Piliuonos gimnazijos bendruomenė sugrįžta į atnaujintas patalpas | Diena.lt

PILIUONOS GIMNAZIJOS BENDRUOMENĖ SUGRĮŽTA Į ATNAUJINTAS PATALPAS

  • 2

Ketvirtadienį Taurakiemio seniūnijoje vyko įsimintina šventė – į atsinaujinusios Piliuonos gimnazijos patalpas įžengė mokiniai, mokytojai ir administracijos darbuotojai. Vykstant pastato rekonstrukcijai ugdymo įstaigos bendruomenė, 250 mokinių ir 36 mokytojai, glaudėsi pradinės mokyklos patalpose ir Viršužiglio darželyje.

Mokėsi nepritaikytose patalpose

"Tai – mums labai svarbi diena. Iki šiol gimnazijos auklėtiniai buvo mokomi ugdymo procesui ne visai tam pritaikytose patalpose – nuo šiol džiaugsimės ne tik dažais dar kvepiančiomis baltomis sienomis, bet ir naujais baldais, didesnėmis erdvėmis", – pasakojo mokyklos direktorė Dalia Vasauskienė ir pridūrė, kad rekonstrukcija palies ne tik gimnazistus, bet ir visą Piliuonos bendruomenę.

"Ši gimnazija ir jos bendruomenė lyg viena didelė šeima – čia kuriama šio krašto ateitis. Ji seniai nusipelnė geresnių sąlygų. Tikiu, kad atgimusi gimnazija moksleiviams dar labiau įkvėps norą kryptingai siekti savo tikslų", – apžiūrėjęs modernizuotą pastatą kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Šią savaitę gimnazistai įsikėlė į pirmo aukšto patalpas, į antrą aukštą planuojama keltis po Kalėdų atostogų. Ateinančią savaitę pradės veikti ir valgykla. Kol kas neveiks, bet bus tvarkoma biblioteka, sporto ir laisvalaikio salės. Šiuos darbus planuojama baigti iki pavasario.

Atsižvelgė į poreikius

Rekonstrukcijos darbus atliekanti bendrovė "Versina" atnaujino mokyklos šildymo sistemą, pritaikė įėjimą neįgaliesiems, o erdves pakeitė atsižvelgiant į mokytojų ir mokinių poreikius. Mokyklos kieme prisėsti kviečia suoliukai, o rekonstruotoje automobilių stovėjimo aikštelėje galės vykti ir bendruomenės renginiai. Mokyklos sporto salę planuojama įrengti pertvarkytoje aktų salėje, o pastaroji bus įrengta įstiklintame vidiniame kieme.

Planuojama, kad įgyvendinus projektą iš Kauno rajono savivaldybės ir Valstybės investicijų programos prireiks beveik 2,5 mln. eurų.

"Mūsų tikslas – gera mokykla, kurioje saugi aplinka, geras emocinis klimatas, kūrybingi mokytojai. Užsibrėžėme atnaujinti visas ugdymo įstaigas ir šį pažadą vykdome," – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis ir pabrėžė, kad labai svarbu, jog ugdymas vyktų šiltose ir saugiose patalpose.

Šią savaitę gimnazistai įsikėlė į pirmo aukšto patalpas, į antrą aukštą planuojama keltis po Kalėdų atostogų. Ateinančią savaitę pradės veikti ir valgykla.

Neatitiko higienos normų

Siekiant pagerinti gimnazijos teikiamų ugdymo veiklų kokybę ir padidinti jų prieinamumą, projekto įgyvendinimo metu modernizuotos bendrojo ugdymo veikloms skirtos erdvės – rekonstruotos ir moderniai įrengtos bei reikalingais baldais ir įranga aprūpintos klasės, koridoriai, valgykla.

Tikimasi, kad įgyvendinus projektą pagerės bendrojo ugdymo paslaugų kokybė ir prieinamumas Piliuonos gimnazijoje, mokinių ir tėvų pažinimo, ugdymosi ir saviraiškos poreikių tenkinimas, bus užtikrintas didesnis mokinių saugumas ugdymo proceso metu.

Prieš tris dešimtmečius pastatytas administracinis pastatas, kuriame veikia gimnazija, iki šiol buvo nepritaikytas mokyklos reikmėms. Čia po vienu stogu glaudėsi ambulatorija, laisvalaikio salė, biblioteka, koplyčia. Piliuonos gimnazijoje trūko modernių, kūrybiškumą skatinančių edukacinių erdvių. Gimnazijos patalpos prieš modernizavimą buvo prastos būklės: erdvės neatitiko galiojančių higienos normų reikalavimų, tam tikros erdvės buvo neišnaudojamos švietimo reikmėms, buvo nesaugios, o baldai ir įranga jose – nusidėvėję bei nefunkcionalūs.

GALERIJA

  • Piliuonos gimnazijos bendruomenė sugrįžta į atnaujintas patalpas
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

geda

ir dabar kiekviena savaite girsis , atidaris antra auksta , po to valgykla , biblioteka , sporto sale ir taip girsis iki kovo 3 d. rinkimu .Atsibodo Makunai ir Nestecki , atsibodo zinokite. Parasykite kiek ismetate i bala tiems paistalams.GEDA Šią savaitę gimnazistai įsikėlė į pirmo aukšto patalpas, į antrą aukštą planuojama keltis po Kalėdų atostogų. Ateinančią savaitę pradės veikti ir valgykla. Kol kas neveiks, bet bus tvarkoma biblioteka, sporto ir laisvalaikio salės. Šiuos darbus planuojama baigti iki pavasario.

AAA

Puiki naujiena. Sėkmės piliuoniškiams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS