Pirmakursių pokštas: VDU pavertė KTU | Diena.lt

PIRMAKURSIŲ POKŠTAS: VDU PAVERTĖ KTU

Kauno technologijos universiteto (KTU) pirmakursiai šmaikščiai pažvelgė į netylančias universitetų sujungimo diskusijas. Jie ant Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) uždėjo savo logotipą.

KTU Studentų atstovybė yra paskelbusi konkursą pirmojo kursto studentams, kad jie kuo aktyviau įsilietų į universiteto gyvenimą, susibendrautų tarpusavyje bei kuo daugiau dalyvautų įvairiose veiklose pirmąjį studijų mėnesį. Pirmakursiai kartu su savo mentoriais keliauja po Kauno ar universiteto erdves ir fiksuoja savo akimirkas, o nuotraukos publikuojamos KTU Studentų atstovybės socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Bendroje pirmakursių ekskursijų galerijoje žvilgsnis užkliuvo už vienos fotomontažo nuotraukos. Jame studentų grupė yra nusifotografavusi prie VDU Didžiosios salės, esančios S.Daukanto gatvėje. Tačiau ant pastato sienos kabo ne VDU, o KTU logotipas. Nuotraukoje taip pat angliškai užrašyta, jog bus tęsinys.

Šią nuotrauką pastebėję kauniečiai svarstė, ar studentai taip pokštauja dėl universitetų reformos ir sklindančių kalbų, jog reikia padaryti vieną Kauno universitetą, kuris sujungtų visas mieste veikiančias aukštąsias mokyklas. Žmonės taip pat svarstė, kad taip gali būti pašiepiamas VDU ir parodomas KTU universiteto pranašumas prieš kitas aukštąsias mokyklas.

„Kilo mintis, kad taip norima parodyti, jog KTU yra viršesnis už kitus, todėl po universitetų sujungimo išgyvens tik jis“, – sakė nuotrauką į redakciją atsiuntęs Rokas.

KTU Studentų atstovybės prezidentas Lukas Kijauskas neigė tokias sąsajas ir tikino, kad su daroma aukštųjų mokyklų reforma nuotrauka nėra susijusi.

„Nelabai žinau apie tą nuotrauką, bet matyt, kad ji yra tiesiog viena iš konkurso nuotraukų. Konkurso esmė, kad mentoriai su studentais nusifotografuotų ir įrodytų, kad kažką veikė. Čia tikrai neakcentuojamas susijungimas, tai tiesiog pirmakursių idėja“, – sakė L.Kijauskas.

Po „Kauno dienos“ užklausos, nuotrauka iš KTU Studentų atstovybės feisbuko puslapio buvo išimta.

GALERIJA

  • Pirmakursių pokštas: VDU pavertė KTU
  • Pirmakursių pokštas: VDU pavertė KTU
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Alis Petkus...

Tegyvuoja KTU...

šaunuoliai

teisingai padarė. matyt pasiskaitė, kad ir vienas kitas, ir kitas universitetai yra kildinami iš to paties istorinio Kauno universiteto, bet KPI atsirado todėl, kad tarybiniais laikais buvo normalu vienas universitetas ant Lietuvėlės, ir tapo institutu. o matai dabar prireikė 45 universitetų, kurių dauguma yra tik buvę technikumai.

222

Kiek VDU dirba pagal pažintis, teko girdėt. Etatai atsiranda kartu su žmogumi. Specialistai tempia didžiausią krūvį ir už tuos visokius pažįstamus. Bet taip yra visose biudžetinėse įmonėse. Universitetuose, kolegijose, mokyklose, savivaldybėse ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS