Gyventojams neramu: ne visi žino, kiek mokėti už žemę | Diena.lt

GYVENTOJAMS NERAMU: NE VISI ŽINO, KIEK MOKĖTI UŽ ŽEMĘ

Privačius žemės sklypus turintys gyventojai pastarosiomis dienomis masiškai informuojami apie jiems apskaičiuotą žemės mokestį, mokesčio sumą ir lapkričio 15 dienos terminą – paskutinę dieną, iki kada privalo atsiskaityti ir būti ramūs, kad neturės problemų su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI).

Tačiau dalis gyventojų jaučiasi labai sunerimę, nes iki šiol dar nėra informuoti, kiek jiems reikia sumokėti. Tai daugiausiai garbaus amžiaus žmonės, ribotai naudojantys internetą ar apskritai jo neturintys.

Aleksote esančiame privačiame name gyvenanti Vida – viena iš tų, kuriems dabar labai neramu.

„Visada tokiu metu jau būdavome gavę įprastus popierinius laiškus su informacija apie žemės mokestį, tačiau iki šiol laiškų dar nesulaukėme. Pirmą kartą taip. Nežinome, ką daryti ir jaučiamės blogai, nes nemėgstame būti kam nors skolingi“, – pabrėžė Vida.

VMI strateginės komunikacijos skyriaus vadovė Rūta Asadauskaitė patikino, kad laiškai yra išsiųsti.

„Jei klientas nesinaudoja elektronine prieiga, tai jam automatiškai siunčiamas įprastinis popierinis laiškas“, – paaiškino specialistė.

Nežinome, ką daryti ir jaučiamės blogai, nes nemėgstame būti kam nors skolingi.

Sužinojusi, kad yra negavusių, VMI atstovė svarstė: „Laiškai, kaip ir kasmet, yra išsiunčiami iki lapkričio 1 dienos. Turėkime omenyje, kad pirma ir antra diena yra laisvos… Tada pašte reikėtų teirautis. Labai svarbu, kad pašte būtų nurodytas tikslus adresas.

Jei viskas tvarkingai, adresas nepasikeitęs, tai klientas būtinai turėtų gauti įprastą laišką“.

Visiems sunerimusiems VMI specialistė patarė pasinaudoti telefonu.

„Jei yra laiškų apie mokesčio sumą negavusių ir nežinančių, ką daryti klientų, jie gali paskambinti VMI telefonu 1882 ir tikrai bus informuoti, kiek turi sumokėti“, – patikino R. Asadauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

NEMOKESIU

, nes šiemet VMI nurodo tik moketiną sumą ir kuriame banke moketi, bet visiškai nera informacijos už kokią žemę, kokiu adresu, koks plotas. Gal čia sukčiai???

Jonas

Tada visiems raudantiems žemę siūlau parduoti, ir nusipirkti kokį nors raistą ar pelkę. Ten nereikia kelių, prižiūrėti infrastrūktūrą ,ant kupsto pasistatyti palapinę ir jeigu reikės mokėti didelius mokesčius už gamtos teršimą fekalijomis , pravirksime visi choru -kas nuo Baltijos , o troliai nuo Kremliaus sienos.

As

Galite pasiskambinti trumpuoju numeriu kuris brangus, o paskambinus dar laukti pusvalandį kada atsilieps konsultantas. Grynas reketas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS