Paprastas ir kuklus gyvenimo būdas padovanojo 100 metų | Diena.lt

PAPRASTAS IR KUKLUS GYVENIMO BŪDAS PADOVANOJO 100 METŲ

  • 4

Ežerėlio slaugos namuose gyvenanti Joana Liutvinaitė-Vilčinskienė šiandien turėjo dvigubą progą švęsti. Spalio pirmąją Šakių rajone, Mikytų kaime, gimusi moteris sulaukė 100-ojo gimtadienio ir kartu paminėjo Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną.

Pasveikinti jubiliatės atvyko mero pavaduotojas Paulius Visockas ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

100-metei buvo įteiktas mero sveikinimas ir gėlės bei tradiciškai Kauno rajono 100-mečiams dovanojama šilta antklodė.

Zapyškio parapijos klebonas Juozas Fakėjavas palaimino Joaną ir palinkėjo stiprybės bei meilės iš aplinkinių.

Iš penkių šeimoje augusių vaikų Joana buvo jauniausia, visų švelniai vadinta Janute. Vaikystėje ji ganė avis, kurių vardus prisimena ir šiandien, padėjo vyresnėms seserims auginti vaikus. Paaugusi išmoko siuvėjos amato, siuvo drabužius vaikams, vestuvėms, įkapes laidotuvėms. Jos darbščioji siuvimo mašina "Singer" pagarbiai saugoma ir dabar.

Kolūkio laikais Joana dirbo fermose karvių melžėja, už savo sąžiningą darbą buvo apdovanota Raudonosios vėliavos ordinu.

Ryškiausi Joanos būdo bruožai – kuklumas, pareigingumas. Ištekėjusi už savito charakterio vyro, niekada nekonfliktavo, viską spręsdavo švelnumu ir atlaidumu. Joana vaikų neturėjo, tačiau savais laikė seserų ir brolio vaikus. Tapusi našle keliolika metų gyveno Vilkijoje, globojo našlaitį.

Į Ežerėlio slaugos namus lydima artimųjų Joana atvyko 2019 m. Moteris visada išreiškia dėkingumą personalui, kuris padeda, ir neužgaudama švelniai išsako pastabas ar pageidavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tik nereikia

Su tuo rusenimu, visi mes pasirenkame taip kaip norime. Nei tu žinai nei tu rašinėk. Atėjo toks amžius ir pasakoja apie avo pakutinius 30 metų.

Žilvinas Ručys

o kas iš to šimto metų ? gyvenime reikia degti o ne rusenti

Tai

Babulei . Kas jums neleido vaikų neturėti? Kad taip rašyt? Ne , kad pasidžiaugti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS