Savivaldybės vadovai apžiūrėjo statomus objektus Kauno rajono seniūnijose | Diena.lt

SAVIVALDYBĖS VADOVAI APŽIŪRĖJO STATOMUS OBJEKTUS KAUNO RAJONO SENIŪNIJOSE

  • 15

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir statybas kuruojantis administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris aplankė devynias seniūnijas: apžiūrėjo statomus objektus, bendravo su darbų vykdytojais, seniūnais, teiravosi gyventojų nuomonės.

Raudondvario gimnazijos direktorės pavaduotojas, Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Navickas informavo, kad moderniausio rajone stadiono statybos vyksta pagal grafiką.

Bendrovės „Kaunesta“ statybininkai jau atliko visus požeminius darbus, baigia lyginti futbolo aikštę, montuoja tribūnas. Visa infrastruktūra atitiks reikalavimus, keliamus aukščiausio lygio Lietuvos ir tarptautinėms futbolo varžyboms rengti. Stadionas bus visiškai pritaikytas negalią turintiems žiūrovams.

A. Navickas tvirtino, kad gimnazijoje šiemet bus atliktas paprastas remontas, o kitame etape, pagal jau parengtą projektą, prasidės ugdymo įstaigos rekonstrukcijos ir modernizavimo darbai.

Prie tolesnio Kulautuvos miestelio atgimimo prisidės baigiamas modernizuoti lopšelis-darželis. Ugdymo įstaigos vadovė Rasa Kersnauskienė patikino, kad įkurtuvės suplanuotos jau šį rugsėjį. Kulautuvos darželyje veiks keturios grupės, kurias lankys 52 mažyliai.

Nebus pamiršta nė viena iš 25 seniūnijų – visose vyks didesnės ar mažesnės permainos.

Ne mažiau jaukus ir erdvus bus ir Zapyškio lopšelis-darželis, kuris jau beveik baigtas modernizuoti, čia vežami baldai, tvarkoma aplinka.

Įkurtuvių taip pat laukia Ilgakiemio darželio-pradinės mokyklos direktorė Aušra Gužauskienė – senasis mokyklos pastatas keičiasi neatpažįstamai, o dengta terasa dar labiau praplės jo erdves.

V. Makūnas pasidžiaugė, kad sėkmingai vyksta daugiabučių renovavimo ir kiemų tvarkymo programos. Tuo buvo galima įsitikinti stebint Akademijos Pilėnų ir Garliavos Liepų gatvėse vykstančius pokyčius. Savivaldybės iniciatyvą sveikino ir kiemuose sutikti gyventojai.

Sparčiai augančios Akademijos–Ringaudų aglomeracijos bendruomenės ypač laukia Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijos naujo priestato, kurio statybos prasidės jau šį rugsėjį.

Meras patikino, kad nebus pamiršta nė viena iš 25 seniūnijų – visose vyks didesnės ar mažesnės permainos. Pavyzdžiui, Ežerėlyje, vietos bendruomenės pageidavimu, baigiama įrengti ritualinių paslaugų erdvė.

Šalia Kačerginės–Zapyškio dviračių trasos atsiras pėsčiųjų takas su apžvalgos ratu, nuo kurio bus galima grožėtis Nemuno pakrančių augmenija, kitame krante besidriekiančiais Kačerginės miškais, stebėti čia besiburiuojančių paukščių kolonijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

Vaišvydavoj reiktu pėsčiųjų ir dviračių tako

Rūta

Labai laukiam Gedimino gatvės remonto link daugiabučių Garliavoje, kada gi ateis ta eilė?

Pilietist

Yra Raudondvaryje ir kitų gatvių be šaligatvių , kuriomis eina vaikai į gimnaziją...ypač prie daugiabučių...jokių ženklų ,gatvės siauros , automobilių eismas labai padidėjęs, dulkės , duobės ...O tai giriatės tuo stadionų .. įsivaizduoju koks bus eismas , kai jis bus pastatytas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS