T. Ivanausko sodyboje stovyklavo šauliai | Diena.lt

T. IVANAUSKO SODYBOJE STOVYKLAVO ŠAULIAI

  • 0

Jei šiandien būtų gyvas, žymusis gamtininkas Tadas Ivanauskas tikriausiai būtų patenkintas – jo kadaise puoselėtoje sodyboje Obelynėje keletą dienų klegėjo šauliška šeimų stovykla.

Profesorius ir jo žmona Honorata tarpukariu patys aktyviai dalyvavo Šaulių sąjungos veikloje ir rengdavo švietėjiškus renginius.

Į stovyklą unikalioje sodyboje Akademijos seniūnijoje susirinko beveik 100 dalyvių iš įvairių Kauno rajono vietų. "Svarbiausi mūsų tikslai – ugdyti patriotizmą ir stiprinti šeimas", – pasakojo projekto koordinatorė Žaneta Jankauskaitė.

Sumanymui pritarė Kauno rajono savivaldybės vadovai, o realizuoti idėją padėjo Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo 2-osios šaulių rinktinės vadas Vytautas Žymančius su šaulių instruktorių komanda.

Kauno rajono mero pavaduotojas Jonas Gurskas linkėjo stovyklautojams gerai praleisti laiką, įveikti visus sunkumus. Stovyklautojams teko įveikti kliūčių ruožus, išmėginti taiklumą šaudykloje, mokytis išgyventi lauko sąlygomis. Viena įdomiausių užduočių – 10 km naktinis žygis į Pyplių piliakalnį.

Stovykloje rūko kariška lauko virtuvė. Paskutinę dieną stovyklautojai patys gaminosi maistą. Žolelių arbatai buvo galima rasti ir Obelynės sodo laukymėse.

Stovyklautojai turėjo puikią galimybę praplėsti akiratį – sodybos šeimininkas Algirdas Baltuškevičius papasakojo ne vieną įdomią istoriją apie čia kadaise gyvenusį T.Ivanauską ir jo unikalią augalų kolekciją.

GALERIJA

  • T. Ivanausko sodyboje stovyklavo šauliai
  • T. Ivanausko sodyboje stovyklavo šauliai
  • T. Ivanausko sodyboje stovyklavo šauliai
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS