Vilniečių Kauno centre – daugiau nei vietinių: svečiams paruošta speciali programa | Diena.lt

VILNIEČIŲ KAUNO CENTRE – DAUGIAU NEI VIETINIŲ: SVEČIAMS PARUOŠTA SPECIALI PROGRAMA

  • 4

Kaunas jau ne pirmą kartą vilioja vilniečius pas save. Jeigu Vilniaus centras pakeitė savo veidą dėl čia atsiradusių tvorų, ribojamųjų ženklų, Kaune situacija kitokia. Panašu, kad išgirdo vilniečiai Kauno kvietimą atostogauti Kaune ir paliko sostinę, plačiau praneša LNK.

„Nuo pat savaitgalio pradžios pastebime vilniečius, kurie atvyksta į miestą. Mes jiems duodame tam tikras simbolines dovanėles. Jie domisi, ką galima nuveikti mieste. O šią savaitę galima labai daug ką nuveikti Kaune. Džiaugiamės, kad į šią kampaniją pasijungė visas kultūrinis Kauno sektorius“, – pasakojo „Kaunas IN“ turizmo informacijos centro vadovas Tadas Stankevičius.

Specialiai vilniečiams paruošta pramoginė, kultūrinė programa.

„Pažinti Kauną iš tam tikrų perspektyvų, ar tai būtų architektūra, ar tai būtų mūsų Senamiestis, mūsų miesto istorija. Mūsų kultūriniai partneriai organizuoja savo erdvėse renginius ar ekspedicijas“ , – teigė T. Stankevičius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Nustebinti vilniečius įvairiais būdais bando ir muziejai. Ne tik plečiamos programos, bet ir kuriamos specialios kompozicijos Vilniaus ir Kauno temomis.

„Paroda yra apie du didžiausius Lietuvos miestus. Šiemet Jurgio Kunčino „Tūlai“ sukanka 30 metų. Todėl apie Vilnių pasakojama per J. Kunčino eksponatus“, – dalijosi Maironio lietuvių literatūros muziejaus vadovė Deimantė Cibulskienė.

Vilniečių Kauno centre sutiksi daugiau nei vietinių.

„Gaunasi kaip pabėgimas, atostogos Kaune. Kol kas neturiu suplanuotos dienotvarkės, bet yra paskirti įvairūs nemokami renginiai, galbūt kažkur apsilankysiu“ , – kalbėjo vilnietė.

Patys kauniečiai džiaugiasi tokiomis iniciatyvomis.

„Yra tiek nuostabių vietų Kaune, čia priklauso nuo kiekvieno skonio“, – dalijosi kaunietė.

Šią savaitę galima labai daug ką nuveikti Kaune.

„Aš siūlau nevažiuoti iš Vilniaus per NATO dienas. Tai yra istorinis įvykis. Reikia tvarkingai jį išbūti“, – teigė mergina.

Kaune šiomis dienomis jaučiasi ir užsienio svečių antplūdis. Sostinėje nebelikus laisvų viešbučių, daugelis pasirinko Kauną. Viešbučiai pastebi, kad pasikeitė keliavimo tendencijos, nebeliko didelių grupių.

„Būdavo, autobusais keliauja, dabar yra pavieniai keliautojai. Jie išmoko patys keliauti, patys susidėlioti keliones“, – teigė „Santakos“ viešbučio vadovė Indrė Dzenkauskaitė.

Turizmo centras sako, kad vilniečių susidomėjimas Kaunu didelis, skaičiuojama, kad per kelias dienas Kaune turėtų apsilankyti apie tūkstantį sostinės gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

patarimas

gal dabar vilniečiai supras, kas yra tikroji Lietuvos sostinė

ka jie suvaziave y Kauna veikia ?

platina LGBTQ konservatpedofilines liberastu idejas , platina narkotikus ar AIDS su Sifiliu uzveze ?

Anonimas

Šaunuoliai ! Reikia draugauti ir bendradarbiauti! Nuo to visiems bus geriau!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS