Radvilėnų plentas laukia permainų –tikisi, kad sumažės avarijų | Diena.lt

RADVILĖNŲ PLENTAS LAUKIA PERMAINŲ –TIKISI, KAD SUMAŽĖS AVARIJŲ

Ties Lietuvos zoologijos sodu besidriekiantis Radvilėnų plentas kitąmet bus rekonstruojamas. Gatvė taps ne tik patogesnė visiems eismo dalyviams, bet ir padaugės automobilių stovėjimo vietų.

Darbai – pavasarį

Kauno miesto taryba vakar pritarė Radvilėnų plento rekonstrukcijai. Gatvės tvarkymo darbai turėtų prasidėti kitų metų pavasarį.

"Gatvė tvarkoma iš ES finansuojamos integruotų teritorijų tvarkymo programos. Ši gatvė labai susijusi su Zoologijos sodo, Ąžuolyno tvarkymo darbais bei S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro rekonstrukcija.

Projektas jau parengtas ir šią savaitę gavome statybos leidimą. Iki pavasario planuojame parinkti rangovą ir tikimės, kad darbai bus užbaigti iki kitų metų pabaigos", – apie terminus kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Daugiau vietos automobiliams

Eismo specialistai ieškojo būdų, kaip būtų galima rekonstruoti Žaliakalnyje esantį Radvilėnų plentą, kad jis būtų patogesnis tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems. Pagal parengtą projektą matyti, kad gatvė iš tiesų smarkiai pasikeis.

"Sprendėme įvairius gatvės techninius klausimus, pačios nuokalnės sutvarkymą bei kiek galime maksimaliai padidinti automobilių statymo vietų, kurios tarnautų tiek lankant Zoologijos sodą, tiek Ąžuolyną. Ypatingų renginių metu šios statymo vietos galės tarnauti ir tiems, kurie atvyko į stadioną", – sakė A.Pakalniškis.

Po rekonstrukcijos šiek tiek pasikreips pati gatvė tam, kad būtų saugesnis išsukimas iš Radvilėnų plento į Tunelio gatvę ir taip sumažėtų avaringumas.

Jis pažymėjo, kad po rekonstrukcijos Radvilėnų plente atsiras maždaug 80 automobilių statymo vietų daugiau, nei yra dabar. "Išsiplėtėme, kiek galime, daugiau nepažeidžiant Ąžuolyno teritorijos, nepjaunant medžių. Dabar automobilius statydavo ir šalikelėje, Ąžuolyno pusėje. Po rekonstrukcijos šioje gatvės pusėje bus normalios asfaltuotos vietos, šaligatviai ir galimybė saugiai per pėsčiųjų perėją kirsti gatvę", – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Bus sutvarkytos parkavimo vietos ir Zoologijos sodo pusėje. Specialistas aiškino, kad dalis automobilių statymo vietų bus atskirtos nuo važiuojamosios kelio dalies, tad tai padidins saugumą.

Geresnės eismo sąlygos

Projekte numatyta Radvilėnų plentą rekonstruoti nuo sankirtos su Vydūno alėja iki Tunelio gatvės. Darbai vyks keliais etapais, kuriais bus siekiama pagerinti eismo sąlygas.

"Šioje atkarpoje nebuvo šaligatvio, tad jis bus įrengtas. Bus šiek tiek paplatinta važiuojamoji kelio dalis. Projekte numatyta suapvalinti vieną posūkį, kuris yra arčiau Tunelio gatvės. Nes dabar posūkis yra labai aštrus ir ten įvykę labai daug eismo įvykių. Po rekonstrukcijos šiek tiek pasikreips pati gatvė tam, kad būtų saugesnis išsukimas iš Radvilėnų plento į Tunelio gatvę ir taip sumažėtų avaringumas", – apie pokyčius aiškino A.Pakalniškis.

Jis pažymėjo, kad minimalių permainų bus ir sankryžoje su Vydūno alėja. Šioje vietoje taip pat bus apšlifuoti posūkiai, tad vairuotojams bus patogiau.

GALERIJA

  • Radvilėnų plentas laukia permainų –tikisi, kad sumažės avarijų
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Storas

Kalvarijos gatvę buvo skelbiama, kad pradės remontuoti rugsėjo mėn, o darbai dar nejuda.

Anonimas

Daugumai komentuotojų netinka pokyčiai. Tai gal geriau nieko nedarykim ir gyvenkim surūgę 10 metų kaip prie konservų gyvenom?

Vladas

Ir jūs galvojate,kad po rekonstrukcijos bus saugiau? Oi klystate ponai.Visuomet atsiras tokių dundukų,kurie pagalvos,kad lakstyti gali kaip nori ir kai nori.Tad nuo tokių debylų neapsaugos net keliolikos eilių kelias.Pažiūrėkit į Jonavos gatvę.Plati ,tiesi,bet dundukai(tiksliau besmegeniai),sugeba(kur rimtas vairuotojas nesugebėtu) padaryti avarijų.Taigi nuo tokių sniegosenių platink-neplatinęs tas gatves.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS