Rugsėjį Lietuvos policijos mokykloje pradės mokytis 100 kursantų | Diena.lt

RUGSĖJĮ LIETUVOS POLICIJOS MOKYKLOJE PRADĖS MOKYTIS 100 KURSANTŲ

  • 1

Pirmadienį baigėsi visą savaitę Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) vykusi atranka, kurioje virė rimta konkurencinė kova dėl galimybės mokytis LPM.

Norą mokytis LPM išreiškė ir prašymus buvo pateikę 573 pretendentai, bet atrankoje dalyvavo tik 232 jaunuoliai, kurie atitiko visus keliamus reikalavimus.

Atrankos metu sėkmė lydėjo ne visus – visas užduotis įveikė ir į mokyklą įstojo 100 pretendentų. Paskelbus rezultatus paaiškėjo, kad LPM mokysis 74 vaikinai ir 26 merginos.

Po atrankos susumavus visų pretendentų surinktus balus, paaiškėjo, jog daugiausiai kandidatų nubyrėjo jau per pirmas atrankos dienas, kuomet jaunimas laikė fizinius normatyvus. Normatyvų neįveikė arba nesurinko reikiamo balo apie pusšimtis pretendentų.

LPM vadovybė džiaugėsi, jog kitas užduotis (loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo) jaunimui sekėsi įveikti gana gerai.

„Atranka į mokyklą nėra lengva, neužtenka būti fiziškai stipriu, bet reikia pademonstruoti savo turimas žinias, protą. Džiugu, jog į LPM stoja išprusęs jaunimas. Šįmet į LPM įstojo net 13 jaunuolių, kurie jau turi aukštąjį išsilavinimą“, – paminėjo LPM viršininkas Algirdas Kaminskas.

LPM vadovas pasveikino visus įstojusius į LPM ir linkėjo jiems sėkmės. „Mokykloje mokytis tikrai nebus lengva. Jūsų laukia intensyvios ir užimtos dienos. Jeigu jūs nusiteikę mokytis, tada mes pasiruošę jums padėti. Ne veltui rytų išmintis byloja: „Jeigu mokinys pasiruošęs – mokytojas atsiras“. LPM dirba savo srities profesionalai, praktikai, kurie jums perduos visas žinias, kurių jums prireiks tarnyboje“, – sakė A. Kaminskas.

Naujoji LPM kursantų laida mokslo metus pradės rugsėjo 3 dieną.

 

GALERIJA

  • Rugsėjį Lietuvos policijos mokykloje pradės mokytis 100 kursantų
Lietuvos policijos mokyklos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

lietuvoj aplamai yra tik trys

,,,mokslo,,,sarages kurios gamina biudzetinius darmajiedus -islaikytinius.tai riomerine profke gaminanti a lia teisininkus, policijos,,,akademija,,, bekepanti policajus ir karo ,,,akademija,,, kurpianti vojakas uzkaisiot jankiskas NATO skyles karstuose ju sukeltu karo rajonuose.........kitose mokslo istaigose auklejami ir mokomi afrikieciai berasciai imigrantai ir busimi lietuviski emigrantai.... lietuvoj pasilieka tik darmajiedai-biudzetiniai -islaikytiniai... na ir ilgai su sia,,, , darbininku ,gamybininku, statybinnku saltkalviu ir kitu specialybiu darbo zmoniu armija ,,,policninku , vojaku ir teiseju mantijom apredytu -----trauksit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS