VDU bendruomenė liūdi netekusi kolegės D. Bartnikaitės | Diena.lt

VDU BENDRUOMENĖ LIŪDI NETEKUSI KOLEGĖS D. BARTNIKAITĖS

Mirė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Užsienio kalbų instituto dėstytoja Edita Bartnikaitė. Pasak VDU atstovų, bendruomenė neteko kolegės, mokytojos, draugės, neteko žmogaus, „kurį likęs gyvenimas jau rašo didžiosiomis raidėmis“.

Edita Bartnikaitė gimė 1964 m. rugpjūčio 25 d. Kaune. Į gimtąjį miestą sugrįžo baigusi Vilniaus universitetą, kurio Filologijos fakultete studijavo anglų kalbą ir literatūrą. 1993 metais buvo pakviesta dirbti Vytauto Didžiojo universitete, kuriam dėstytoja atidavė beveik pusę savo gyvenimo, kuris spinduliavo meile, meile žmogui, Lietuvai, darbui...

E. Bartnikaitė buvo VDU Užsienio kalbų instituto lektorė, tačiau Ją pažinojo visa universiteto bendruomenė ir kaip dėstytoją, ir kaip puikią vertėją. Ji buvo ne tik anglų kalbos lektorė, bet dėstė ir verslo bei teisės anglų kalbą, verslo komunikaciją. Kalbos dėstymo metodika, speciali kalbos paskirtis, verslo administravimas buvo Jos mokslinių interesų akiratyje. Daugelį žavėjo Editos erudicija, iškalba, taktas, pagarba žmogui, Jos vertimo gebėjimai bei įgūdžiai. Konferencijos, seminarai buvo ta vieta, kur dažnai galėjai girdėti E. Bartnikaitę, skaitančią pranešimą ar perteikiančią kitakalbio mintis. Žinoma ir daugybė jos publikacijų įvairiuose mokslo leidiniuose.

Atsisveikinimas su Edita Bartnikaite vyks gruodžio 21 d., penktadienį, nuo 17 val., laidojimo namuose S. Žukausko g. 3B. Šeštadienį, gruodžio 22 d., 10 val. bus aukojamos šv. Mišios Kauno palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje. Urna išnešama šeštadienį 12 val. Bus laidojama Seniavos kapinėse. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

užuojauta

asmeniškai nepažinojau, tik žinu, kad studentai apie ją atsiliepė tik gerai

Reiktų

antraštėje parašyti vardą be klaidų - E. Bartninkaitė, ne D. Užuojauta artimiesiems.

Viliuke

O nuo ko mire palyginti jauna moteris? Tik 54 netai! Uzuojauta artimiesiems!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS