Spręs, ar Sporto universiteto prijungimas prie LSMU neprieštarauja Konstitucijai | Diena.lt

SPRĘS, AR SPORTO UNIVERSITETO PRIJUNGIMAS PRIE LSMU NEPRIEŠTARAUJA KONSTITUCIJAI

  • 1

Konstitucinis Teismas (KT) vertins, ar Lietuvos sporto universiteto (LSU) prijungimas prieš jo valią prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) neprieštarauja Konstitucijai.

KT pranešė priėmęs nagrinėti tokį Seimo narių grupės prašymą. Įvertinti situaciją prašo opoziciniai konservatoriai argumentuodami, kad buvo pažeistas universiteto autonomijos principas, taip pat nesilaikyta procedūrų.

Anot konservatorių, Seimo nutarimas suvaržo galimybę Lietuvos sporto universiteto tarybai įgyvendinti savo teises laisvai apsispręsti dėl jo reorganizavimo, prieštarauja Konstitucijos bei įstatymo nuostatoms, kuriomis įtvirtinta aukštųjų mokyklų autonomija.

Seimas yra priėmęs nutarimą dėl LSU prijungimo prie LSMU. Sporto universiteto valdymo organai tokiai reorganizacijai nepritaria.

Planuojama, kad Sporto universitetas veiktų LSMU sudėtyje kaip Sporto akademija, tačiau LSU siekia išlaikyti autonomišką statusą.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė yra sakiusi, kad reorganizacija sutelktų biomedicinos mokslų potencialą, o šios studijų kryptys šiuo metu Kaune dubliuojamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Kas bus jeigu seimo nutarimas jungti yra neteisėtas . tai ir visi kiti jungimai eina na......i .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS