Vilijampolėje – didžiausia freska Kaune | Diena.lt

VILIJAMPOLĖJE – DIDŽIAUSIA FRESKA KAUNE

  • 6

Pravažiuojantieji Varnių gatve visą lapkritį galėjo stebėti, kaip atgyja vieno iš daugiabučių šoninė siena, žvelgianti tiesiai į šią judrią gatvę. 

Prie freskos "Kiemas" ant penkiaaukščio sienos darbavosi gatvės menininkas, dailininkas Tadas Vincaitis-Plūgas.

Darbo sąlygos buvo išskirtinės - pasikėlus kranu.

Ši freska yra "Mažųjų sienų projekto" dalis. Projekto rengėjų duomenimis, "Kiemas" yra didžiausia freska tarp septyniolikos jau įgyvendintų Kauno viešosiose erdvėse gatvės meno kūrinių nuo 2015 metų. 

Projekto tikslas - keisti apleistas Kauno miesto viešąsias erdves į prasmingas gatvės meno reprezentacijas, gerinti miesto estetinį vaizdą, skatinti sąmoningą požiūrį į savo aplinką, o kartu menininkams suteikti galimybę saviraiškai. 

Įgyvendindamas net du "Mažųjų sienų projekto" darbus menininkas, pseudonimu Morfai, pasirinko erdves prie Nemuno. Ant pėsčiųjų tilto į Nemuno salą atsirado „Dangaus gabalėlis“ ir „Lietus“.

Rokas Krilavičius pasirinko Kauno senamiestį, o Motiejus Vaura (Würster) yra pateikęs tris unikalius projektus sienai ant Velnių muziejaus apipavidalinti (bendradarbiaujant su muziejumi). 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Praeivis

Šaunus darbas. Bet tai NĖRA didžiausia freska Kaune. Didžiausia yra Prekybos miestelio Urmas traukinių stoties freska atlikta tepamais dažais, kurios dydis viršija gal 3 kartus straipsnio piešinį. Sekantis pagal dydį - Senukas Išminčius. Stumiu ant žurnalistų, ne ant autoriaus

A

Ačiū dailininkui.

gyventoja

Nuostabus namas, super meno kurinys,, mano svajoniu kiemas,,. Aciu menininkams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS