V. Matijošaitis: „Continental“ investicija Kaune siunčia žinią pasauliui | Diena.lt

V. MATIJOŠAITIS: „CONTINENTAL“ INVESTICIJA KAUNE SIUNČIA ŽINIĄ PASAULIUI

  • 89

Vokietijos automobilių komponentų pramonės milžinės „Continental“ sprendimas investuoti 95 mln. eurų į gamyklą Lietuvoje, antrame pagal dydį šalies mieste, siunčia žinią kitiems investuotojams apie Kauno patrauklumą, sako miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Mes galime važinėti po visas pasaulines investicijų parodas ir ten pasakoti, kad Kauno regionas yra augantis industrinis centras. Mes galime visoms Kaunu ar Lietuva besidominčioms kompanijoms siųsti puikiai parengtas prezentacijas su argumentais, kodėl Kaunas yra patrauklus investicijoms. Bet visa tai yra menkniekis, palyginti su tuo, kokią žinią pasauliui apie Kauną siunčia tokio kalibro kompanijos, kaip „Continental“ sprendimas įsikurti pas mus. Mūsų komandos akimis, tai yra pati reikšmingiausia pergalė Kaunui, sparčiausiai augančiam Lietuvos miestui“, – BNS perduotame komentare teigė V. Matijošaitis.

Jo teigimu, dieną, kai paskelbta apie „Continental“ atėjimą į Kauną, galima vadinti istorine. Vokietijos įmonės investicijos miestui svarbios ir dėl to, kad bus sukurta 1 tūkst. darbo vietų aukštos kvalifikacijos darbuotojams, bendrovė taps viena didžiausių mokesčių mokėtojų.

Mūsų komandos akimis, tai yra pati reikšmingiausia pergalė Kaunui, sparčiausiai augančiam Lietuvos miestui.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas BNS sakė manantis, jog rajonas investuotojams patrauklus ne tik dėl verslui pritaikytų zonų, bet ir dėl patrauklios gyvenamosios aplinkos sukūrimo darbuotojams.

„Žinoma, esame ir geografiškai gerai išsidėstę Lietuvos masteliu, bet mes labai daug investuojame į gyvenimo aplinkų kūrimą: inžinerinius tinklus, kultūrą, švietimą, verslo paramos programas. Dėl to verslas renkasi Kauno rajoną“, – BNS sakė V. Makūnas.

Jis pabrėžė, kad verslo objektų plėtra rajone nepaveiks gyvenamųjų teritorijų ar saugomų gamtinių, kurortinių, paveldo zonų.

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad „Continental“ gamykla bus didžiausias tiesioginių užsienio investicijų projektas Lietuvos istorijoje, o Vokietijos bendrovės sprendimas kurtis Kaune yra didelis žingsnis šiai industrijai šalyje.

„Investuok Lietuvoje" generalinis direktorius Mantas Katinas sako, jog ši investicija gali tapti esminiu lūžiu, priversiančiu į Lietuvą atsigręžti ne tik automobilių gamintojus, bet ir kitus stambius komponentų tiekėjus.

Tikėtina, kad „Continental“ įsikurs Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), kuri yra netoli Kauno oro uosto – iš jo į 17 Europos ir Artimųjų Rytų miestų skraidina dvi oro bendrovės – „Ryanair" ir „Wizzair".

Oficialiai būsima „Continental“ gamyklos vieta kol kas neskelbiama. Tai bus didžiausia plyno lauko investicija Lietuvos istorijoje.

Kauno LEZ jau kuriasi ar veikia nemažai investuotojų. Vokietijos automobilių pramonės milžinė „Hella“ spalį pradėjo 30 mln. eurų vertės gamyklos statybas, čia statoma Suomijos „Fortum“ ir „Lietuvos energijos“ kogeneracinė jėgainė, veikia JAV medicinos priemonių gamintoja „Hollister“, Suomijos termoizoliacinių priemonių bendrovės „FinnFoam“ gamykla, „DPD Lietuvos“ logistikos centras bei dar apie 20 gamyklų ar logistikos centrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (89)

...

"V. Matijošaitis: „Continental“ investicija Kaune siunčia žinią pasauliui" - kad lietuviai už kiniečius kvailesni, krabų lazdelių prisiragavę sutinka darmai art... gerai tas krabas saviškius išdresiravo.

Kaunietis

Lenkiu žemai galva vienintelis žmogus kuris rūpinasi Kaunu kaip savo šeima dėkui !!! Duotų dievas dar ir tokį prezidentą manau ir Lietuvoje tvarka būtų

komedija

Meras kažkada kalbėjo, jog Kaune visada buvo pinigų, tik jie eidavo nežinia kur...Kada STT (jeigu tokia yra?) užsiims dešimtmečiais "tvarkomu" miestu, kad pinigai grįžtų į Kauną iš nežinia kur?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS