Rekonstruota Kalvarijos gatvė Kaune pagerins susisiekimą su „Via Baltica“ | Diena.lt

REKONSTRUOTA KALVARIJOS GATVĖ KAUNE PAGERINS SUSISIEKIMĄ SU „VIA BALTICA“

  • 13

Kaune už 4,9 mln. eurų bus rekonstruojama Kalvarijos gatvė, jungianti Europos prospektą su magistrale „Via Baltica“. Pasak Kauno valdžios atstovų, gatvės atnaujinimas  pagerins susisiekimą su magistrale.

„Kalvarijos gatvė nėra tik vietinės reikšmės kelias. Ja daug kauniečių naudojasi pasiekdami „Via Baltica“. Todėl poreikis pagerinti šią svarbią jungtį yra visiškai natūralus“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Administracija su konkursą laimėjusia bendrove „Fegda“ rugpjūčio 29 dieną pasirašė sutartį – pagal ją darbus numatoma atlikti per dvejus metus. „Fegda“ darbus siūlė atlikti už 3,98 mln. eurų, o didesnė suma numatyta, jei reikės papildomų darbų.

Rekonstruojant gatvę bus atnaujinta jos danga, įrengti šaligatviai abiejose gatvės pusėse, dviračių takas,  naujas apšvietimas, naujas lietaus nuotekų tinklas – šiems darbams rangovo šiuo metu ieško  savivaldybės įmonė „Kauno vandenys“.

Kauno savivaldybė yra skelbusi, kad ši Aleksote esanti gatvė, kaip ir kitos šio rajono gatvės, rekonstruojama iš Europos Sąjungos lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Bambekliams

Kada jums bus gerai?Kai nieko nedaro-blogai,kai daro-irgi blogai.Eismas toje gatvėje jau gana intensyvus,o buklė apgailėtina,tai tik džiaugtis reikia,kad kažkas bandoma daryti,nežiūrint į visus su tuo susijusius nepatogumus,juk dar neišrasta tokia stebūklinga lazdelė,kuria mostelėjus jau kitą rytą lėktume atnaujinta gatve,viskas paprasta atrodo tik sėdint ant sofos,ir rašant piktus komentarus,o jūs pabandykit prie 30 laipsnių karščio,su darbine apranga,padirbėti,pažiūrėčiau kokie būtų jūsų darbų tempai.

Vladas .Kaunas.

Na tai iš Julijanavos gatvės rytais į darbą geriau eiti pėsčiomis,bus greičiau.

Lukaa

Pagaliau. Viaduko spėju jau nebus? Planai ir brėžiniai bus palaidoti archyvuose?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS