Ringauduose įvyko antrasis bendruomenių futbolo turnyras | Diena.lt

RINGAUDUOSE ĮVYKO ANTRASIS BENDRUOMENIŲ FUTBOLO TURNYRAS

  • 0

Rugpjūčio 24 d. Ringauduose, bendruomenės daugiafunkcėje sporto aikštelėje, įvyko antrasis bendruomenių futbolo turnyras, kuriame dalyvavo šešios komandos iš Vilkijos, Garliavos, Marijampolės, Zapyškio, Kauno ir Ringaudų.

Komandos žaidė vieno rato sistema, vieną kėlinį (8 min.) į netradicinių matmenų futbolo vartus su ketvirto dydžio kamuoliu, be teisėjų, taip siekiant skatinti garbingo žaidimo principus. Bendruomenių komandas sudarė įvairaus amžiaus dalyviai. Viena įdomesnių  taisyklių – tas pats žaidėjas, įmušęs įvartį, negalėjo antrą kartą iš eilės įmušti įvarčio, turėdavo laukti, kol tai padarys kiti jo komandos žaidėjai.

Sužaidus visas rungtynes, paaiškėjo, kad pirmos vietos prizus iškovojo Ringaudų komanda, kaip ir pirmajame turnyre antrąją vietą užėmė Zapyškio, o trečiosios vietos prizai atiteko Garliavos komandai. Visos komandos buvo apdovanotos Kauno apskrities futbolo federacijos įsteigtais prizais.

„Futbolo turnyrų organizavimas mažuose miesteliuose yra galimybė įsitraukti bendruomenės nariams į aktyvias fizines veiklas. Smagu matyti, kad futbolas patinka žmonėms. Nors Ringaudai neturi tikros futbolo aikštelės, tačiau tai netrukdo organizuoti šios sporto šakos renginių, nes futbolas yra žaidimas visiems, visur ir visada“, – sakė renginio organizatorius Martynas Karpavičius. Turnyrą organizuoti jam padėjo futbolo entuziastai Ramūnas Švedas, Viktorija Svirupskytė, Ringaudų seniūnė Rūta Slivinskienė ir asociacija „Ringaudų bendruomenės centras“.

Kauno apskrities futbolo federacijos valdybos narys Algirdas Kvalkauskas komplimentų negailėjo aktyviems Vilkijos futbolo bendruomenės nariams Fedorčakams. „Jie yra puikus pavyzdys visiems, kurie ne tik patys dalyvauja įvairiuose renginiuose, bet ir futbolu užburia kitus žmones“, – teigė A.Kvalkauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS