G. Nausėda: „Rheinmetall“ atsiradimas Lietuvoje sustiprins šalies gynybos pramonę | Diena.lt

G. NAUSĖDA: „RHEINMETALL“ ATSIRADIMAS LIETUVOJE SUSTIPRINS ŠALIES GYNYBOS PRAMONĘ

Prezidentas Gitanas Nausėda Vokietijos įmonės „Rheinmetall“ sprendimą Lietuvoje statyti amunicijos gamyklą vadino sveikintinu žingsniu stiprinant Lietuvos gynybos pramonę.

„Rheinmetall“ investicijos yra tikrai labai svarbus ir sveikintinas žingsnis kelyje į mūsų gynybos pramonės stiprinimą, nes tai taip pat yra ir Europos Sąjungos prioritetas“, – antradienį žurnalistams Kauno rajone sakė šalies vadovas.

Vyriausybės ir Vokietijos gynybos pramonės milžinės „Rheinmetall“ atstovai antradienį Vilniuje pasirašė ketinimų protokolą dėl 155 mm artilerijos amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų ir netrukus pradės derybas dėl investicijų sutarties.

„Tai yra daroma dėl dviejų tikslų – dėl paramos Ukrainai, kuri kovoja savo laisvės kovą, ir dėl mūsų pačių stiprumo, mūsų gynybos pramonės produktyvumo, kad mes būtume mažiau priklausomi nuo tiekimo grandinės pasaulinėje rinkoje“, – kalbėjo šalies vadovas.

Pasirašyto protokolo turinys dėl konfidencialumo neviešinamas.

Amunicijos gamyklą svarstoma statyti Radviliškio rajone, netoli Baisogalos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto valdomoje valstybinėje žemėje. Vyriausybės atstovai teigia, jog tai viena iš svarstomų vietų.

Seimas praėjusią savaitę pradėjo svarstyti pataisas, sudarančias palankesnes sąlygas dideliems Vakarų ginklų ir šaudmenų gamintojams kuo greičiau Lietuvoje statyti savo gamyklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Komentaras

Baisu,kai Prezidento postą užima žmogus,kuris nesupranta politikos. Tokie tik pridaro klaidų,kurias bus sunku ištaisyti. Artėja rinkimai, galvokime , ką renkame.

Vytas

Super,visiems nuskils.Reikia kuo greiciau,kad kita valdžia atėjusi negautų.Per tą bauginimą ,paleis mus ūbagais.Baisu,kas darosi,vaikams ir anūkams jau uždėjo apykalkį.Po rinkimų uzsmaugs.Jau ir taip skrusdelemis mus laiko.Žmones tik viršūnėles,o prezidentas neturi žodžio,nes rūpinasi savo įvaizdžiu,o žmones-niekas

centas

slykstus bankirius laikas baigiasi,,,,,Nerinkit,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS