Seimo komitete – klausimas dėl Kauno centrinio pašto likimo | Diena.lt

SEIMO KOMITETE – KLAUSIMAS DĖL KAUNO CENTRINIO PAŠTO LIKIMO

Trečiadienį Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje bus aptariami bendrovės Lietuvos paštas veiklos efektyvumo ir optimizavimo klausimai.

Kaip Eltai sakė komiteto pirmininkas Rimantas Sinkevičius, bus aptariamas ne tik pensijų išnešiojimo klausimas, bet ir Kauno centrinio pašto likimas.

„Vienas pagrindinių klausimų (posėdžio metu. – ELTA) būtų dėl pašto nekilnojamojo turto valdymo. Turima galvoje Kauno pašto likimą. Turime klausimą: kaip čia išeina, kad (Lietuvos paštas. – ELTA) gaunantis valstybės biudžeto dotacijas už universaliąsias pašto paslaugas, pralaimi konkursus nešioti pensijas, o konkursus laimi kiti. Taip pat – ką ruošiamasi daryti ateityje, kad paštas visiems žmonėms, ypač gyvenantiems kaimuose, būtų labiau pasiekiamas“, -–Eltai sakė R. Sinkevičius.

Kaip čia išeina, kad Lietuvos paštas, gaunantis valstybės biudžeto dotacijas už universaliąsias pašto paslaugas, pralaimi konkursus nešioti pensijas, o konkursus laimi kiti.

ELTA primena, kad penktadienį Susisiekimo ministerijoje vyko pasitarimas dėl Kauno centrinio pašto pastato, kuriame dalyvavo susisiekimo ministras Rokas Masiulis ir kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Kultūros ministras teigė, kad ministerija turi lėšų paveldo objektams sutvarkyti, todėl Lietuvos paštas galėtų kreiptis į ją dėl Kauno centrinio pašto pastato sutvarkymo.

„Kultūros ministerija (susitikime. – ELTA) atkreips dėmesį į tą aplinkybę, kad, mūsų žiniomis, Lietuvos paštas nėra kreipęsis į Kultūros ministeriją dėl paveldotvarkos lėšų panaudojimo pastato būklei sutvarkyti, tą Lietuvos paštas galėtų daryti“, – žurnalistams sakė M. Kvietkauskas.

Praeitą antradienį „Žinių radijui“ R. Masiulis sakė, kad reikėtų svarstyti galimybę pastatą parduoti, nes Lietuvos paštas neturi lėšų objektui remontuoti.

„Ši pozicija yra ne iš gero gyvenimo. Jeigu paštas būtų turtingas, kur darbuotojai, paštininkai gautų rinkos atlyginimus kaip privačiose kompanijose ir liktų dar pinigų pasirūpinti atstatyti, renovuoti tas erdves, išpuošti tai, be abejo, tą ir turėtų daryti. Bet kai yra sprendžiami pirmo, gyvybinio būtinumo klausimai, kaip pakelti algas vargingiausiems, tai yra situacija iš vargo“, – sakė R. Masiulis.

Kauno centrinio pašto rūmai yra svarbus Lietuvos laikinosios sostinės laikotarpio reprezentacinis statinys, tačiau rūmų būklė kasmet prastėja. Šiuo metu Lietuvos paštas naudoja mažesnę dalį patalpų. 

Kauno centrinį paštą užliejo vanduo

Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Kokie gali būti pardavinėjami tokie unikalūs pastatai. O kas juos taip suinteresuotas nusipirkti,gal pats Masiulis,dar mažai turi.Kur vyriausybė žiūri,kur žiūri pats Kauno meras argi negali trenkti kumščiu į stalą ir pasakyti gana pardavinėti Kauną.O dabar mat Seimas svarstys.Kokie jūs visi antžmogiai,nieko jumise nėra švento.Tik ir girdime reikia parduoti ir parduoti.O kodėl negalite pasakyti butina imtis skubaus remonto ir atgaivinti pastatą.Kaip jiems negėda prieš visą tautą,kad tiek parduota gražių statinių.

...

ACH: "mūsų žiniomis, Lietuvos paštas nėra kreipęsis į Kultūros ministeriją dėl paveldotvarkos lėšų panaudojimo pastato būklei sutvarkyti" - KAM kreiptis, KAM tvarkytis, KAM tas galvos skausmas, jei GALIMA nuniokot ir DARMAI paskui 'prichvatizuot' - 'otkatai Iškart ir JOKIO galvos skausmo. (ne tam krabas į valdžią iškeltas kad leistų čia nors kam valdiško likt),

kaunietispilietis

PAŠTAS pagaliau tyliai pravirko...Ašaros sušalo į varveklius, sienos permirko kiaurai...Liūdna ir gaila. Kauko laiptai irgi verkia...Kauko kavinės vietoje - krūmais apžėlusi duobė... Žaliakalnio funikulierius jau senokai neprižiūrimas ir apdaužytas stovi. Ąžuolyne statomas "sveikatinimo" bildingas ..Komanda dirba, planuoja grandiozinius objektus, oaminklus, smulkmenoms laiko neturi.. RINKIMAI...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS