Raudondvario gimnazistai mokėsi su krepšininkais | Diena.lt

RAUDONDVARIO GIMNAZISTAI MOKĖSI SU KREPŠININKAIS

  • 0

Lapkričio 22 d. Raudondvario gimnazistai sulaukė išskirtinių svečių – Raudondvario „Hoptrans“ 3x3 krepšinio komandos, kurios pagrindinis tikslas šiuo metu – gauti kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Komandoje žaidžia Paulius Beliavičius, Marijus Užupis, Modestas Kumpys ir Aurelijus Pukelis. Krepšininkai pasaulyje atstovauja ne tik Raudondvariui, Kauno rajonui, bet ir Lietuvai.

Sportininkų varžybų grafikas labai įtemptas, tačiau nusprendė susitikti su bendruomene, kurios miesteliui jie atstovauja. „Jau rytoj išskrendame į Honkongą, kur lapkričio 25–26 d. mūsų lauks „Masters“ turnyras, o gruodžio 9–10 d. vyks paskutinis šių metų turnyras Saudo Arabijoje“, – pasakojo krepšininkai.

Komanda susibūrė 2019 m. ir nuo to laiko keitėsi ne tik žaidėjai, bet ir komandos pavadinimas: Šakių „Gulbelė“ tapo Raudondvario „Hoptrans“.

Į gimnaziją atvykę krepšininkai juokavo, kad senokai neteko būti mokykloje ir vėl sėdėti pamokoje. Jie dalijosi prisiminimais, kaip patys pradėjo žaisti krepšinį, kas buvo pirmieji jų treneriai, kas motyvavo tęsti sportininko kelią, atsakė į daugybę mokinių klausimų. Pasiteiravus komandos narių, su kuriais krepšininkais, jeigu būtų galimybė, jie norėtų žaisti, moksleiviai išgirdo daug pavardžių sportininkų, kurie jau seniai baigė savo karjerą: Ramūno Šiškausko, Arvydo Macijausko, Sauliaus Štombergo, Šarūno Marčiulionio, Gintaro Einikio, Rimo Kurtinaičio.

Komanda šįmet yra iškovojusi ne vieną „Challenger“ titulą.

Paulius Beliavičius atskleidė, kad visi komandos nariai taip pat žaidžia Nacionalinėje krepšinio lygoje, priklauso klubams, tačiau kai 3x3 krepšinis tapo olimpine sporto šaka, nusprendė pabandyti siekti svajonės – patekti į olimpiadą.

„3x3 krepšinis yra dinamiškesnis, varžybų rezultatai keičiasi labai greitai, turnyrai vyksta tik dvi dienas, be to, tenka daug keliauti į tolimiausius pasaulio kraštus“, – sakė P. Beliavičius.

Pamokos pabaigoje krepšininkai su gimnazistais sužaidė „karavano“ žaidimą. Žaidimo nugalėtoją ir aktyviausius moksleivius krepšininkai apdovanojo Raudondvario „Hoptrans“ atributika.

Komanda šįmet yra iškovojusi ne vieną „Challenger“ titulą: San Juane (Puerto Rikas) ir Baodinge (Kinija) – sidabro medalius, o Wuxi (Kinija) pelnyta trečia vieta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS