Savivaldybėje atsivėrė išskirtinis vaizdas | Diena.lt

SAVIVALDYBĖJE ATSIVĖRĖ IŠSKIRTINIS VAIZDAS

Kauno miesto savivaldybės darbuotojai niūrius kabinetus keičia į naują erdvę. Iš naujojo pasitarimų kabineto atsiveria didelis herbas ir Didžiosios salės vaizdas. Tokiems pokyčiams reikėjo ir paveldosaugininkų pritarimo.

Siekiant išnaudoti nereikalingus kampus, savivaldybėje atsirado erdvė su išskirtiniu vaizdu – milžinišku herbu, pakabintu Didžiosios salės, kurioje vyksta tarybos posėdžiai, gale.

Naujasis pasitarimų kabinetas yra prieš Kauno mero Visvaldo Matijošaičio kabinetą. Čia vyksta įvairūs darbuotojų pasitarimai, susitikimai su svarbiais svečiais. Įrengus stiklinę sieną žmonės mato ne tik pagrindinę politikų darbo vietą, tačiau tai leidžia ir priminti, kad jie yra valstybės institucijoje, kur herbas yra pagrindinis atributas.

"Vaizdas yra antraeilis dalykas. Šioje vietoje turėjome visiškai neišnaudojamą patalpą, kuri buvo virtusi sandėliu. Reorganizavus savivaldybės administraciją ir į kasdienę veiklą įdiegus šiuolaikinius vadybos principus, pasikeitė darbo organizavimas. Užuot tūnoję savo kabinetuose, skirtingų padalinių darbuotojai kartu sprendžia miesto problemas. O tokiam darbui reikalingos bendros erdvės. Būtent todėl vietoj sandėliu virtusios patalpos įrengėme naują pasitarimų erdvę, atvirą visiems savivaldybės darbuotojams", – "Kauno dienai" komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Laisvės alėjoje esantis Kauno savivaldybės pastatas yra vienas iš tarpukario modernizmo perlų, tad norint ką nors pakeisti išorėje ar viduje, reikia nemažai derintis su kultūros paveldo specialistais. G.Petrauskas pridūrė, kad su paveldosaugos specialistais naujojo kabineto atsiradimo klausimas buvo ilgai derinamas.

Darbui norėjosi erdvių ir šviesių patalpų, tad po ilgų diskusijų buvo nutarta, kad kabinete turėtų atsispindėti ir valstybės akcentai. Kauno savivaldybės administracijos direktorius tikino, kad pagal paveldo reikalavimus čia galima buvo įrengti tik stiklinę sieną, todėl ir atsivėręs vaizdas pro ją visiškai tenkino darbuotojus.

Tokiais vizualiais pokyčiais savivaldybėje pasidžiaugė ir Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vedėjas Svaigedas Stoškus.

"Kauno tarpukario modernizmas. Vaizdas į savivaldybės tarybos salę pro naujai atvertą erdvę. Gražu", – socialiniame tinkle "Facebook" rašė specialistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

sav

Įdomi ir sveikintina idėja, puikus sprendimas

idomu

kas ir su kuo ir uz kiek cia tarsis?

Jonas

O kiek tai kaunieciams kainavo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS