Po rudens mugės – nevalyvų prekeivių pėdsakai | Diena.lt

PO RUDENS MUGĖS – NEVALYVŲ PREKEIVIŲ PĖDSAKAI

Tris dienas senamiestyje ūžusi „Kauno mugė. Ruduo – 2018“ ne visus kauniečius pradžiugino.

Užfiksavo riebalų dėmes

Pirmadienio rytą į portalą kauno.diena.lt kreipėsi skaitytojas, kuris visai nesidžiaugė praūžusios mugės paliktais pėdsakais.

"Čia žuvį rūkė", – nuotraukomis iš Laisvės alėjos ir senamiesčio sankirtos pasidalijo kaunietis. Vyras prisipažino, kad čia siūlomos žuvies kvapas buvo itin viliojantis, tačiau po viešnagės palikta riebalais persunkta vieta tokių gerų emocijų nebekelia.

Mugės organizatorių VšĮ „Sukurta LT“ atstovė Jūratė Savukynienė portalui teigė, kad visi dalyviai raginami po renginio palikti tvarkingą vietą. "Po renginio "Kauno švara" turėjo viską sutvarkyti ir išvalyti. Šios nuotraukos yra pretekstas pasvarstymui, ar kitą kartą šiuos dalyvius kviesime į renginį", – tikino administratorė J. Savukynienė. 

Anot jos, dėl panašių priežasčių renginio organizatoriai yra ne kartą atsisakę bendradarbiauti su tokiais nevalyvais dalyviais. "Yra buvę atvejų, kad dalyviai paliko išpiltų riebalų dėmes. Šiemet pasitaikė vienas įvykis, kai nešdamas vaiką vienas žmogus užkliudė prekystalį ir sudaužė aštuonis butelius aliejaus. Aišku, kad Vilniaus gatvėje ir liko ta dėmė, bet ką nukentėjęs dalyvis galėjo šiuo atveju padaryti?", – J. Savukynienė tikino, kad visos netvarkingai dalyvių paliktos vietos bus sutvarkytos.

"Juk naktį po mugės niekas nevalo", – aiškino organizatorė.

Organizatorių atstovė tikino, kad iki šiandien didelių nusiskundimų dalyviais nebuvo, tačiau pirmadienį per visą mugės teritoriją bus praeita ir pasižiūrėta, kokias vietas dalyviai paliko.

Tvarkingesni nei pernai metais

Bendrovės "Kauno švara" atstovai savo ruožtu patikino, kad nuotraukose matomi išsipylę skysčiai šiuo metu yra valomi. "Daugiau netvarkingų dalyvių paliktų vietų nėra. Naktimis buvo mechanizuotai valoma mugės teritorija,  dienos metu buvo paskirti  darbuotojai, kurie palaikė švarą ir tvarką", – portalui sakė bendrovės marketingo specialistė Giedrė Janavičienė. Jos teigimu, šiemet dalyviai buvo tvarkingesni nei ankstesniais metais.

Portalas kauno.diena.lt praėjusiais metais rašė, kad per pavasario mugę vienas miestietis pasipiktino prekybininkais iš Latvijos. "Labai mėgstu mugėse parduodamą maistą, kadangi jis gaminamas čia pat. Galbūt būčiau išmėginęs ir latvių siūlytas keptas bulves, tačiau pamačius grindinį aplink jų darbo vietą dingo apetitas," – tuomet sakė kaunietis.

Po mugės dingęs prekystalis atidengė dar gėdingesnį vaizdą, kurį skaitytojas užfiksavo nuotraukose. "Ši situacija papiktino ne tik mane, bet ir šalia latvių dirbusius prekybininkus. Jie matė ne tik tiesiai ant grindinio pilamą panaudotą aliejų – jis buvo pilamas ir į lietaus nutekėjimui skirtas vietas", – pasakojo portalo kauno.diena.lt skaitytojas.

GALERIJA

  • Po rudens mugės – nevalyvų prekeivių pėdsakai
  • Po rudens mugės – nevalyvų prekeivių pėdsakai
  • Po rudens mugės – nevalyvų prekeivių pėdsakai
  • Po rudens mugės – nevalyvų prekeivių pėdsakai
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Kauno mugė. Ruduo – 2018, Kauno mugė, Riebalai, netvarkinga vieta, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nuomone

Ruke zuvi, tai ir taip atsitiko, bet manau, renka nemazus pinigus, galima ir isvalyti, nes labai jau brangu tuose mugese buna, nieko neimanoma nusipirkti.

Gėda ir bėda

Kažkodėl organizatoriai ir pinigų surinkėjai niekaip nesugeba sutvarkyti Vilniaus gatvėje išlindusių grindinio akmenų, žmonės eidami vis už jų kliūva ir griūva... Išlieka realus pavojus susižeisti. Gėda organizatoriams ir miesto tvarkytojams.

kaunietis

na latviai nevarykim ,į save pasižiūrėkim- mūsų liaudis, ne vien prekybininkai, laabai jau negerbia aplinkos bendros, kad tik už savo slenkščio išnešti- matot patys , kokie baldų sandėliai prie šiukšliu konteineriu ištisom savaitėm suversta , kiti ant ju dar kitas šiukšles sumeta -baisus vaizdas, ką duos nauji į žemę įleisti konteineriai, jei aplink toks šiukšlynas bus? nejaugi iš aplinkinių niekas nemato, kas tempia tas senas sofas, fotelius, čiužinius, unitazus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS