Vilniaus rajone senjorams, negalią turintiesiems sudaroma galimybė gauti pasą seniūnijose | Diena.lt

VILNIAUS RAJONE SENJORAMS, NEGALIĄ TURINTIESIEMS SUDAROMA GALIMYBĖ GAUTI PASĄ SENIŪNIJOSE

  • 4

Vilniaus rajono senjorai ar neįgalieji, negalintys nuvykti į Migracijos departamento teritorinį skyrių, pasą ar asmens tapatybės kortelę galės gauti ar pasikeisti iš anksto pasiūlytose seniūnijose.

Kaip nurodoma ketvirtadienį išplatintame pranešime, šią galimybę inicijavo Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos narys Waldemaras Urbanas ir Vilniaus rajono savivaldybės vicemerė Danuta Narbut.

„Senyvo amžiaus, ligoti ar su negalia Vilniaus rajono gyventojai dažnai turi ribotas galimybes nuvykti į Migracijos departamento Vilniaus skyrių. Vilniaus rajone yra nemažai gyvenviečių, nutolusių nuo Vilniaus 30 ir daugiau kilometrų. Tai tikrai nemažas atstumas ir nemenkas iššūkis vyresnio amžiaus žmonėms ar asmenims su negalia. Gyventojai turės galimybę patogiai, jų gyvenamojoje vietovėje gauti paslaugas“, – sakė W. Urbanas.

Susitikimo su Migracijos departamento direktore Evelina Gudzinskaitė metu buvo sutarta, kad mobili paslauga dėl asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų išdavimo ar keitimo bus išbandyta pilotinėje Sužionių seniūnijoje ir pasiteisinus tokiam sprendimui, pagal poreikį galėtų būti teikiama ir kitose seniūnijose.

Norint pasinaudoti Migracijos departamento mobilia paslauga, bus reikalinga išankstinė registracija seniūnijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaunas

O kur su tą negalią žmogui skubėti,galima tą pasą išsiimti ten kur visi..Juokina tokios lengvatos seniams ,invalidams.

vilnius -lietuvos vampyras,

O ka lietuva tik vilnius aaaaaaaaaaa

nr

Kažin, ar Vilniaus rajone savivaldybė jau įsteigė pakankamai naujų mokyklų, kuriose mokoma valstybine lietuvių kalba, ar tėvams kasdien vis dar tenka vežioti kelis tūkstančius vaikų į Vilniaus mokyklas? Tikiuosi, kad ši problema, apie kurią rašė žiniasklaida, jau išspręsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS