Popiežiaus vizito Kaune metu – nemokamas viešasis transportas | Diena.lt

POPIEŽIAUS VIZITO KAUNE METU – NEMOKAMAS VIEŠASIS TRANSPORTAS

Kauno miesto taryba pritarė, jog popiežiaus Pranciškaus vizito Kaune metu visi galės nemokamai važiuoti viešuoju transportu. Tačiau šiemet Tarptautinę dieną be automobilio už važiavimą autobusu ar troleibusu teks susimokėti.

Vasarį Kauno taryba pritarė siūlymui leisti valstybinių švenčių metu ir rugsėjo 22 dieną, kai bus Europos judumo savaitės renginys „Diena be automobilio“, leisti miestiečiams nemokamai važinėti viešuoju Kauno transportu. Tačiau antradienį taryba persigalvojo ir nutarė nemokamą viešąjį transportą miesto gatvėmis paleisti ne rugsėjo 22, o rugsėjo 23 dieną. Šią dieną Kaune viešės pontifikas Pranciškus.

„Atsižvelgiant į tai, kad šią dieną Kaune lankysis popiežius Pranciškus, mieste laukiamas didelis maldininkų bei Lietuvos ir kitų valstybių turistų antplūdis. Siekiant suvaldyti eismo srautus bei užtikrinti gyventojų saugumą Kauno mieste, rugsėjo 23-ąją centrinėje dalyje bei senamiestyje planuojama riboti privataus motorinio transporto eismą, į šią teritoriją bus įleidžiamas tik viešasis transportas ir turistiniai autobusai, todėl siūloma suteikti lengvatą būtent šią dieną, o ne rugsėjo 22“, – rašoma projekte.

Kauno miesto taryba pritarė pakeitimams, kad šiemet nemokamai viešuoju transportu būtų galima važiuoti rugsėjo 23 dieną. Šiemet nemokamais autobusais ir troleibusais miestiečiai galės pasinaudoti dar vieną dieną – liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

Kitąmet nemokamu Kauno viešuoju transportu mieste bus galima pasinaudoti keturias dienas: vasario 16-ąją, kovo 11-ąją, liepos 6-ąją ir rugsėjo 22-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

O kaip su nemokamu vynu - katalikai MOKO kad jį PRIVALU gert.

aras valiulis

esu troleibuso vairuotojas,žinau,kad neverta klausti tiesioginių mano dabartinių viršininkų,kiek kainuoja viena ,,nemokama,,diena ,,Kauno autobusams,, Bet,gal atsakytų jie,jei nebūtų ,,zadanijos,,ar tai protinga akcija?Tarpusavyje,pasišnibždėdami...Kiek tiesiogiai susijusių su tikybos(tam tikros)viršuliuko viešnage keliautojų važiuos pvz.4-o maršruto troleibusu?ar 19-u autobusu?Šiuo atveju,valstybinė-kurioziška-katalikiška veikla,paveikusi ir Kauno valdininkus,mano galva, yra kvaila.Kam susitikimas-šventa šventė,nekreips dėmesio į pinigą

keleivė

Norėčiau paklausti kodėl diskriminuojami tie piliečiai, kurie perka mėnesinius bilietus, juk jiems nebus kelionė nemokamai, tai gal turėtų ir mėnesiniai bilietai būti tą mėnesį pigesni jeigu numatytos dienos kuriomis viešasis transportas bus nemokamas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS