Sveikatos mokslų universitetas sutinka jungtis su Sporto universitetu | Diena.lt

SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS SUTINKA JUNGTIS SU SPORTO UNIVERSITETU

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pritaria Vyriausybės inicijuotam Lietuvos aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimui ir Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pasiūlymui prie LSMU prijungti Lietuvos sporto universitetą (LSU).

LSMU senato, o vėliau – Universiteto Tarybos posėdyje buvo pritarta ŠMM pasiūlytam siekiui didinti studijų ir mokslo kokybę bei tarptautinį konkurencingumą. Universiteto Senatas ir Taryba taip pat remia siūlomą universitetų tinklo optimizavimą bei įgyvendinimo priemones, kurių viena numato prie LSMU prijungti LSU.

LSMU aktyviai dalyvavo diskusijose su LSU, buvo išgryninti pagrindiniai sąlyčio taškai, numatyti artimiausi žingsniai konsolidacijos link. Spalio pradžioje LSMU pakartotinai kreipėsi į LSU rektorių, kviesdamas dar kartą apsvarstyti savo poziciją dėl galimybės konsoliduoti sveikatos mokslų potencialą Kaune, jungiantis šiems universitetams. LSMU mato LSU kaip lygiateisį partnerį, įsiliejantį į LSMU akademijos teisėmis.

LSMU Taryba, įvertinusi LSMU ir LSU diskusijose pateiktus universitetų pasiūlymus ir LSMU Senato nutarimą, nusprendė patvirtinti pagrindinius reorganizacijos principus bei pagrindines universitetų reorganizacijos nuostatas, pagal kurias LSU būtų jungiamas prie LSMU akademijos teisėmis.

Pagal nuostatas, būtų saugomos LSU istorinės tradicijos, vertybės, moksliniai vardai, LSMU valdymo organuose būtų užtikrinamas akademijos atstovavimas ir kita. LSMU taryba taip pat patvirtino pasirengimo reorganizacijai žingsnius. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

onutė

Tai gal persenę pensininkai, jau nepateks į junginį.

ats. ..... Vile

Kol sveiki, visi mes mandri, o kai susergam,tada tikrai be mediku niekas ir sportininkai ne isimtis.

...

Šiaip tai tie sportininkai be medikų - NIEKAS (farmacininkai turės bandymų poligoną)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS