Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina | Diena.lt

PENSINIS AMŽIUS RESPUBLIKINĖS KAUNO LIGONINĖS NESENDINA

Garbinga Respublikinės Kauno ligoninės (RKL) sukaktis – 65-erių metų jubiliejus iškilmingai paminėtas "Žalgirio" arenos amfiteatre, kur pasveikinti kolektyvą susirinko daugybė kolegų, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų.

Buvusi 3-ioji klinikinė ligoninė labai pasikeitė ir per 65 veiklos metus išaugo į didelę ir įvairias medicinos paslaugas teikiančią gydymo įstaigą.

"Mūsų sveikatos sektorius turi gražią istoriją ir kuo pasidžiaugti. Per visą ligoninės istoriją pasiekta labai daug. Gydymo įstaiga tapo moderni, išsikristalizavo tam tikros paslaugos, diegiami naujos vadybos metodai. Tai yra vienas gerųjų pavyzdžių Lietuvos sveikatos sistemoje. Visada sakau, kad personalas yra didžiausias turtas, ligoninė – tai ne pastatai, o pirmiausia – žmonės", – ligoninės kolektyvą sveikino sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir linkėjo visiems sveikatos, ištvermės, įkvėpimo bei neužmiršti ir savimi pasirūpinti.

Ministras pasakojo, kad RKL atliko praktiką. Be to, visi jo vaikai gimė šios gydymo įstaigos padalinyje, todėl turi ligoninei sentimentų ir net nebūdamas ministru būtų atvykęs kartu su medikais pasidžiaugti gražia švente ir ligoninės pasiekimais.

RKL vadovas docentas Linas Vitkus džiaugėsi, kad į garbingą šventę susirinko gausus kolegų būrys, tad nuotaika – labai pakylėta.

"Mes konkrečios datos, kurią dieną pradėta statyti ligoninė, neturime. Viskas prasidėjo 1952-aisiais nuo medinio pastatėlio. Jubiliejiniai renginiai vyksta visus metus. Organizavome socialines akcijas, kurių metu jaunieji atlikėjai koncertavo mūsų pacientams, skaidrino jiems nuotaiką, tad dabar tikrai yra kuo pasidžiaugti", – kalbėjo gydymo įstaigos vadovas.

Anot L.Vitkaus, galbūt ateityje ligoninė taps išmania gydymo įstaiga, kur daugumą darbų atlieka robotai, o kol kas reikia judėti link savo svajonės ir toliau siekti užsibrėžtų tikslų. Jubiliejinio vakaro metu svečiai prinešė daug dovanų, ir RKL direktorius L.Vitkus patikino, kad šventę pajus ir ligoninės pacientai.

Svečiai galėjo aukoti pinigų, kurie taip pat bus skirti pacientų gerovei ir įvairioms iniciatyvoms, užtikrinančioms ligonių gerą savijautą. Šventės dalyviai už paaukotus pinigus taip pat gavo dovanų – naujai išleistą istorinį metraštį "Respublikinė Kauno ligoninė: 65 metai medicinos istorijos".

GALERIJA

  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
  • Pensinis amžius Respublikinės Kauno ligoninės nesendina
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

xy

Labai grazi Gintaro Kramiliaus nuotrauka!

Nusivylusi sveikatos apsauga

91 metų senutei pasijutus blogai, ji su greitąja buvo atvežta į III ligoninę. Čia ilgai laukus buvo atlikti kažkokie tyrimai, kažkas sulašinta ir ....namo. Po kiek laiko su skausmais senutė iš II ligoninės, kur vis tik buvo atlikti tyrimai ir rasta rimta liga, vakare buvo pervežta vėl į III ligoninę, praleido naktį ligoninės prieangyje (priėmime) ir vėl išspirta kaip kamuolys lauk. Šį kartą į Klinikas, kur prieangyje praleido visą dieną. Vakare vėl spyris lauk. Senjorai nereikalingi ne tik Respublikinei (III) ligoninei. Geriau neplanuoti ilgo gyvenimo, nes susirgus, tik artimieji aukos savo sveikatą ir pinigus.

Buvusi

Kauno m.3-je ligononeje dirbau 15 metu,po to baigiau Kauno medicinos instituta. Kai viena kusioke atejo pas vyr.gydytoja pasiteirauti del darbo,tai sis paklause ar turi gera uznugari ar daug pinigu. As tai po to nedrisau kreiptis,nors norejau ten dirbti. Tai buvo 1970 metais. Dabar as jau senute. Ne karta GMP buvau nuvezta i sios ligonines priemimo skyriu. Tik viena karta mane apziurejo rupestinga gydytoja ir pagelbejo,nes tikrai buvau labai negeroje bukleje. Po to 2 kartus buvau tiesiog terorizuojama. Dabar tos ligonines bijau is tolo. O gal keiciasi I geraja puse ? To linkeciau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS