Toliau fiksuoja pažeidėjus: ne tik prie geltonos linijos, bet ir ant neįgaliųjų tako | Diena.lt

TOLIAU FIKSUOJA PAŽEIDĖJUS: NE TIK PRIE GELTONOS LINIJOS, BET IR ANT NEĮGALIŲJŲ TAKO

  • 14

Kauniečiai tampa vis labiau pilietiški ir netolerantiški pažeidėjams – tai įrodo jų nuolat fiksuojami nedrausmingi vairuotojai, kurie, pasak portalo skaitytojo, kartais peržengia ir elementaraus žmogiškumo ribas.

„Tikriausiai karščiai galutinai vairuotojams susuko smegenis. Šiame kieme ir taip mažai vietos, visa aikštelė duobėta, tai dar tokie vairuotojai galutinai gadina padėtį“, – kritikos strėlių užfiksuotam pažeidėjui negailėjo nuotrauką portalui atsiuntęs kaunietis Vilius.

Vyras teigia, kad ketvirtadienio popietę, apie 13.30 val., jis ėjo Mapų gatve ir pastebėjo, kad čia esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje apstu automobilių. Tačiau kai kurie jų ne tik pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET) savo transporto priemones pastatę prie geltonos linijos, bet atsirado ir dar „gudresnių“.

„Jei neįgalus žmogus bandytų patekti į Kauno Menų Inkubatorių, tiesiog apsisuktų ir keliautų atgal. Jam čia patekti galimybės nėra. Buvau šokiruotas tokiu vairuotojo elgesiu!“, – toliau dėstė pašnekovas.

Portalui susisiekus su Kauno policijos atstove Justina Kazragyte ir papasakojus apie pažeidimą ji patvirtino, kad „Toyotos“ vairuotojas grubiai pažeidė KET.

Visų šių transporto priemonių vairuotojai pažeidžia KET, o „Toyotos“ tai padarė net labai grubiai.

„Kaunietis galėjo užfiksuoti ne tik minėtą transporto priemonę, bet ir kitas, kurios stovėjo šalia. Visų šių transporto priemonių vairuotojai pažeidžia KET, o „Toyotos“ tai padarė net labai grubiai“, – apie portalo skaitytojo nuotrauką kalbėjo policijos atstovė.

J. Kazragytė teigia, kad geltona ištisinė linija žymi vietas, kur uždrausta sustoti ir stovėti transporto priemonėms. Ji naudojama atskirai arba kartu su kelio ženklu „Sustoti draudžiama“ ir nudažoma palei važiuojamosios dalies kraštą arba gatvės bortelio viršuje.

Įvertinusi šią konkrečią situacija policijos atstovė pamini, kad ši juosta Mapų g. aikštelėje atsiradusi ne šiaip sau.

„Kadangi šioje vietoje yra įrengtas specialus takelis neįgaliesiems, tai ši geltona juosta skirta tam, jog automobiliai neužstatytų patogaus neįgaliųjų judėjimo iki takelio ir nuo jo“, – aiškino J. Kazragytė.

Ji patvirtina, kad „Toyotos“ vairuotojas bus nubaustas administracine tvarka – jam gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Policija dėkoja pilietiškiems kauniečiams už informaciją ir ragina visuomet pranešti apie pastebėtus nusižengimus. Tai galima padaryti skambinant Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba elektroninių paslaugų sistemoje epolicija.lt.

Gairės: pažeidėjas, automobilio vairuotojas, KET, fiksuoja pažeidimus, neįgaliųjų takelis, geltona linija, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Stanislovui

Stanislovui Prie ko cia kaltumas ir nekaltumas? Numeris ant automobilio kaba viesai, pagal numeri ne kiekvienas suzinos savininka, o tik igaliotos institucijos. Automobilio numerio priskirimas jautriems asmens duomenims yra debilizmas. Tipo jei gatveje as ji matau, tai viskas ok, o jei pamatau laikrastyje ar internete ta numeri, tai jau kas? Asmens duomenu viesinimas? Logika kame? Kodel negalima skelbti dokumentinio FAKTO. Ne kazkokios tai interpretacijos, kaltas nekaltas, o FAKTO - stovi taske A automobilius numeriu B.

taigi

kaip matau kokie prabangūs automobiliai stovi neįgaliųjų vietose, tai eilinį kartą įsitikinu, kad jais važinėja tigrai dvasinį neįgalumq turintys vairuotojai.

Edmundas

O kodėl jo auto numeris užtušuotas , jis ką , nepilnametis , savo priešus reikia žinoti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS