie nesidalina. O dvokas nuo tos administracijos sklinda toli už ligoninės ribų.Gal laikas būtų pakesti vystyklus !

Kolegos iš Universiteto

Na , pasidomėkite pagaliau ką po savęs paliko Kauno klinikinėje ligoninėje G.Abeciūnas su savo parankiniu K.Grigoniu . Gal , net gėda bus parodyti kaip šiais laikais Ministerijos ir Universiteto panosėje sunkiai suvokiamu mastu galima iššvaistyti tiek ligoninės lėšų ? Ar čia tokie jau talentingi ir nematomi Š v a i s t ū n a i pasitaikė ?

Realistas

Penki verti visapusiško dėmesio Jurkevičiaus darbai per praėjusią kadenciją; 1. Sužlugdė Viršužiglio kliniką kuri buvo pritaikyta neįgaliųjų poreikiams už tuometinės Invalidų reikalų tarybos lėšas (atleido gerai dirbančią direktorę ir pastatė savo marionetę. 2. Padėjo įgyvendinti Žaliūnui projektą ,,Iškeldink sergančius tuberkulioze ligonius iš Kulautuvos nes aš ten apsigyvenau". Tai mums kainavo dešimtis milijonų. Bet ko nepadarai dėl patrono. 3. Kiek galėjo tiek rėmė vaistų firmas (už ačiū) ir žlugdė reabilitacijos paslaugų teikimą klinikose, pasitelkdamas pseudospecialistus. Jo šūkis - sunkiems ligoniams sveika slankioti ilgais klinikų koridoriais. 4. Prasuko duonos biznį. 5. Ištikimai, kaip šuniukas, tarnavo Žaliūnui. Abejonių dėl kitos kadencijos neturėtų kilti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS