Ugniagesiai ir medikai džiaugiasi: švęsta saugiai | Diena.lt

UGNIAGESIAI IR MEDIKAI DŽIAUGIASI: ŠVĘSTA SAUGIAI

Penktadienio vakarą Kauno senamiestis ūžė. Žmonių čia netrūksta ir eilinį savaitgalį, o vakar ypač daug miestiečių sugužėjo į senąją prieplauką, kur buvo surengta Joninių šventė.

Trumpiausią naktį pasitikti ir aušros prie laužo kartu sulaukti kvietė ir daugybė iniciatyvių bendruomenių savo pasirinktuose gamtos, miesto ar rajono kampeliuose.

"Šios nakties laukėme su nerimu, tačiau ji buvo labai rami. Beveik niekuo nesiskyrė nuo paprastos nakties", - džiaugėsi didėjančiu žmonių sąmoningumu Kauno miesto greitosios medicinos stoties pamainos vyresnysis gydytojas.

Jam antrino ir Kauno ugniagesių atstovas. "Esu nusivylęs - buvome kviesti tik dėl kelių lauželių, bet ir tie buvo kūrenami saugiu atstumu", - juokavo Kauno priešgaisrinio gelbėjimo valdybos Operacinio valdymo skyriaus budintis specialistas.

Labiau išsiskyrė tik vienas atvejis, bet jis - su laiminga pabaiga.

Apie vidurnaktį aliarmą sukėlė žvejys, Santakoje ant kranto pamatęs paliktus drabužius. Gelbėtojai puolė ieškoti galimo skenduolio. Laimei, paaiškėjo, kad žmogus atsidūrė kitame krante. Nusimaudyti norėjusį vyrą buvo pagavusi srovė. 

Nors senamiestyje, ypač prie barų buvo galima pastebėti daug apgirtusių žmonių, tačiau medikų pagalbos prireikė vos keliems. "Buvo daug išgėrusių. Buvome kviesti dėl kelių sumuštų. Sužalojimai nestiprūs", - teigė medikas. Vienas jo minėtų incidentų įvyko Rotušės aikštėje.

Panašu, kad Kaune jau tampa tradicija švęsti saugiau. Prieš mėnesį vykusi didžiulė fiesta „Kauno Hanzos dienos 2017” buvo gausiausia lankytojų ir renginių skaičiumi ir praėjo taip pat labai sklandžiai. "Džiugu, kad policijos statistika nulinė, neįvyko jokių incidentų, tik keletas žmonių skundėsi dėl triukšmo", - tuomet sakė renginio organizatorius Remigijus Knabikas.

"Paskutiniu metu renginiai darosi saugesni, žmonės dalyvauja šeimomis ir negatyvių dalykų fiksuojama mažiau", - akcentavo ir Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties Slaugos padalinio vadovė Irena Dabulskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS