„Sporto iššūkis“: judės visi | Diena.lt

"SPORTO IŠŠŪKIS": JUDĖS VISI

  • 0

Jau sausio 23 d. Kauno sporto halėje vyksiančiame renginyje "Sporto iššūkis. Kaunas 2016" laukiami su įvairiomis kūno rengybos treniruotėmis norintys susipažinti kauniečiai.

Kauniečiai aktyvūs

"Kauniečiai jau kurį laiką turi puikią galimybę treniruotis įvairių S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro organizuojamų sporto renginių metu. Mes norime, kad miestiečiai dar aktyviau sportuotų, atrastų mėgstamą sritį ir noriai keliautų sveikos gyvensenos link. Juk mūsų siekis – sveikas ir sportuojantis žmogus", – pasakojo renginį "Sporto iššūkis. Kaunas 2016" organizuojančio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

"Pagal žmonių srautus sporto klubuose ir įvairiuose sporto renginiuose, manau, galima spręsti, kad kauniečiai – tikrai sportuojantys žmonės", – pastebėjo trenerė Lina Lisauskaitė-Martinionienė.

"Kauno sporto halėje vyksiančiame renginyje vyks treniruotės  skirtos žmonėms, kurie myli sportą, mėgsta judėti, domisi įvairiomis treniruočių rūšimis, kuriems sportas yra daugiau nei fizinė veikla. Nebūtinas išskirtinis fizinis pasirengimas, nereikia nieko konkrečiai mokėti. Tvarkaraštyje galima rasti tokių treniruočių, kurios tiks kiekvienam", – teigė kita trenerė Agnė Girniūtė.

Verta pabandyti

Renginio metu vyks nauja itin populiarėjanti treniruotė PortDeBras. "Šios treniruotės naudingos ne tik kvėpavimo ir kraujotakos sistemai, bet ir tuo, kad žmogus pradeda suvokti erdvę, laisviau joje juda. Čia itin svarbus emocinis veiksnys – PortDeBras padeda atsipalaiduoti, atsikratyti įtampos, pagerėja nuotaika", – pasakojo trenerė Sigita Baušytė.

Vieno iš sveikatingumo centrų direktorius Virgilijus Želvys pristato "Dance" treniruotę, kuri išsiskiria puikiomis emocijomis ir nesudėtinga smagia choreografija, priverčiančia šokti visus.

"Dance" šokių treniruotė, jungianti aerobikos pratimus su hauso, gatvės šokių stiliaus elementais, kur, skambant šiuolaikinės muzikos ritmams, stiprinami visi kūno raumenys. Treniruotė skirta visiems, kurie mėgsta pajudėti ir pašokti.

Trenerė L.Lisauskaitė-Martinionienė rekomenduoja ypatingą "Les Mills Grit Strength" aukšto intensyvumo intervalinę treniruotę.

 

"Ji išsiskiria savo intensyvumu. Degina kolorijas, padeda stiprėti, geriną ištvermę ir kraujotaką, stiprina raumenis. Treniruotės nauda – jėgos ir bendra ištvermė, greitumas, liesa raumenų masė, riebalų masės mažėjimas. Ši treniruotė skirta, tiek jauniems, tiek vyresniems žmonėms", – teigė trenerė.

Judėti būtina

"Pasaulio sveikatos organizacijos ekspertai teigia, kad nepakankamas fizinis aktyvumas yra lėtinių neinfekcinių ligų rizikos veiksnys, kuris apytikriai kasmet lemia 3,2 mln.  gyventojų mirčių. Žmogus sukurtas judėti. Tai turėtų tapti neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi – kaip kasdienis dantų valymas. Naujaisiais metais būtina išsikelti sau naujus tikslus ir iššūkius. Bene prasčiausias pasiteisinimas – "neturiu laiko" ar "rytoj". Laiko sau privalome atrasti, priešingu atveju nejudra ir sėdimas gyvenimo būdas sukels prie tam tikrų su fiziniu pasyvumu susijusių susirgimų ir negalavimų. Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras palaiko šią iniciatyvą ir skatina kauniečius ir miesto svečius prisijungti ir dalyvauti šiame puikiame sveikatingumo renginyje. Renginyje bus daug įvairaus pobūdžio treniruočių, todėl kiekvienas atras sau labiausiai tinkamą", – teigė Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Giedrė Bernotaitė.

Treneris ir sveikatingumo centro direktorius V.Želvys teigė, kad į renginį sporto halėje atvyks ne tik su treneriu, bet ir mitybos specialiste, kurios konsultacijos bus naudingos ne vienam.

"Atsivešime įrangą, skirtą kūno masės indeksui (KMI), riebalų ir vandens kiekiui kūne matuoti. Treneriai, pasiūlę atlikti keletą pratimų, galės pasakyti nuomonę apie žmogaus laikyseną ir patarti, kokios sporto šakos žmogui yra naudingiausios, kokių vengti ir kaip suderinti mitybą", – pasakojo V.Želvys.

Gaus dalyvio paketą

Kiekvienam bilietą įsigijusiam dalyviui bus skiriamas "Dalyvio paketas".

"Tai bus viskas, ko reikia įveikti "Sporto iššūkį" – "Rasos" mineralinio vandens buteliukas, greitai paruošiama košė "Activus", bananas, grūdų batonėlis su vitaminais, KMI matavimo prietaisas bei, žinoma, dalyvio sertifikatas", – pasakojo organizatorius G.Bielskus.

Dalyvio paketas puikiai tinka papildyti energijai, tačiau renginio metu bus ir "Chillout" erdvė, kurioje galima ne tik pavalgyti ir atsigaivinti, bet ir pailsėti ant sėdmaišių, stebėti besitreniruojančius bendraminčius. Dalyvių patogumui veiks persirengimo kambariai su dušais, daiktų saugykla.

Renginio bilietus platina bilietai.lt. Daugiau informacijos www.sportohale.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS