Vaiko teisių atstovai apie nacistinės simbolikos gerbėjo įdarbinimą: paskubėjome | Diena.lt

VAIKO TEISIŲ ATSTOVAI APIE NACISTINĖS SIMBOLIKOS GERBĖJO ĮDARBINIMĄ: PASKUBĖJOME

Neslopsta aistros dėl Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialisto Teodoro Ismailovo. Apie šią situaciją antradienį Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyboje (VVTAĮT) vykusioje konferencijoje pasisakė jo tiesioginiai viršininkai.

VVTAĮT Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausias specialistas T. Ismailovas, nušalintas nuo pareigų, atliekamas tyrimas ir dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, ir dėl galimų jo veiksmų paimant vaiką iš kauniečių šeimos.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarybos direktorės pavaduotojos Laimos Palinskaitės teigimu, liepos 1 d., prasidėjus reformai, buvo kviečiami prisijungti darbuotojai, gebantys dirbti, atitinkantys specialiuosius reikalavimus toms pareigoms užimti.

Dėl galimybės įsidarbinti kreipėsi ir minėtas asmuo – pateikė gyvenimo aprašymą. Įvertinus jo išsilavinimą ir tai, kad turėjo socialinio darbo patirties, jo gyvenimo aprašymas buvo išsiųstas į Kauno skyrių, ten su juo buvo susitikta, bendrauta, ir po pokalbio nuspręsta priimti į darbą. Jis pradėjo dirbti nuo rugpjūčio 27 d.

Tikrai žmonės buvo priimami labai greitai, nes jų reikėjo labai daug.

Pagal vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo 30 straipsnį, anot Tarybos atstovės, teistumo jis tikrai neturi, o dėl vagystės, ekonominių nusikaltimų, Taryba informacijos negauna. Todėl ir priimant minėtą asmenį į darbą apie kažkokį jo teistumą niekas informacijos neturėjo.

„Reikėjo užtikrinti įstatymo galiojimą, todėl darbuotojai buvo priimami dirbti pagal darbo sutartį. Visi tie darbuotojai bus atrenkami ir jau pradėti konkursai į valstybės tarnybą“, – sakė L.Palinskaitė.

Ji neneigė – buvo paskubėta: „Tikrai buvo didelis noras užtikrinti įstatymo veikimą, kad būtų žmonių, kurie jį vykdytų, važiuotų į įvykius. Tikrai žmonės buvo priimami labai greitai, nes jų reikėjo labai daug. Iš viso per tą laikotarpį priimta apie 150 žmonių. Vieni jų buvo priimti į valstybės tarnybą, kiti – pagal darbo sutartį. Dabar jau yra paskelbti konkursai į valstybės tarnybą, tad kandidatams teks užpildyti nepriekaištingos reputacijos anketą“.

Tikinama, kad Kaune dirbusio specialisto potraukis nacistinei simbolikai iki paviešinimo niekam neužkliuvo.

„Simbolikos niekas netikrina ir niekaip negalėjo jos patikrinti, jei apie tai neturėjo informacijos. Nė vieno asmens vertybių negali patikrinti, jei nėra akivaizdūs nešiojami ženklai ar jie kitaip išreiškiami“, – teigė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Jis patikino, kad vos ši informacija pasirodė viešumoje, į ją buvo atsižvelgta. Dėl teistumo, ministro teigimu, „įstatymas leidžia dirbti tokį darbą, jei teistumas yra nesusijęs su tam tikromis įstatyme įvardytomis situacijomis“. Kaip jau rašyta, jei teistumas nesusijęs su nusikaltimais prieš vaikus. 

GALERIJA

  • Vaiko teisių atstovai apie nacistinės simbolikos gerbėjo įdarbinimą: paskubėjome
  • Vaiko teisių atstovai apie nacistinės simbolikos gerbėjo įdarbinimą: paskubėjome
  • Vaiko teisių atstovai apie nacistinės simbolikos gerbėjo įdarbinimą: paskubėjome
  • Vaiko teisių atstovai apie nacistinės simbolikos gerbėjo įdarbinimą: paskubėjome
  • Vaiko teisių atstovai apie nacistinės simbolikos gerbėjo įdarbinimą: paskubėjome
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (51)

ŪSAS IR PORUTIENĖ - KLIZMINTOJAI

O KAIP ĮDARBINO ŪSĄ IRGI NIEKS NEATSIMENA :)

...

ACH: "Lietuvoje šiuo metu iš tėvų paimti ir įvaikinimo laukia 567 vaikai. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, užsienyje gyvenantys lietuviai ir užsieniečiai šiemet įvaikino 45 vaikus – 17 mergaičių ir 29 berniukus" - ŽINANT kiek vienas toks įvaikinimas kainuoja, tai juk SUPER-biznis, ir TIK dėl jo pas mus ir buvo prastumti tokie vaikų 'neliečiamumo' įstatymai su gestapine VIRŠĮSTATYMINE Vaikų atėmimo tarnyba, kuri SAU susiteikė neliečiamumo statusą, save iškėlė VIRŠ Konstitucijos (pagal Konstituciją Valdžios įstaigos TARNAUJA žmonėms, o ką jos daro?); SIAUBAS ima kiek įtakingų žmonių nerias iš kailio bandydami tą 'neliečiamumą' išsaugoti (įdomu kiek gavo tas iš LRTV išvytas plikis bandantis Tautos galias paneigt, Seimo narius dėl kažko apkaltint). Taip kad - nusimato pasaulinio lygio skandalas, ir kuo greičiau drįsim jo imtis, tuo mažiau MŪSŲ vaikų nukentės. O šis 'gestapininkas' - jis juk darė TAI kas jam pavesta buvo!

jei

Jei pas ji kabetu rusiska veliava ir stovetu kareivio skulptura jis butu nulinciuotas tuoj pat ir net kiemsargio darbo negautu,o dabar idarbino vyr specialistu,tiesiog stebuklai sioj mazoj grazioj salyjy,o ji grazi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS