Šypsokitės, jus fotografuoja! (kviečiame siųsti nuotraukas) | Diena.lt

ŠYPSOKITĖS, JUS FOTOGRAFUOJA! (KVIEČIAME SIŲSTI NUOTRAUKAS)

Tarptautinę šeimos dieną švęskite kartu su Šeimos taryba ir „Kauno diena“. Siųskite dirbančių, poilsiaujančių ar tiesiog nuoširdžiai besijuokiančių šeimų nuotraukas ir dalyvaukite konkurse.

Pamenate akimirkas, kai mama arba tėtis pasiūlydavo kartu eiti į darbą? Širdis šokinėdavo iš laimės, nes ten – viskas kitaip.

Sumuštinis tarp mamos dokumentų buvo skanesnis už namuose teptą, o rašikliai iš tėčio darbinio stalo stalčiaus piešė kur kas geriau nei savi flomasteriai.

„Iki šiol atmintyje išliko staklės iš Prano Ziberto šilko kombinato, kuriame dirbo tėvai“, – pažintį su artimiausiųjų darbine aplinka prisiminė Kauno miesto savivaldybės Šeimos tarybos narė, Kauno kartų namų direktorė Ilona Veronika Klimantavičienė. Nors jos namiškiai ne kartą lankėsi socialinių paslaugų įstaigoje Sąjungos aikštėje, moteris įsitikinusi, kad mieste yra begalė vaikų, kurie nežino, ką ir kur dirba jų tėvai. Todėl Šeimos tarybos nariai skelbia iniciatyvą mieste „Darbovietė atvira šeimai“ ir prie jos kviečia jungtis kuo daugiau miesto darbdavių.

„Tarptautinė šeimos diena, puiki proga pasikviesti vaikus, anūkus ar tėvus į savo darbovietę ir supažindinti su vieta, kurioje sėdite ar kolegomis, su kuriais bendraujate, – prieš penkerius metus įsteigtos Šeimos tarybos narė, Kauno apskrities vyrų krizių centro psichologė Dovilė Bubnienė vylėsi, kad tokia iniciatyva taps gražia kasmete tradicija. – Ne tik dėl smalsumo. Galbūt kai kuriuos vaikus, stovinčius apsisprendimo kryžkelėje, viešnagė tėvų darbovietėje pastūmės žengti atsakingą žingsnį.“

Prieš kelis metus atlikus tyrimą paaiškėjo, kad Lietuvoje vaikai gauna itin mažai tėvų dėmesio – vidutiniškai apie 7 min. per dieną. Kompiuteriui ir virtualiam bendravimui saugusieji esą skiria kur kas daugiau.

„Baisu, kai šeimos narius suartina tik dingęs interneto ryšys, – Šeimos tarybos pirmininkė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytoja docentė Ramunė Jurkuvienė kauniečius kvietė būti dėmesingesniais, artimesniais vieni kitiems ir... nusišypsoti prieš fotoobjektyvą. – Norėtume paskatinti darbdavius Šeimos dienos proga sudaryti galimybę darbuotojų šeimos nariams susipažinti su jų darbo aplinka, kartu nusifotografuoti ir dalyvauti konkurse „Įdomiausia šeimos nuotrauka“.

Nesvarbu, drauge jūs darbe, palapinėje prie ežero, kaime pas senelius ar virtuvėje tvarkote prakiurusį kraną, svarbiausia – visa šeima.

Nuotraukas galite siųsti el.paštu: k.scavinskaite@diena.lt. Siųsdami nuotraukas nurodykite savo pavardę, tel. numerį. Taip pat nuotraukas galite patys talpinti portale www.kaunodiena.lt. Nuotraukų laukiama iki gegužės 14 d., 11 val.

Minint Tarptautinę šeimos dienas, gegužės 15-ąją, bus paskelbti trys, daugiausiai simpatijų sulaukę dalyviai, kuriems atiteks simboliškos Šeimos tarybos ir trys  „Kauno dienos“ prenumeratos 2019 metams.

GALERIJA

  • Pradžia: psichologė D.Bubnienė vylėsi, kad šeimų nuotraukų konkursas taps gražia kasmete tradicija.
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Šypsotis? Atleiskite, bet kai prieš akis matau belžakes ir bubnes, man nepavyksta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS