Studentai sukūrė Kultūros paveldo komisijos logotipą | Diena.lt

STUDENTAI SUKŪRĖ KULTŪROS PAVELDO KOMISIJOS LOGOTIPĄ

  • 0

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto (VDA KF) Grafinio dizaino katedros pirmo ir antro kurso magistrantai ir jiems vadovavęs prof. Virgilijus Trakimavičius per savaitę trukusias kūrybines dirbtuves sukūrė 12 Valstybinės kultūros paveldo komisijos logotipo variantų. Paveldo komisijos nariams vertinant pateiktus siūlymus, daugiausiai diskusijų kėlė etnografinius motyvus perteikiantys magistrantų darbai.

Paveldo komisijos narius sužavėjo visi studentų darbai, bet jie nutarė pasirinkti antrakursės Aurėjos Jucevičiūtės sukurtą logotipą, atspindintį Lietuvos tradicijas. Pasirinktas logotipas yra minimalistinis, jo forma – kvadratas – simbolizuoja žemę, centrą. Pasirinkta tamsiai raudona spalva suteikia iškilmingumo, svarumo. Anot Paveldo komisijos nario Augio Gučo, „logotipas yra aiškus, smagus, informatyvus ir estetiškas.“

Grafinio dizaino katedros studentai nuolat dalyvauja kūrybinėse dirbtuvėse ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienyje, iškovoja aukščiausius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose, o studentų projektai keliauja net į JAV vykstančias parodas. Paveldo komisija džiaugiasi neatlygintinu VDA KF Dizaino katedros studentų dalyvavimu kuriant logotipą bei dėkoja už pagalbą.

Paveldo komisija yra Seimo, Respublikos Prezidento ir Vyriausybės ekspertė bei patarėja kultūros paveldo valstybinės politikos ir jos įgyvendinimo klausimais.

GALERIJA

  • Logotipas
VDA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS