VTEK pradėjo tyrimą dėl etikos sargės E. Gudišauskienės elgesio | Diena.lt

VTEK PRADĖJO TYRIMĄ DĖL ETIKOS SARGĖS E. GUDIŠAUSKIENĖS ELGESIO

  • 11

Šiandien Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos narės ir Etikos komisijos pirmininkės Editos Gudišauskienės elgesio.

Taryba nusprendė, kad bus aiškinamasi, ar politikė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

"Kauno dienos" publikacijoje "Etikos sargė E. Gudišauskienė pati supainiojo interesus?" jau rašyta, kad Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė galėjo nusižengti etikos standartams.

Praėjusių metų vasario 7 d. ir šių metų vasario 6 d. Kauno miesto tarybos posėdžiuose buvo svarstomas projektas dėl savivaldybės kontroliuojamos bendrovės "Kauno energija" 2018 m. ir 2017–2020 m. investicijų planų ir jų finansavimo. Opozicijos narė E.Gudišauskienė dalyvavo šio projekto balsavime ir spaudė mygtuką "susilaikė".

Kauno politikai įsitikinę, kad konservatorės balsavimas nebuvo galimas, nes nuo 2014 m. lapkričio 24 d. iki šiol "Kauno energijos" Gamybos departamente dirba jos sūnus Dinas Gudišauskas. Pagal reglamentą, siekiant išvengti interesų konflikto, nuo klausimų, susijusių su bendrovėmis, kuriose dirba politikams artimi žmonės, politikai turi nusišalinti ir iš viso nedalyvauti balsavime.

Dar viena abejonė dėl E.Gudišauskienės balsavimo kilo 2015 m. gruodžio 29 d. Tąkart ji balsavo dėl savivaldybės reorganizacijos klausimo, kuriuo buvo sprendžiamas savivaldybėje dirbančių asmenų pareigybių skaičius. Tuo metu savivaldybės administracijoje dirbo jos brolis Andrius Cechanavičius. Tada E.Gudišauskienė taip pat nenusišalino nuo klausimo ir balsavo spausdama mygtuką "susilaikė". Tai iš esmės reiškia nepritarimo projektui balsą, todėl kilo įtarimų, kad tarybos narė balsavo sąmoningai suinteresuota išsaugoti savo broliui darbo vietą savivaldybėje.

Visą publikaciją skaitykite čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

vladimir

Negeras ji žmogus-žinau nes kalbejau su ja del mūsų Kreves prospekto , kaip 107 namo gyventojas apie statybas ir pro mūsų kiema kelia į Prtizanu gatve?Tokiems ne vieta savivaldybese-konservatoriams gana jau sdeti amžiams ten.

Kaunas

ta konservė per ilgai sėdi savivaldybėje, ji buvo buvusio mero dešinioji ranka ,o dabartiniui merui rėikėtu darmaeadus pašalinti.

Ziurovas

Pajudino Matijosaicio zmones nedeklaravusiu interesu, Dabar matome kersta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS