„Rimi“ blynų įdaras šokiravo: kokį š*** mes valgome? | Diena.lt

„RIMI“ BLYNŲ ĮDARAS ŠOKIRAVO: KOKĮ Š*** MES VALGOME?

Geriau maistą gaminti namuose – šia auksine taisykle dar kartą įsitikino kaunietė, prekybos centre "Rimi" įsigijusi jau pagamintus blynus. Moteris teigia, kad įdaras viduje, švelniai tariant, šokiravo, o parduotuvės atstovai į klausimų virtinę atsakė tik apgailestavimu.

Skaitytoja Audronė (tikrasis vardas ir pavardė žinomi) į redakciją kreipėsi norėdama atkreipti kitų žmonių, kurie perka prekybos centre pagamintus gaminius, dėmesį. Kaunietė teigia, kad ir pati nevengdavo šių maisto produktų, tačiau po šio atvejo jų visiškai atsisakė.

"Savanorių pr. 321 esančioje parduotuvėje "Rimi" pirkau blynelius su mėsa. Blynai kaip blynai, bet perpjovus ir pamačius "mėsa" ištiko lengvas šokas. "Mėsyte" praskalauta sietelyje, kas iš jos liko, matote patys.  "Rimi Lietuva", kokį š*** mes valgome?", – žodžių į vatą nevyniojo moteris, kuri dėl šio atvejo tuoj pat raštu informavo ir prekybos centro atstovus.

Pastarieji į Audronės nusiskundimą sureagavo ir net pasiūlė 20 proc. nuolaidą kitam apsipirkimui.

"Šių blynelių parduodame tikrai didelius kiekius ir niekada iš klientų nebuvome sulaukę nusiskundimo dėl prekės skonio ar išvaizdos. Šiuose blyneliuose yra naudojama virta ir malta mėsa. Galbūt po malimo mėsa ir neatrodo gražiai, tačiau ji yra kokybiška ir skani. Dar kartą apgailestaujame, kad minėti blyneliai jus nuvylė", – atsakymo sulaukė pašnekovė, tačiau, kaip pati teigia, suabejojo, ar problema būtent mėsos paruošime.

 Į klausimų virtinę – tik apgailestavimas

Redakcija susisiekė su prekybos centro atstovais, kurių buvo paprašyta pakomentuoti šią situaciją. Kadangi apie šį gaminį "Rimi" jau žinojo, norėjome išsiaiškinti, kas buvo daroma ir kaip atliekamas tikrinimas po klientės nusiskundimo. Išsamaus atsakymo taip ir nesulaukta.

"Mėsyte" praskalauta sietelyje, kas iš jos liko, matote patys.  "Rimi Lietuva", kokį š*** mes valgome?

"Apgailestaujame dėl kilusio pirkėjo nepasitenkinimo. Reaguodami operatyviai atlikome gamybos procesų bei maisto produktų, naudojamų lietinių blynelių gamybai, žaliavos patikrinimą", – teigė Giedrė Buivydienė, „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė. Jos teigimu, kiti klientai dėl jau paruoštų maisto gaminių iki šiol nesiskundė. 

Į klausimą, ar klientės blynuose buvusi mėsa yra tinkama vartoti ir kokybiška, "Rimi" apibendrintai teigė, kad prekybos tinklo maisto produktų gamyboje visada naudojamos kokybiškos žaliavos, atitinkančios visus maisto produktų gamybai keliamus reikalavimus. Apie šiuos konkrečius blynelius – vėl nieko.

"Iš nuotraukų sunku vertinti maisto produktų kokybę ar jų tinkamumą vartoti. Maisto produktų kontrolė yra vykdoma vadovaujantis prekybos centruose įdiegta kokybės sistema, pagal kurią reguliariai atliekami produktų patikrinimai", – tarsi nurašytas jau paruoštas atsakymų šablonas redakciją pasiekė G. Buivydienės atsakymas.

Kaip elgtis tokį įsigijus?

Nesivargino prekybos centras paaiškinti ir to, kaip turi elgtis klientas, kuris čia įsigyja nekokybišką gaminį. 

Laimė, tai sutiko padaryti Kauno maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas. Specialisto teigimu, dažniausiai pirkėjų daroma klaida – pavėluotas kreipimasis į tinkamas institucijas.

"Džiaugiamės, kad pirkėjai tampa reiklesni, sulaukiame vis daugiau nusiskundimų, anoniminių laiškų, tačiau svarbu atsiminti, kad tinkamai išsiaiškinti konkretų atvejį mes galime tik iškart, kai gaminys ar prekė nuperkama", – vardija pašnekovas.

P. Tarvydas sutiko papasakoti ir apie patikrinimus tame pačiame prekybos centre "Rimi", kuriame pirkti kaunietės blynai.

Planinis patikrinimas čia atliktas dar praėjusių metų vasario 28 d. Jo metu buvo rasta prekių ženklinimo netikslumų, pažeidimų fasavimo patalpoje, taip pat 1,5 kg nekokybiškų citrinų, kurias liepta išimti iš prekybos. Dar trys patikrinimai 2017 metais buvo atlikti po vartotojų skundų, tačiau nuvykus į prekybos centrą jie nepasitvirtino. Viršininko pavaduotojas tikina, kad dėl minėtų blynų kol kas skundų taip pat negavo.

Svarbu atsiminti, kad tinkamai išsiaiškinti konkretų atvejį mes galime tik iškart, kai gaminys ar prekė nuperkama.

Kas vykdo kontrolę?

Liko neaišku, kaip prekybos centre vyksta jau paruoštų gaminių kontrolė ir kuo vadovaujasi gamybos specialistai. Į šį klausimą detaliai sutiko atsakyti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vyriausioji patarėja Jurgita Savickaitė.

"Prekybos centras privalo turėti atsakingo vadovaujančio asmens patvirtintas gaminamų produktų ir patiekalų receptūras ir technologinius gamybos proceso aprašymus. Tai būtina, norint, kad kiekvienas įmonės darbuotojas tiksliai žinotų iš kokių žaliavų, kokiomis proporcijomis ir kaip turi būti gaminamas vienas ar kitas produktas ar patiekalas. Be to, įmonės savikontrolės sistemoje turi būti numatytos ir kontrolės procedūros, užtikrinančios, kad nepriklausomai nuo aplinkybių (pvz. pamainos ar personalo kaitos) vartotojui bus pateiktas saugus ir kokybiškas produktas ar patiekalas", – dėsto VMVT specialistė.

Pašnekovė akcentuoja, kad paruoštas maistas turi būti ne tik tinkamo skonio, spalvos, konsistencijos, kvapo, bet ir išvaizdos.

"Šiuo atveju iš pateiktų fotografijų sunku vienareikšmiškai pasakyti, kodėl blynelių įdaras atrodo abejotinos kokybės. Tačiau, gavę iš vartotojų tokį skundą, prekybos centro atsakingi asmenys turėtų pateikti atsakymą, ar tokios kokybės įdaras yra tinkamas ir atitinka įmonės patvirtintas receptūras. Jei neatitinka, vartotojui turėtų būti pateiktas paaiškinimas, kas lėmė neatitikimus ir ar įmonė ėmėsi priemonių problemai išspręsti", – tarsi patarimus pačiam prekybos centrui žeria J. Savickaitė.

Specialistė taip pat primena, kad vartotojai nedvejotų kreiptis į VMVT inspektorius, kurie nedelsiant atlieka patikrinimus atitinkamose prekybos vietose. Į visus skundus yra reaguojama nedelsiant, o pradėjus tyrimą ir išaiškinus pažeidimus prekybos centrams skiriamos piniginės nuobaudos.

Visus nusiskundimus ir pastabas galima pateikti telefonu (8 5) 240 4361 arba elektroniniu paštu info@vmvt.lt.

GALERIJA

  • „Rimi“ blynų įdaras šokiravo: kokį š*** mes valgome?
Gairės: rimi, pagaminti blynai, blyneliai, įdaras, mėsos įdaras, nekokybiškas maistas, skundas, VMVT, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Mykolas

Mažiau malkit šūd... , gaminkit pačios namie o nelakstykit išsižiojusios po soliariumus ir viskas bus ok mielos vartotojos.....

Dana

Pirkti Rimi -nesąmonė. Kokybės minimum, kaina maksimum

Nuomone

Pirko kaimyne rimi misraine, kazkokia kieta buvo, suvalge kelis saukstus, bloga pasidare, teko ismesti, nes nepasieme kvito.Ir svarbiausia, jos ten pat dirba, kas dien ateina, pardavejos net neperspejo, kad nepirktu. As pripazistu tik savo daryta maista, savo keptus saldumynus, uogienes, gerimus, net maltos mesos neperku, maluos pati, apie jokius pusfabrikacius net negalvoju, ir kavinese pirktas maistas buna prastokas, ir dar labai brangus. Pas mus moka tik pinigus paimti, o gaminti nelabai. Ir kai pagalvoju, kiek kainuoja naturalus produktai, tai mano iskeptas tortas turetu brangiai kainuoti, jo niekas nepirktu, nes neturetu tiek eu, tai ka jie deda i tuos saldumynus, is ko juos kepa?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS