V. Matijošaitis pasveikino pirmaklasius iš gausių šeimų | Diena.lt

V. MATIJOŠAITIS PASVEIKINO PIRMAKLASIUS IŠ GAUSIŲ ŠEIMŲ

  • 24

Rugsėjo 1-osios išvakarės Kaune tradiciškai tampa ypatinga švente gausių šeimų vaikams, besirengiantiems eiti į pirmą klasę. Prieš žengiant per mokyklos slenkstį, Kauno miesto meras būsimus moksleivius pakvietė į Kauno rotušę.

„Kai buvau mažas, turėjau dvi didžiausias šventes metuose – Kalėdas ir Rugsėjo 1-ąją. Džiaugiuosi, kad šiandien tokia šventė aplankė ir jus. Jūsų laukia ilgas, gražus ir prasmingas kelias su daugybe išbandymų. Linkiu, kad padedami savo tėvelių ir mokytojų juos sėkmingai įveiktumėte, – susirinkusius vaikus sveikino Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto meras padėkojo pirmokų tėvams už ryžtą puoselėjant gausias šeimas ir taip auginant Kauną. Anot jo, tai yra tvirtas miesto stuburas.

Šiemet į pirmąją klasę Kauno mieste eis 67 gausių šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų, atžalos. Rotušėje vaikams įteiktos simbolinės dovanėlės ir surengta ekskursija po šį Kauno miesto muziejaus filialą.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Daugialype Kesto asmenybe

Vienas diena eilinis pilietis Kestas skleidzia verslui ir kapitalui palankias mintis, kita diena tampa socialiu demokratisku, gal ir kiek konservatyviu vargsu uztareju. Straipsnio antraste Kestui nesvarbi. Nemokama reklama yra visada puikus reikalas. Paziurek i nuotrauka straipsnio pradzioje. Kestas greit mokosi is profesionalu.

Kęstas

Svarbiausias Lietuvos universitetų krepšelizavimo rezultatas: Kas po krepšelizavimo mokosi Lietuvos universitetuose nemokamai? Paradoksas, bet tie, kurie turi daug pinigų. "Ekspertai sako, kad įstojusiųjų į Lietuvos aukštąsias mokyklas, į prestižines specialybes, portretai rodo lygiai tas pačias tendencijas – įstoja elitinė Lietuva iš gerųjų mokyklų didmiesčiuose. Už universitetų sienų lieka toji kita Lietuva, kurios vaikų tėvai arba neturi pinigų papildomoms vaikų pamokoms pasirengti egzaminams, arba ten nebėra gerų specialistų, galinčių dirbti su vaikais.

Kęstas

Būtent turtingieji studentai, atėję iš gerųjų mokyklų didmiesčiuose, studijuoja universitetuose už mūsų visų mokesčių pinigus. Pabrėžiu - mūsų visų - aš ir tu mokame už išpaikintų svetimų vaikų gerą gyvenimą. Tai universitetų reformos rezultatas, reformos kurią sau pramušė Kubiliaus - Steponavičiaus - Putinaitės komanda. Turtingiesiems iš didmiesčių - socializmas ir valstybės parama, gabiems, bet gabiems ir neturtingiems iš visos Lietuvos - špyga taukuota. Ar Kubiliaus - Steponavičiaus - Putinaitės komanda jau sėdi kalėjime už padarytą didžiulę žalą Tėvynei? Dar ne. Apsileidimas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS